Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Εκδόθηκε και αποστέλλεται η 1η Επιχειρηματική Ανασκόπηση Υποδομών και Μεταφορών!

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ενημερωτικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι εκδόθηκε η 1η Επιχειρηματική Ανασκόπηση Υποδομών και Μεταφορών 2018 – 2019 (1st Infrastructure & Transport Review 2018 – 2019).

Η έκδοση αποτελεί τη νέα κοινή προσπάθεια των δυο ιστοσελίδων, έπειτα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διεξαγωγή των Συνεδρίων Υποδομών και Μεταφορών (Infrastructure & Transport Conference – ITC).

Κεντρική στόχευση της έκδοσης, η οποία θα κυκλοφορεί σε ετήσια βάση, αποτελεί η προαγωγή της γνώσης και της αντικειμενικής πληροφόρησης γύρω από τους δυο εξεταζόμενους κλάδους, οι οποίοι διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας.

Οι θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες της έκδοσης περιλαμβάνουν την αποτύπωση των βασικών εξελίξεων και προοπτικών, σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο, στις Υποδομές και Μεταφορές της Ελλάδας (οι ενότητες διαθέτουν πληθώρα ενημερωτικών στοιχείων, με πίνακες, σχεδιαγράμματα και infographics), σε συνδυασμό με τη δημοσίευση άρθρων και συνεντεύξεων από επιφανείς εκπροσώπους της Πολιτείας και της Αγοράς.

Ειδικότερα, η 1η ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στις Υποδομές, περιλαμβάνει αναλύσεις και στοιχεία για τα μεγάλα έργα υποδομών, τις ενεργειακές, περιβαλλοντικές και τουριστικές υποδομές / επενδύσεις και το real estate.

Αντίστοιχα, η 2η ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στις Μεταφορές, περιλαμβάνει αναλύσεις και στοιχεία για τις αεροπορικές, οδικές, σιδηροδρομικές και θαλάσσιες μεταφορές, τις εμπορευματικές μεταφορές / logistics, τα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές, την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου και τις αστικές συγκοινωνίες.

Αποστολή σε 3.000 εταιρείες και οργανισμούς, ευρεία η συμμετοχή στην έκδοση

Η 1η Επιχειρηματική Ανασκόπηση Υποδομών και Μεταφορών 2018 – 2019 των 260 σελίδων, ξεκίνησε να αποστέλλεται – σταδιακά – σε 3.000 εταιρείες, οργανισμούς και φορείς.
Με την ελπίδα ότι η έκδοση θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και έρευνας, ευχαριστούμε δημοσίως όσους εργάστηκαν για αυτήν (τους δημοσιογράφους Φίλιππο Παναγόπουλο, Χρήστο Δημόπουλο, Όλγα Κλώντζα, Βάσω Βεγιάζη, την art director Νικολέτα Μπαλοθιάρη, την φωτογράφο Άρτεμις Σκούλικα και την εκτυπωτική εταιρεία Printfair).

Επίσης, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, τον γενικό γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Λούλη για τους χαιρετισμούς τους.

Επίσης, (κατά σειρά, όπως δημοσιεύονται στην έκδοση) τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιο Καλλιτσάντση, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη, τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο, τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hill International Νότιας Ευρώπης, Μανώλη Σιγάλα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΜΕΚ, Κώστα Νικητόπουλο, την διευθύντρια της AECOM Ελλάδας, Στέλλα Σμέρου Fox, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Salfo, Γιάννη Φωτεινό, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΚΑΛ, Παναγιώτη Ψαλτάκο, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, τον γενικό διευθυντή του τομέα Έργων EPC της ΜΥΤΙLINEOS, Παναγιώτη Γαρδελίνο, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο, την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Κουντουρά, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσινέλ, την πρόεδρο της ΡΑΣ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rail Cargo Logistics Goldair, Ζακ Κισέογλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, Περικλή Νικολάου, τον πρόεδρο της Hellastron, Σταύρο Σταυρή, τον διευθυντή του ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ, Ευάγγελο Μπεκιάρη, τον πρόεδρο του ΟΛΘ, Σωτήρη Θεοφάνη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της ΘΕΚ, Αθανάσιο Ψαθά, τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της REDEPLAN, Μανώλη Μπαλτά και τον γενικό διευθυντή της ACS, Κωστή Μενεγάκη για τους χαιρετισμούς / συνεντεύξεις τους.

Τέλος, τις εταιρείες (κατά σειρά, όπως δημοσιεύονται στην έκδοση) ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, MYTILINEOS, HILL INTERNATIONAL, AECOM, OMEK, ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΔΑΑ, SARMED, PEARL, ΟΛΠ, DHL, ΟΣΕ και ACS για την υποστήριξή τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Infrastructure & Transport Review 2018-2019, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο sales@ypodomes.com.

«Καλοτάξιδη»!

Οι εκδότες

Νίκος Καραγιάννης – Φώτης Φωτεινός
ypodomes.com – metaforespress.gr

image_pdfimage_print

News in English

GEK TERNA: 1.7bn-euro backlo, strong profits and new projects

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Γιώργος Περιστέρης

A backlog of 1.7b euros was announced earlier today by GEK TERNA in a press release on the annual financial results for 2019, maintaining strong prospects of healthy construction activity for the coming period.

The new projects undertaken by the Group concerns -among others- the construction of the new Heraklion International Airport in Kastelli (Crete), the construction of the southern section of Kentriki Odos-E65 Motorway, the participation in the reconstruction of Tesla Airport in Belgrade (Serbia), the development of Cyprus Casino in Limassol, as well as a number of other projects both in Greece and abroad.

The construction turnover for third parties last year amounted to 679.8m euros, compared to 94m euros in 2018. Also, operating profit(adjusted EBITDA) stood at 10.9m euros compared to 32.1m euros in the previous year.

As the Group’s CEO, Mr. Giorgos Peristeris commented on GEK TERNA’s investments: “We have already launched a broad investment program of about 3b euros in the sectors of clean energy, energy storage with pumped storage hydropower, gas-fired power plants, environmental projects and waste management infrastructure, while we expect developments in new investment initiatives in which we participate, worth more than 1bn euros.”

It is noteworthy that the total power of the Group’s RES facilities in operation or under construction now reaches 2,000 MW. Investment in the clean energy sector alone reached 260m euros.

In the concessions sector, a new addition has been the concession company for the new International Airport in Heraklion, for which the concession contract was signed with the Greek State on February 21, 2019. On March 27, 2019, the Group, through TERNA Energy, put into operation Epirus Waste Treatment Unit with an average annual capacity of 105,000 tons. The total equity amounted to 767m euros.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την TÜV AUSTRIA Academy

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Η TÜV AUSTRIA Academy διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πανδημία Covid-19 – Mάσκες, Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ΜΑΠ – Θεσμικό πλαίσιο και ενδεδειγμένη χρήση», μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαθέτει, στις 18/06/2020, από τις 14:00 έως τις 16:00.

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πανδημία Covid-19 – Mάσκες, Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ΜΑΠ – Θεσμικό πλαίσιο και ενδεδειγμένη χρήση, το οποίο αναφέρεται στις μάσκες που χρησιμοποιούνται ως μέσο ατομικής προστασίας, κατά την περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Σκοπός

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ανάλυση και επεξήγηση των δύο κατηγοριών που συγκαταλέγονται οι διάφορες μάσκες, αυτή των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και αυτή των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ ή PPE), ανάλογα με τη σκοπούμενη χρήση. Επίσης παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και κυκλοφορία των προϊόντων στην αγορά και η ενδεδειγμένη χρήση τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενδεικτικά, σε στελέχη εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή, εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων και ΜΑΠ, σε στελέχη μονάδων υγείας, κυρίως του τμήματος προμηθειών και ποιότητας, σε επιστημονικό προσωπικό που εργάζεται στο χώρο της υγείας, σε επαγγελματίες του χώρου ολοκληρωμένων υπηρεσιών κτιρίων, και φυσικά σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τη σωστή επιλογή μάσκας και την ενδεδειγμένη χρήση της.

Η παρακολούθηση γίνεται με τη μορφή σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, δίνοντας σας την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα απ’ όπου και αν βρίσκεστε.

Πληροφορίες του εκπαιδευτικού προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5220920 (εσωτ. 216 και 224)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Ο ΕΟΑΝ στην «πρώτη γραμμή» για μια Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης και αποτσίγαρα στις παραλίες

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΟΑΝ Λογότυπο

O Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Ν. Χιωτάκης και ο Δ/νων Σύμβουλος Γ. Σιδέρης, συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό, σε δύο εκδηλώσεις

– Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Σχινιά , με την οποία εγκαινιάστηκε παρουσία του Υπουργού Κ. Χατζηδάκη, η συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με στόχο την προώθηση της εκστρατείας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης».

– Στον καθαρισμό της παραλίας της Βάρκιζας από αποτσίγαρα, που έγινε με τη στήριξη της ΕΡΤ στην πρωτοβουλία της ομάδας κολύμβησης «We-swim»,  καλώντας το κοινό να υιοθετήσει έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης στηρίζει τις παραπάνω δράσεις και αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα και νέες πρωτοβουλίες , με στόχο την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων , την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία της υπεύθυνης στάσης κάθε πολίτη ξεχωριστά πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι η δράση στον Σχινιά ήταν η αφετηρία της εκστρατείας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης».  Άμεσα ξεκινά η ενημέρωση των πολιτών μέσω ψηφιακών δράσεων σε σχετική ιστοσελίδα όπως και στα social media, όπου παρουσιάζονται και οι εναλλακτικοί τρόποι, δηλαδή τα καθημερινά εναλλακτικά προσωπικά μας αντικείμενα για την καθημερινότητά μας, όπως π.χ. κύπελλα και δοχεία πολλαπλών χρήσεων.

Ποια είναι τα 9 Πλαστικά Μιας Χρήσης

1. Δοχεία τροφίμων από φελιζόλ

2. Δοχεία ποτών από φελιζόλ και τα καπάκια/καλύμματά τους

3. Κυπελλάκια από φελιζόλ και τα καπάκια/καλύμματά τους

4. Μπατονέτες

5. Μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια)

6. Πιάτα

7. Καλαμάκια

8. Αναδευτήρες ποτών

9. Ράβδοι που στηρίζουν μπαλόνια.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα