Νίκος
Καραγιάννης

Ακόμα ένα βήμα έγινε για την επίσημη τοποθέτηση του Θανάση Σχίζα στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Εχθές το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον διορισμό του και ήδη από το Μάρτιο το ίδιο είχε συμβεί και από τη Βουλή. Το τελικό βήμα θα γίνει από την σύγκληση μίας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα ολοκληρώσει τον κύκλο.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του κ.Σχίζα στην Εγνατία Οδό Α.Ε. έχει σύντομη ημερομηνία λήξης καθώς το παρόν Δ.Σ. ολοκληρώνει τη θητεία του τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε θα πρέπει να επανεκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο (χωρίς αυτό να αποκλείει την παραμονή του στη θέση αυτή). Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως μαζί με τον κ.Σχίζα εγκρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και η τοποθέτηση δύο μελών που αντικαθιστούν αντίστοιχα δύο μέλη που παραιτήθηκαν.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Στην προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν, γίνεται εκτενής αναφορά για τις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Εγνατίας Οδού. Όπως αναφέρεται πρόκειται για τον διαγωνισμό με τις περισσότερες εκκρεμότητες. Μεταξύ αυτών η κατασκευή και λειτουργία αρκετών σταθμών διοδίων (κυρίως πλάγιων), η αδειοδότηση των σηράγγων από την αρμόδια αρχή (που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών), έλεγχος γεφυρών (που επισημαίνεται ότι κάποιες είναι “πιθανά” επικίνδυνες) και να εξακριβωθεί το αντικείμενο για τα απαιτούμενα έργα βαριάς συντήρησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο διαγωνισμός έχει πολύ δρόμο μπροστά του και το 2020 φαντάζει ως το έτος που μπορεί να ωριμάσει και τελικά να ολοκληρωθεί.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV