Newsroom

Η Metlen Energy and Metals (METLEN) και η Fairfax Financials Holdings Limited (Fairfax) συμφώνησαν να συνάψουν ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable bond) ύψους €110 εκατομμυρίων, με το οποίο η Fairfax θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει εντός δύο ετών 2.750.000 ίδιες μετοχές της METLEN στην τιμή των €40 ανά μετοχή, ήτοι ποσοστό 1,92% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Μετά την απόκτηση του ποσοστού αυτού το συνολικό ποσοστό της Fairfax θα ανέλθει στο 8,35% της Εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την περαιτέρω αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη METLEN. Η Εταιρεία έχει εξαιρετικό track-record και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Από την πλευρά του, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METLEN, Ευάγγελος Μυτιληναίος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η περαιτέρω επένδυση της Fairfax, ενός διαχρονικά υποστηρικτικού και αξιόπιστου μετόχου, μας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό για την πίστη του δεύτερου μεγαλύτερου μετόχου της Εταιρείας μας, για το μέλλον και τις προοπτικές της.

Η αλματώδης ανάπτυξή μας από το 2012 (όταν η Fairfax πρωτοεισήλθε στην τότε MYTILINEOS) είναι συνυφασμένη με τη συνεχή ενίσχυση του μετοχικού ποσοστού της Fairfax, γι’ αυτό και εξαιρετικά καλοδεχούμενη».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV