Νίκος
Καραγιάννης

Τέλος εποχής έχουμε από εχθές το βράδυ στην Ελλάκτωρ. Σύμφωνα με πληροφορίες αποχαιρετιστήρια επιστολή έστειλε στους εργαζόμενους του ομίλου ο Λεωνίδας Μπόμπολας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την αποχώρηση του.

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πίκρα για τα χαμένα όνειρα» υπογραμμίζει στην επιστολή του, με την επισήμανση ότι «Έτσι τα έφεραν οι συγκυρίες και οι αποφάσεις άλλων». Τόσες μάχες, στερήσεις, διώξεις, δύσκολες αποφάσεις, μεγάλες νίκες, ένας διαρκής αγώνας”.

Για την επόμενη ημέρα στον όμιλο αναφέρει πως  «νέες δυνάμεις ήρθαν καινούριοι επενδυτές με οράματα διαφορετικά. Οι δουλειές μας σώθηκαν, οι ελπίδες αναπτερώθηκαν».

Με την αποχώρηση του Λεωνίδα Μπόμπολα κλείνει ένα μεγάλος κύκλος των ιστορικών ιδρυτών του μεγάλου ομίλου, που προέκυψε από τους κ.Μπόμπολα, Κούτρα και Καλλιτσάντση.

Reggeborgh: Μέχρι 33% συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Με το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει η Reggeborgh στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, όπως προκύπτει από επιστολή που έστειλε στη διοίκηση της εταιρείας.

Με το ποσό αυτό θα εξασκήσει τα δικαιώματα των υφιστάμενων μετοχών και, εφόσον προκύψουν αδιάθετα δικαιώματα θα διαθέσει επιπλέον 16.289.185 ευρώ για την εξάσκησή τους. Έτσι, το μέγιστο ποσοστό που μπορεί να φτάσει είναι στο 33% του μετοχικού κεφαλαίο της Ελλάκτωρ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε στο Χ.Α η Ελλάκτωρ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου παρέλαβε επιστολή της Reggebrorgh Invest B.V. την 19η Ιουλίου 2021 με την οποία εξειδικεύει την πρόθεση συμμετοχής του στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας:

Συγκεκριμένα η Reggeborgh δηλώνει ότι:

Σε συνέχεια της από 7/4/2021 επιστολής της ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχει κινηθεί η διαδικασία μέσω των χρηματιστηριακών εταιρειών, στις οποίες ο μέτοχος διατηρεί κωδικούς, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να εξασκηθούν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης.

2. Διακρατεί 59.930.339 δικαιώματα (και αντίστοιχο αριθμό μετοχών) τα οποία δίνουν το δικαίωμα αγοράς 37.456.461 νέων μετοχών στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην τιμή έκδοσης €0,90 ανά μετοχή, επένδυση ποσού €33.710.815. 3. Η REGGEBORGH στην επιστολή της με ημερομηνία 7/4/2021 έχει δεσμευθεί να συμμετέχει στην αύξηση με α) εξάσκηση ιδίων δικαιωμάτων και (β) εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του συνολικού ποσού των €50εκ.

Κατά συνέπεια επιβεβαιώνει συμμετοχή σε εξάσκηση τυχόν αδιάθετων δικαιωμάτων μέχρι του μέγιστου συνολικού ποσού των €16.289.185 (το οποίο αντικατοπτρίζει την διαφορά των €50εκ. από το κόστος άσκησης των υφιστάμενων δικαιωμάτων της), σύμφωνα με τους όρους διάθεσης όπως περιγράφονται στο Ενημερωτικό Δελτίο.

Παράλληλα ο μέτοχος REGGEBORGH για λόγους πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού αιτήθηκε να γνωστοποιηθούν οι παραπάνω προθέσεις/δεσμεύσεις στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV