Κατερίνα
Παναγέα

Εγκρίθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Φθιώτιδα.

Αναλυτικά, δόθηκε έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Τμηματική οριοθέτηση και διευθέτηση ρέματος Αλαργινού» στο Δήμο Λοκρών, Ν. Φθιώτιδας.

Φορέας του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περιγραφή του έργου

Το υπόψη έργο αφορά τη διευθέτηση, αντιπλημμυρική προστασία και οριοθέτηση του ρέματος Αλαργινού, σε επαφή με τα όρια του οικισμού Σκάλας, της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Η υδρολογική λεκάνη του ρέματος Αλαργινού είναι 70,0 χλμ2. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έργου παρουσιάζονται παρακάτω:

  1. Ανύψωση των αναχωμάτων της υφιστάμενης ανοικτής χωμάτινης διατομής του ρέματος Αλαργινού στο τμήμα από κατάντη της Α/Δ ΠΑΘΕ έως το ύψος της υφιστάμενης γέφυρας της παραλιακής οδού
  2. Κατασκευή οδοφόρων αναχωμάτων για τη διακίνηση των δομικών μηχανημάτων κατά τη κατασκευή και κατά τη λειτουργία και συντήρηση
  3. Προστασία των πρανών των αναχωμάτων από τη διαβρωτική ενέργεια των απορροών με συρματοκιβώτια
  4. Διασύνδεση των οδοφόρων αναχωμάτων με την υφιστάμενη οδοποιία της περιοχής.

Το έργο θα κατασκευασθεί σε δύο (2) φάσεις. Στην πρώτη φάση θα κατασκευασθούν τα οδοφόρα αναχώματα και στη δεύτερη θα κατασκευασθεί η εσωτερική επένδυση των πρανών των αναχωμάτων με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια.

Στη θέση του έργου δεν υφίστανται εγκεκριμένες οριογραμμές ρέματος, οι οποίες θα επικυρωθούν μέσω της διαδικασίας που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία μετά την έκδοση της παρούσας απόφασης. Όλα τα προτεινόμενα έργα διευθέτησης θα πραγματοποιηθούν εντός των προτεινόμενων οριογραμμών του υπό διευθέτηση τμήματος του ρέματος.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV