fbpx
Connect with us

Επικαιρότητα

Έκτακτη Συνεδρίαση για την Πολιτική Προστασία συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκταση σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Ερμίνα Κυπριανίδου στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείμενο ήταν η αποτίμηση και η αξιολόγηση της αντιμετώπισης της πρόσφατης καταιγίδας στην Αθήνα αλλά και η επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.

Η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ κα Κυπριανίδου αφού ευχαρίστησε τους παρόντες για την άμεση ανταπόκρισή τους ξεκίνησε, επισημαίνοντας ότι τα καιρικά δεδομένα του φετινού καλοκαιριού αλλά και η πρόσφατη τραγωδία στην Ανατολική Αττική απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον μέγιστο συντονισμό όλων.

Όσον αφορά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε ορισμένα σημεία λόγω της ραγδαίας νεροποντής που έπληξε τον Κεντρικό Τομέα σημείωσε ότι αντιμετωπίστηκαν και απεφεύχ-θησαν τα χειρότερα χάρη στην συνδρομή όλων των αρμόδιων φορέων. Και συνέχισε ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για τα δασύλλια, αλσύλλια, πάρκα, νησίδες, ρέματα και κυρίως τον Υμηττό στον οποίο έχουμε θρηνήσει και θύματα και θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.

Στο ΣΟΠΠ συζητήθηκαν και αποσαφηνίστηκαν τα εξής:

– Εντοπίστηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη νεροποντή.

– Τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών και η ανάγκη οι Δήμοι να αναδημοσιεύουν από τα δικά τους μέσα τα μηνύματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

– Δόθηκαν οδηγίες για συνεχή καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων συλλογής ομβρίων και απομάκρυνση διάσπαρτων υλικών από χώρους όπου εκτελούνται έργα.

– Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των Δήμων η άμεση συνεργασία για την κοπή των δένδρων που καθίστανται επικίνδυνα για τους πολίτες μετά τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

– Ζητήθηκε η λήψη όλων των προληπτικών μέτρων σε σχέση με αποψιλώσεις, καθαρισμού φυλλωμάτων, φρεατίων και άλλων δυνητικά επικίνδυνων εστιών σε οικόπεδα

– Ζητήθηκε από την τροχαία της ΕΛ.ΑΣ η εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στον Υμηττό, για τις ημέρες εκείνες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5.

Σημειώθηκε η σημασία της επιμονής της περιφρούρησης και των περιπόλων από τους εποχικούς δασοφυλάκων και από τους εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι, Ζωγράφου Τίνα Καφατζάκη, Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος οι Αντιδήμαρχοι Αθήνας Γιώργος Μπρούλιας, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιώργος Ανεμογιάννης, Βύρωνα Γιάννης Μαυρίκης, Δάφνης-Υμηττού Κων/νος Λούπας, η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Αγγ. Σαππουνά η Περιφερειακή Σύμβουλος Κ.Τ.Α. Καλ. Σταυροπούλου, ο Δ/ντής της Αστυνομίας Αθηνών Εμμ. Μουστάκας, η Διοικήτρια της Υποδ/νσης Τροχαίας Αθηνών Πην. Φάλκου, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Σταθμών Αθηνών όπως ο Δ/ντής Βασ. Ζαφείρης, ο Υποδιοικητής Αλεξ. Μεσημερτζής και ο Δημ Τζαμάλης, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, ο προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Στράτος Δαβάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους από το ΥΠΠΟΑ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα

Το πρόγραμμα αξιοποίησης αναψυκτηρίων σε 14 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους επιταχύνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να παρέχονται πληρέστερες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η παροχή άριστων υπηρεσιών στους επισκέπτες είναι ένας από τους σταθερούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου της 18ης Δεκεμβρίου 2019, αποφασίστηκε η προκήρυξη διαγωνισμών από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων για την αξιοποίηση των σχετικών χώρων. Οι προκηρύξεις έχουν δημοσιευτεί και το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η κατάθεση προσφορών, με στόχο τα αναψυκτήρια να αρχίσουν να λειτουργούν από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Τα αναψυκτήρια βρίσκονται στους αρχαιολογικούς χώρους Ακρόπολης Λίνδου, Ασκληπιείου Κω, Βεργίνας, Δωδώνης, Κάμειρου και Καστέλλου Ρόδου, Μεσσήνης, Ολυμπιείου, καθώς και στα αρχαιολογικά μουσεία Ακρωτηρίου Θήρας, Δελφών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ολυμπίας και Ρόδου.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος θα ενταχθούν δέκα ακόμη αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, με στόχο και αυτά τα αναψυκτήρια να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ο Αλέξανδρος Πατεράκης, νέος αναπληρωτής CEO της ΔΕΗ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αλέξανδρος Πατεράκης Αναπληρωτής CEO

Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει την τοποθέτηση του κυρίου Αλέξανδρου Πατεράκη στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου με αρμοδιότητα τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Εταιρείας. Ο κ. Πατεράκης θα κατέχει και τη θέση του Εκτελεστικού Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Με μακρά θητεία σε θέσεις ευθύνης ως ανώτερος σύμβουλος πληροφορικής και ψηφιακής στρατηγικής, ο Αλέξανδρος Πατεράκης προσχωρεί στη ΔΕΗ μετά από πενταετή θητεία στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Lumia Capital, ενώ παράλληλα, από το 2018 κατείχε τη θέση του Chief Information Officer στην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία.

Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Infotech Mobily India Pvt Ltd στην Ινδία και Chief Information Officer της Etihad Etisalat (Mobily) στη Σαουδική Αραβία, ασχολούμενος ενεργά με την προώθηση του μετασχηματισμού σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT), Chief Information Officer στη Vodafone Greece, Διευθυντής Πληροφορικής στην Tellas και Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην MicroAge, Management Consultant στην Arthur Andersen (Accenture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στην Ελλάδα.

Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Μαθηματικών από το University of La Verne.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Πελετίδης: Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» Πατρών-Πύργου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Πελετίδης σε κινητοποίηση για τον δρόμο Πατρών-Πύργου

Με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, με αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία από την Αχαΐα και τη Ηλεία, φώναξαν «τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Επιβάλλεται η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας, είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ταυτόχρονα παλεύουμε στην κατεύθυνση, ο δρόμος αυτός, να μην καταστρέφει τους οικισμούς από τους οποίους θα περάσει και να μην υποβαθμίσει την περιοχή μας, γι αυτό και μιλάμε για την Νότια Χάραξη, που μπορεί και θα έπρεπε να υλοποιηθεί, από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, μπορούμε να επιβάλλουμε αυτό που είναι κοινή λογική και συμφέρει τον λαό. Δεν κάνουμε πίσω».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα