Connect with us

Αεροδρόμια-Αεροπορικές

Emirates: Πιστεύουμε στην Ελλάδα και επιδιώκουμε την ενίσχυση του δικτύου

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα και παρά την πολύ δύσκολη χρονιά, συνολικά το 2020 λόγω της πανδημίας, θεωρούμε ότι το 2021 θα είμαστε σε θέση πετάμε σε όλους τους προορισμούς, αποκαθιστώντας το 100% του δικτύου μας το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, Khalid Al Zarooni, ο οποίος εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς την επόμενη χρονιά, με την εταιρεία να «βλέπει ήδη μία θετική τάση στο δίκτυό της, γεγονός το οποίο αξιολογούμε θετικά σε αυτή τη συγκυρία που είναι και παραμένει γεμάτη προκλήσεις σε διεθνές επίπεδο για την αεροπορική βιομηχανία».

Θέλουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε το δίκτυό μας

Ο κ. Al Zarooni ανέφερε ότι η Emirates έχει παρουσία στην Ελλάδα, 24 χρόνια, από το 1996 «και η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας στην Ελλάδα και να ενισχύσουμε μελλοντικά το δίκτυό μας στη χώρα.

Διατηρούμε αισιοδοξία για το επόμενο καλοκαίρι ότι θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το σύνολο του δικτύου μας στους προορισμούς που είχαμε το 2019, τόσο από πλευράς συνδέσεων όσο και από πλευράς χωρητικότητας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα όσον αφορά και τους κοινούς κανόνες στα ταξίδια, που είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για την αγορά. Ειδικά για την Ελλάδα, γεγονός είναι ότι ως Emirates είχαμε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Αερολιμένα της Αθήνας καθ’όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Συνολικά, πρόθεση της Emirates για την Ελλάδα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο​, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική. Μέχρι τώρα οι πελάτες στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την Emirates μέσω του κόμβου της Emirates σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Έχουν ήδη επιστραφεί 1.4 δισ. δολάρια στους πελάτες λόγω ακυρώσεων πτήσεων

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Emirates για Ελλάδα και Αλβανία, η εταιρεία αποκαθιστά σταδιακά τη συνδεσιμότητα του δικτύου της μέσα από διεξοδική έρευνα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι πελάτες και πληρώματα είναι ασφαλείς, ενώ έχει επιστρέψει 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19. Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής χρημάτων έχουν ικανοποιηθεί από τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας το 90% των συνολικών αιτημάτων που κλήθηκε η Emirates να διαχειριστεί.

Η πανδημία ήταν πολύ δύσκολη για πολλές βιομηχανίες, ιδίως για την αεροπορική βιομηχανία. Θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψει ο κλάδος των αερομεταφορών σε επίπεδα προ πανδημίας, αλλά στην Emirates είμαστε αισιόδοξοι και βλέπουμε ήδη μια θετική εξέλιξη στην κινητικότητα του δικτύου μας».

Advertisement

Η Emirates εξυπηρετεί επί του παρόντος περισσότερους από 99 προορισμούς με συνδέσεις μέσω του κόμβου του Ντουμπάι, που αποτελεί τον κύριο αεροπορικό κόμβος για τη Μέση Ανατολή. Στις 3 εβδομάδες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό Ντουμπάι στον ιστότοπο emirates.com και αύξηση των κρατήσεων με ταξιδιώτες που προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Al Zarooni, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο κόμβος της Emirates, έχουν λάβει επιθετικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δοκιμών για Covid-19 στον κόσμο. Το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Emirates SkyCargo

Την ίδια στιγμή, η Emirates SkyCargo ενισχύει την ετοιμότητά της να χειριστεί τις πολυπλοκότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι. Ο αερομεταφορέας παίρνει ηγετική θέση ανακοινώνοντας ότι θα ανοίξει εκ νέου την Emirates SkyCentral DWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου. Η Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι, θα είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο εξειδικευμένη εγκατάσταση για εμβόλια COVID-19. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή.

Η Emirates SkyCentral DWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντας την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

Advertisement

δημοφιλη θεματα