Νίκος
Καραγιάννης

Βήματα προς τα εμπρός κάνει η κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας στο Ελληνικό καθώς η Lamda Development ανέθεσε στην ΑΚΤΩΡ τις πρόδρομες εργασίες για το Vouliagmenis Mall Complex.

Η ΑΚΤΩΡ θα εκτελέσει τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες ενώ έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για 57% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA). Τα κυρίως έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2024.

Να θυμίσουμε πως από το τέλος Μαίου έχει γίνει γνωστό πως η Lamda Development προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας με τον επιλεγέντα σύμβουλο, ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Vouliagmenis Mall Complex, του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου εμπορικού συγκροτήματος της Ελλάδας και ενός από τα μεγαλύτερα της Νότιας Ευρώπης.

Ο σύμβουλος είναι η κοινοπραξία μεταξύ του ιταλικού ομίλου Rizzani de Eccher και του ομίλου AVAX, μία συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών της Ιταλίας με εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία σε κτηριακά έργα πολλά από τα οποία έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο Early Contractor Involvement (ECI) και μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Ο σύμβουλος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvement στην Εταιρεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κατασκευή του Vouliagmenis Mall Complex, αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου.

Η υλοποίηση του έργου κόστους άνω των 400 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027.  Με την έναρξη της εμπορικής του λειτουργίας θα γίνει το μεγαλύτερο mall στην Ελλάδα καθώς υπολογίζεται πως θα είναι σχεδόν 1,5 φορές μεγαλύτερο από το The Mall στο Μαρούσι και θα αποτελεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης.

Το Vouliagmenis Mall Complex σχεδιασμένο από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, είναι το Mall του μέλλοντος, θα διαθέτει 280 καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι θα μπορεί να υποδεχτεί 17 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Το Εμπορικό Κέντρο θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης 129.424,64 m2, ενώ θα εκτείνεται σε τρία ισόγεια επίπεδα και έναν όροφο.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn