Νίκος
Καραγιάννης

Μετά την παρουσίαση του πρώτου “πράσινου ουρανοξύστη” του Marina Tower, η Lamda Development προχωρά σήμερα στην παρουσίαση του δεύτερου μεγάλου κτιριακού της project για το Marina Galleria. Συγκεκριμένα θα αποκαλυφθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria, του νέου εμπορικού πόλου που θα δημιουργηθεί στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, και το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Το παράκτιο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 3,5 χλμ. και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας παραλίας μήκους 1,2 χλμ. Από τη μια πλευρά της παραλίας σχεδιάζεται να βρίσκονται οι κατοικίες και δίπλα τους η πρώτη ξενοδοχειακή μονάδα και από την άλλη πλευρά, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, θα ανεγερθεί το δεύτερο ξενοδοχείο.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουλίου, οι προπωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ ενώ οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1.2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών ανέφερε ο κ. Αθανασίου ξεκινάει στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα κατασκευαστεί και το συγκρότημα καταστημάτων Marina Galleria, ένας εμπορικός χώρος με μαγαζιά και χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, για το οποίο οι πρώτες ενδείξεις ενδιαφέροντος από εμπορικά brands είναι ιδιαίτερα θετικές.

Κατοικίες και για μεσαία πορτοφόλια

Eκτός από τις πολυτελείς κατοικίες και τα διαμερίσματα στον ουρανοξύστη των 200 μέτρων, στην έκταση του Ελληνικού προγραμματίζεται και η δημιουργία περίπου 9.000 σπιτιών που θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Σε ανθρώπους δηλαδή μεσαίας και μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι θα δώσουν ζωή και θα συντηρήσουν τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή, από χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα μέχρι εστιατόρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις πωλήσεις για υψηλά βαλάντια, θα υπάρξουν και κατοικίες που οι τιμές τους θα κυμαίνονται σε παρόμοια επίπεδα με αυτά που συναντάμε σήμερα σε πωλήσεις νεόδμητων στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπρόσθετα υπάρχουν αναφορές ότι σε κάποιες περιπτώσεις κατοικιών εντός του Ελληνικού οι τιμές θα ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ/τ.μ.

Ατμομηχανή ανάπτυξης της οικονομίας το Ελληνικό

Το πρωτοποριακό έργο, ύψους 8 δισ. ευρώ και συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη και φιλοδοξεί να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Lamda Development θα εξακολουθήσει την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών και τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων μέσω των ενημερωτικών webinars που θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες.

H παρουσίαση του παράκτιου μετώπου και των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Marina Galleria θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι και θα την συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου. Όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να επισκεφθούν το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube .

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn