Connect with us

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Εγκρίθηκε και από το ΤΑΙΠΕΔ η τοποθέτηση Σχίζα στην Εγνατία Οδό

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα ένα βήμα έγινε για την επίσημη τοποθέτηση του Θανάση Σχίζα στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Εχθές το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον διορισμό του και ήδη από το Μάρτιο το ίδιο είχε συμβεί και από τη Βουλή. Το τελικό βήμα θα γίνει από την σύγκληση μίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα ολοκληρώσει τον κύκλο.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του κ.Σχίζα στην Εγνατία Οδό Α.Ε. έχει σύντομη ημερομηνία λήξης καθώς το παρόν Δ.Σ. ολοκληρώνει τη θητεία του τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε θα πρέπει να επανεκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο (χωρίς αυτό να αποκλείει την παραμονή του στη θέση αυτή). Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως μαζί με τον κ.Σχίζα εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και η τοποθέτηση δύο μελών που αντικαθιστούν αντίστοιχα δύο μέλη που παραιτήθηκαν.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Στην προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν, γίνεται εκτενής αναφορά για τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Εγνατίας Οδού. Όπως αναφέρεται πρόκειται για τον διαγωνισμό με τις περισσότερες εκκρεμότητες. Μεταξύ αυτών η κατασκευή και λειτουργία αρκετών σταθμών διοδίων (κυρίως πλάγιων), η αδειοδότηση των σηράγγων από την αρμόδια αρχή (που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών), έλεγχος γεφυρών (που επισημαίνεται ότι κάποιες είναι «πιθανά» επικίνδυνες) και να εξακριβωθεί το αντικείμενο για τα απαιτούμενα έργα βαριάς συντήρησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο διαγωνισμός έχει πολύ δρόμο μπροστά του και το 2020 φαντάζει ως το έτος που μπορεί να ωριμάσει και τελικά να ολοκληρωθεί.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Επικαιρότητα

Διασυνδέονται τα πληροφοριακά συστήματα ΑΑΔΕ και ΗΔΙΚΑ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Σε εφαρμογή τίθεται η πρώτη διασύνδεση μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων που υλοποιείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ειδικότερα, πρόκειται για την υπ’ αρ. 424/30-08-2019 υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

Η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο site της από την Παρασκευή 20/9 και ώρα 15:00, λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Η ΕΕ επενδύει 210 εκατ. ευρώ για την προώθηση καινοτόμων έργων στην αγορά

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επενδύσει συνολικά 210 εκατ. ευρώ σε 108 καινοτόμα έργα και θα τα βοηθήσει να εισέλθουν στην αγορά ταχύτερα. Η χρηματοδότηση παρέχεται μέσω της πιλοτικής φάσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ), το οποίο στηρίζει φορείς καινοτομίας, επιχειρηματίες, μικρές επιχειρήσεις και επιστήμονες με έξυπνες ιδέες που φιλοδοξούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε διεθνές επίπεδο.

Ο Επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, κ. Κάρλος Μοέδας, δήλωσε:

«Καθεμιά από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας προσφέρει λύση σε κάποιο πρόβλημα που επηρεάζει την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων, τόσο στον τομέα της υγείας, του περιβάλλοντος, της ενέργειας όσο και σε πολλούς άλλους τομείς.

Με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας υλοποιεί ήδη την υπόσχεσή του να υποστηρίξει φορείς καινοτομίας με το όραμα και την ικανότητα να επιφέρουν θετικές αλλαγές στον κόσμο».

Τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν μια υβριδική πλατφόρμα προσομοίωσης για τη νευροχειρουργική, τεχνολογία που αναπαράγει τη διαδικασία της βροχής για την παροχή βιώσιμου πόσιμου νερού, αντιμεταστατικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, τεχνολογία για τη χαρτογράφηση της ποιότητας του αέρα με υψηλή χωρική ευκρίνεια και πολλά άλλα.

Το πλαίσιο της χορηγούμενης χρηματοδότησης περιλαμβάνει δύο σκέλη ―τον accelerator (επιταχυντή) του ΕΣΚ και την επιτάχυνση της καινοτομίας― του πιλοτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, ύψους 3 δισ. ευρώ, που διαρκεί από το 2018 έως το 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ Ορίζοντας 2020.

Στο εξής, ο accelerator του ΕΣΚ θα δίνει τη δυνατότητα προαιρετικής επένδυσης μετοχικού κεφαλαίου επιπλέον της επιχορήγησης. Οι καινοτόμες εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνο για επιχορήγηση ή για συνδυασμό επιχορήγησης και χρηματοδότησης ποσού έως 17,5 εκατ. ευρώ, για την ταχεία και αποτελεσματική επέκτασή τους.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Εκδήλωση από τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης για έργα ΕΣΠΑ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ταμπέλα ΕΣΠΑ 2014-2020

Η ενημέρωση των πολιτών για τα έργα ΕΣΠΑ, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης με τους φορείς της Κρήτης.

Η συνάντηση του δικτύου υπεύθυνων δημοσιότητας των δικαιούχων έργων του ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, οργανώθηκε με επιτυχία, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο προϊστάμενος της Μονάδας Α΄ Γιάννης Μπαλαντινάκης και το στέλεχος της Μονάδας Α’ Μαρία Γιατρομανωλάκη. Την εκδήλωση συντόνισε η προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασωτάκη.

Συζητήθηκαν οι υποχρεώσεις των φορέων, σχετικά με την προβολή και δημοσιότητα των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στους κανόνες που διέπουν τις δράσεις δημοσιότητας.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις των δικαιούχων για τα θέματα δημοσιότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, http://www.pepkritis.gr στο φάκελο δημοσιότητα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα