Connect with us

SPECIAL EDITIONS

EIT InnoEnergy: 5 βασικές ικανότητες μοιράζονται οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες της Ενέργειας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

InnoEnergy Λογότυπο

Η EIT InnoEnergy, η Ευρωπαϊκή κινητήριος δύναμη καινοτομίας για τη βιώσιμη ενέργεια, που υποστηρίζεται από το ΕΙΤ, παρουσίασε στην εκδήλωση Business Booster στο Παρίσι μια έκθεση που σκιαγραφεί τα κορυφαία χαρακτηριστικά των επιτυχημένων επιχειρηματιών.

Αναλύοντας 800 προφίλ επιχειρηματιών που συλλέχθηκαν από το E2Talent®, το εργαλείο αξιολόγησης ομάδας της InnoEnergy, βγήκε το συμπέρασμα ότι οι επιχειρηματίες βιώσιμης ενέργειας έχουν υψηλή βαθμολογία σε πέντε βασικά χαρακτηριστικά: τον προσανατολισμό προς την επίτευξη στόχων, τον αντίκτυπο και την επιρροή, την τάση λήψεως ρίσκου, τη διάθεση ελέγχου και το ομαδικό πνεύμα.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ESADE, θεωρείται ότι είναι η πρώτη στο είδος της για τις ικανότητες των επιχειρηματιών βιώσιμης ενέργειας για την υποστήριξη των επιχειρηματικών αποφάσεων των επενδυτών και των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων.

Οι γυναίκες επιχειρηματίες στη βιώσιμη ενέργεια

Η έρευνα αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιώσιμης ενέργειας, αλλά δεδομένου ότι μόνο το 10% των προφίλ που εξετάστηκαν ήταν γυναικών, το ερώτημα παραμένει: «Τι εμποδίζει τις γυναίκες από το να γίνουν επιχειρηματίες;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από τους άντρες στην κατηγορία μετασχηματιστική ηγεσία (transformational leadership) αν και αισθάνονται λιγότερο σίγουρες όταν βαθμολογούν τους εαυτούς τους για την επιχειρηματική αποτελεσματικότητά τους σε σχέση με τους άντρες επιχειρηματίες.

Επίσης, οι γυναίκες βρέθηκαν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τους άντρες στις δεξιότητες διαχείρισης (management skills), αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για την χρηματοοικονομική εξειδίκευση (financial expertise).

Παρουσιάζοντας την έκθεση, η διευθύντρια καινοτομίας της ΕΙΤ InnoEnergy, Elena Bou δήλωσε: «Για τους επιχειρηματίες και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, το να έχουν μια σωστή ομάδα γύρω τους μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν στην επιτυχία. Χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο E2Talent® για να βοηθήσουμε εκατοντάδες startups στο χώρο της ενέργειας να δημιουργήσουν ομάδες με συμπληρωματικές ικανότητες που θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση».

«Τα δεδομένα που συλλέξαμε μας επιτρέπουν να μοιραστούμε μερικές συναρπαστικές πληροφορίες σήμερα στο “Business Booster” σχετικά με το τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν επιτυχημένο επιχειρηματία στον χώρο της ενέργειας στην Ευρώπη. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, ή μεταξύ των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται οι επιχειρηματίες. Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευκαιρία για ακόμη περισσότερους ανθρώπους να επηρεάσουν το ενεργειακό τοπίο».

Ο ρόλος της τοποθεσίας στην επιχειρηματική επιτυχία

Η μελέτη έλαβε υπόψη τις γεωγραφικές διαφοροποιήσεις αναλύοντας προφίλ από εννέα χώρες συνολικά, αποκαλύπτοντας ότι οι επιχειρηματίες είχαν παρόμοια προφίλ τα οποία μοιραζόταν ισχυρά και αδύνατα σημεία σε όλες τις πέντε δεξιότητες που μελετήθηκαν.

Η αξιολόγηση ομάδας μέσω του εργαλείου E2Talent® είναι διαθέσιμη για κάθε επιχείρηση βιώσιμης ενέργειας ή επενδυτή που θέλει να αξιολογήσει τις επιχειρηματικές ικανότητες των μελών της ομάδας τους για να λάβει επενδυτικές αποφάσεις και να αναθέσει διαφορετικούς ρόλους στην επιχείρηση.

image_pdfimage_print

SPECIAL EDITIONS

Βράβευση της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Βράβευση Νέας και Κεντρικής Οδού

Τιμητική διάκριση από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έλαβαν, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η Νέα Οδός & η Κεντρική Οδός, για την έμπρακτη υποστήριξή τους τα τελευταία 3 χρόνια στην πορεία και προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία.

Ειδικότερα και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, διοργάνωσαν τελετή βράβευσης των διακριθέντων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2019, καθώς και των προσφύγων αθλητών, αθλητριών του προγράμματος AGITOS.

Επιπλέον, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στις εταιρίες – χορηγούς που στηρίζουν με συνέπεια το έργο της Επιτροπής, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη και διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος στην Ελλάδα, καθώς και στην επιλογή, συγκρότηση και αποστολή των εθνικών ομάδων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Την τιμητική διάκριση εκ μέρους των εταιριών Νέα Οδός & Κεντρική Οδός παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Στέλιος Πενθερουδάκης, ο οποίος και δήλωσε τα εξής:

«Στη Νέα Οδό και την Κεντρική Οδό, στόχος μας είναι να υλοποιούμε και να υποστηρίζουμε δράσεις που συμβάλλουν, στην πράξη, τα μέγιστα στην κοινωνία μας. Έχουμε θέσει στον πυρήνα, όχι απλά της φιλοσοφίας μας, αλλά της καθημερινής μας λειτουργίας, την κοινωνική υπευθυνότητα και την υποστήριξη ενεργειών που αποδεδειγμένα συμβάλλον σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν από τρία χρόνια αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, καθώς θέλαμε να γίνουμε ο καλύτερος δυνατός συνταξιδιώτης και στο ταξίδι των αθλητών μας προς τους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.»

Κεντρικό ρόλο στη στρατηγική και την καθημερινή λειτουργία της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού, κατέχει η προαγωγή της αειφορίας. Στρατηγικός μας στόχος είναι η δημιουργία, συντήρηση, λειτουργία και διαχείριση σύγχρονων, αυτοκινητοδρόμων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οι οποίοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.

Πρωταρχική μας δέσμευση είναι η ασφαλής και ταχύτατη μετακίνηση για όλους τους Έλληνες πολίτες, σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

News in English

Battery trains to be tested in Denmark

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τραίνο που κινείται με μπαταρίες

Suppliers are to be invited to test battery-powered trains on regional lines in late 2020 and early 2021, ahead of a potential order which could see battery trains enter passenger service from 2025.

Under an agreement between the Ministry of Transport & Housing and the Sjælland, Midtjylland and Capital Region authorities, trials are to be undertaken on HL’s Helsingør – Hillerød line north of København and on the Lemvigbanen linking Vemb, Lemvig and Thyborøn in Jylland.

The agreement announced on November 29 follows a study into options for battery operation in northwest Sjælland which was undertaken by the ministry, national operator DSB and Movia.

This analysis found that the Holbæk – Nykøbing Sjælland local line would be suitable for battery operation, with the need to replace the current diesel trains in around 2025 providing an economically sensible time to switch. Battery trains could also be used on the Kalundborg – København route, with co-ordination allowing the provision of though services between Nykøbing Sjælland and København.

‘A test of battery trains in Denmark will provide the parties with useful experience from practical operation before we potentially place an order’, explained Transport Minister Benny Engelbrecht. ‘At the same time, it will allow passengers to try battery trains in everyday life. My hope is that from the mid-2020s we will see battery trains in daily operation.’

Source: railwaygazette.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Νέες συνεργασίες στον τομέα της σιδηροβιομηχανίας και επεξεργασίας μετάλλων και μηχανημάτων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Βιομηχανική μονάδα μεταλλουργίας

Επιχειρηματική αποστολή στη Γερμανία, στην πόλη Σβέρτε του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, από 6 έως 8 Νοεμβρίου, με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας και τη σύναψη συνεργειών με γερμανικές επιχειρήσεις και φορείς στον τομέα της σιδηροβιομηχανίας, επεξεργασίας μετάλλων και μηχανημάτων.

Στην αποστολή μετείχαν οι εταιρίες: ERGOTEM, ROMKA GROUP και INOX STEEL TECHNICAL, καθώς και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποί τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν γερμανικά εργοστάσια και να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και τεχνικές κοπής-επεξεργασίας διαφόρων μετάλλων, καθώς και σύγχρονα αυτοματοποιημένα μηχανήματα.

Ειδικότερα, η αποστολή επισκέφθηκε τις βιομηχανίες:

– ZAPP, που επεξεργάζεται διάφορα μέταλλα, όπως χάλυβα, νικέλιο, κοβάλτιο, τιτάνιο

– Demgen Werkzeugbau, που παράγει μηχανήματα κοπής μετάλλων

– Deutsche Nickel, που δραστηριοποιείται ως χυτήριο επεξεργασίας νικελίου και χαλκού

– RSA cutting systems, που κατασκευάζει σειρά κοπτικών μηχανημάτων για τη βαριά βιομηχανία και

– Το Τεχνολογικό Πάρκο του Σβέρτε, στο οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερες από 50 εταιρείες τεχνολογίας και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο εκδήλωσης δικτύωσης, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων του Σβέρτε, τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις με πολλές επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς και τη δυνατότητα διερεύνησης υπεργολαβίας σε διάφορα έργα και άλλες μορφές συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι, η αποστολή πραγματοποιήθηκε χάρις στην πρωτοβουλία του Έλληνα Δημάρχου του Σβέρτε, κ. Δημητρίου Αξουργού, ο οποίος προβάλλει την ελληνική βιομηχανία και συμβάλλει ενεργά στη δικτύωση ελληνικών εταιριών στη γερμανική αγορά και υποστηρίχθηκε από τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου και το Γραφείο ΟΕΥ Ντύσσελντορφ.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σημειώνει ότι η εν λόγω αποστολή ανέδειξε το έδαφος, που υπάρχει για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών, τόσο στον τομέα επεξεργασίας μετάλλων και ανάληψης έργων μεταλλικών κατασκευών όσο και σε άλλους τομείς και για το λόγο αυτό προγραμματίζει και νέα αποστολή στο Σβέρτε και στο Ντύσσελντορφ, την Άνοιξη του 2020, με τη συμμετοχή περισσότερων ελληνικών εταιριών.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα