Connect with us

Έργα πόλης

Eγκαινιάστηκε το νέο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά

Δημοσιεύθηκε

στις

To κόστος κατασκευής του νέου υπαίθριου θεάτρου δεν ξεπέρασε τις 30.000 ευρώ και αντικατέστησε το παλιό θέατρο-κατασκευή που λειτουργούσε για πάνω από 20 χρόνια

Παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκαν την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 το βράδυ, τα εγκαίνια του νέου υπαίθριου θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής για το έργο, που, όπως είπε, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για τη δημιουργία ενός περισσότερου φιλικού και άνετου χώρου διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε αντίθεση με την προηγούμενη – ακαλαίσθητη – σιδηροκατασκευή που φιλοξενούσε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις ενώ προσέθεσε πως «το έργο αυτό, συμβάλλει ταυτόχρονα στην ανάδειξη των αναχωμάτων και των τάφρων των Ενετικών Οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων».

Ο κ. Σκουλάκης επισήμανε επίσης ότι όποια προβλήματα προέκυψαν στο θέατρο θα διορθωθούν ή έχουν ήδη διορθωθεί όπως π.χ. με την τοποθέτηση της νέας υπερυψωμένης εξέδρας, η οποία θα επιτρέψει στο κοινό να έχει πολύ καλύτερη οπτική και ακουστική επαφή ενώ όπως ανέφερε «η Δημοτική Αρχή είναι ανοικτή σε προτάσεις για τη βελτίωση του θεάτρου». Σχετικά με το κόστος κατασκευής του νέου θεάτρου ο Δήμαρχος Χανίων επανέλαβε ότι αυτό κόστισε μόλις 30.000 € και όχι 300.000 € όπως κάποιοι σκοπίμως παραπληροφορούν τους πολίτες σημειώνοντας παράλληλα ότι το ποσό αυτό προβλεπόταν στην αρχική μελέτη η οποία ωστόσο – για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή μας – δεν εφαρμόστηκε…

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μ. Ανδριανάκης ο οποίος υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι πριν από το σημερινό θέατρο υπήρχε στο χώρο μια ογκώδης, λυόμενη κατασκευή, που αρχικά κατασκευάστηκε για μια παράσταση και παρέμεινε για είκοσι χρόνια» προσθέτοντας πως «αυτή ήταν ασυμβίβαστη με το χώρο του μνημείου, καθώς δυο μορφές πολιτισμού ερχόταν σε πλήρη αντιπαράθεση».

Παράλληλα ανέφερε πως «το νέο θέατρο είναι αισθητικά πιο σωστό και συμβατό με το χώρο του μνημείου, πολύ πιο άνετο για τους θεατές με την τοποθέτηση ατομικών καθισμάτων και δεν είναι επικίνδυνο, όπως η προηγούμενη κατασκευή, που επισκευαζόταν με δαπανηρό και ατελή τρόπο κάθε χρόνο. Κάποιες ατέλειες υπάρχουν οπωσδήποτε λόγω του χρόνου, στον οποίο υποχρεωθήκαμε να το κατασκευάσουμε. Μια από αυτές, που σχολιάστηκε στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ πιστεύουμε πως αντιμετωπίστηκε με την κατασκευή της εξέδρας, που θα φιλοξενεί τα συγκροτήματα και βελτιώνει την ορατότητα. Κάποια άλλα πράγματα, όπως η μεταφορά των χώρων υγιεινής έξω από το κυρίως θέατρο θα γίνει στην επόμενη περίοδο. Άλλες ατέλειες, που θα επισημανθούν-ελπίζω καλόπιστα-θα αντιμετωπιστούν στην πορεία. Όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την άθλια από κάθε άποψη προηγούμενη κατάσταση και να προβάλει καμιά φορά παράλογες απαιτήσεις, υποβαθμίζοντας την όποια προσπάθεια» κατέληξε ο κ. Ανδριανάκης.  

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη πατώντας εδώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα