Connect with us

Έργα πόλης

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου στην Κρήτη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Κορδέλα εγκαινίων και χρυσό ψαλίδι

Ένα ακόμα σχολείο εγκαινιάστηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου, αυτή τη φορά στο Γάζι, από το Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πρόκειται για το νέο, βιοκλιματικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, ένα σύγχρονο σχολείο δυναμικότητας 360 μαθητών που περιλαμβάνει:

– 13 αίθουσες διδασκαλίας

– Βιβλιοθήκη

– Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

– Χώρο φαγητού

– Γραφεία διδασκόντων

– Ιατρείο

– Γυμναστήριο

– 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών)

– Γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ

Η ανέγερσή του νέου δημοτικού σχολείου έγινε σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του σχολείου ανήλθε στο ποσό των 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και η χρηματοδότηση του έργου έγινε μέσω του ΕΣΠΑ.

Σταύρος Αρναουτάκης: Χρέος μας η στήριξη της παιδείας, της κοινωνίας

Ενότητα, συνεργασία συμπόρευση των φορέων, πολιτών για την σωστή οργάνωση και επίτευξη έργων υποδομής και ανάπτυξης σε κάθε Δήμο, στην Κρήτη, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του νέου βιοκλιματικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος στο Γάζι. «Είναι χρέος της Περιφέρειας» τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης «σε συνεργασία με τούς φορείς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας» και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του σύγχρονου βιοκλιματικού εκπαιδευτηρίου.

Για την κατασκευή του έργου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την αποτελεσματική του παρέμβαση αλλά και την έμπρακτη στήριξη του. Όπως είπαν, το σύγχρονο σχόλιο ήταν ένα χρόνιο το αίτημα 30 χρόνων μεγάλων και μικρών στο Γάζι, αίτημα που διατυπώθηκε πριν δύο χρόνια και από μικρή μαθήτρια στον Σταύρο Αρναουτακη στο οποίο και έδωσε λύση για το σχολείο και την παιδική χαρά.

Έτσι σε ένδειξη ευχαρίστησης σήμερα στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων η ίδια η μικρή μαθήτρια Ιωάννα Κοτσυφού κόρη του προέδρου της Δ.Ε. Γαζίου, έδωσε δημόσια στον Περιφερειάρχη ευχαριστίες και ένα αναμνηστικό δώρο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία στην κατασκευή του σχολείου, όπως και άλλων 11 εκπαιδευτηρίων στο Δήμο, τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και όλους τους φορείς. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ουσιαστική, γόνιμη και αποτελεσματική την συνεργασία σε όλους τους τομείς με τον Κώστα Μαμουλάκη, ενώ ευχήθηκε στον παριστάμενο νέο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα καλή συνεργασία και επιτυχία στο έργο του.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε επίσης τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, αιρετούς και υπηρεσιακούς για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τονίζοντας:

«Ένα όνειρο δεκαετιών για τους Γαζανούς υλοποιείται και η πρωτεύουσα του Μαλεβιζίου αποκτά ένα ακόμα σχολείο υψηλών προδιαγραφών. Ένα σχολείο υπερσύγχρονο που δίνει άλλη διάσταση στη διαδικασία της μάθησης. Με πολλούς λειτουργικούς χώρους, με την απαραίτητη βοηθητική υποδομή, το νέο δημοτικό σχολείο του Γαζίου θα προσφέρει στους μικρούς του μαθητές όλα όσα ονειρεύονταν!

Φίλες και φίλοι, αυτό το νέο αυτό δημοτικό, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δήμο Μαλεβιζίου και ειδικότερα:

– Στο βιοκλιματικό Γενικό Λύκειο Γαζίου.

– Στο παλιό αθλητικό γυμνάσιο της Αμμουδάρας που πλέον λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας.

– Στα δυο νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, στο νηπιαγωγείο της Ροδιάς και το νηπιαγωγείο των Καλεσσών.

– Στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Κρουσώνα, της Τυλίσου, της Αγίας Πελαγίας και της Αμμουδάρας

Έντεκα συνολικά νέοι χώροι μάθησης, παιχνιδιού, γνώσης και χαράς για τα παιδιά του Μαλεβιζίου. Και προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος αλλά και πολύ υπερήφανος για όσα καταφέραμε τα τελευταία 9 χρόνια. Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα, που να κατάφερε τη δημιουργία 11 χώρων εκπαίδευσης σε αυτό το διάστημα…»

image_pdfimage_print

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάτρα: Διευκρινίσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου για τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κλάδεμα δέντρων στην Πάτρα

Διευκρινίσεις έδωσε η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος για τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων στην πόλη, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου:

«…συνεχίζεται η προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας σε σχέση με το κλάδεμα των δέντρων της πόλης, η Αντιδημαρχία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων, επαναλαμβάνει ότι ο τρόπος κλαδέματος, ποικίλει ανάλογα με τα δέντρα. Δεν γίνεται ούτε «με την ψιλή ούτε με την χοντρή», αλλά ακολουθεί αυστηρά επιστημονικές προδιαγραφές που τις καθορίζουν και τις επιβλέπουν οι έμπειροι γεωπόνοι του Τμήματος Πρασίνου, που επιμελούνται δεκαετίες τις εργασίες κλαδέματος, με κριτήρια την ασφάλεια των συνδημοτών μας και τον καλλώπισμα των δέντρων και της πόλης.

Επίσης, σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα, το τμήμα Πρασίνου, παρά τις μεγάλες ελλείψεις του σε ανθρώπινο δυναμικό, ήδη έχει ξεκινήσει ενέργειες για τον εμπλουτισμό του πράσινου στην πόλη και ειδικά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων με δενδροφυτεύσεις και φυτεύσεις καλλωπιστικών και άλλων φυτών, την επόμενη περίοδο.

Οι λίγοι εναπομείναντες εργαζόμενοι θέλουν την στήριξη όλων μας, στο μεγάλο έργο που έχουν αναλάβει.»

Από τη Δευτέρα 14/10 ξεκινά το εποχικό κλάδεμα των δένδρων

Όπως ενημερώνει η Δημοτική Αρχή, από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων αρχίζουν το εποχικό κλάδεμα των δέντρων στους δρόμους της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα, θα εργαστούν στις εξής οδούς: Βορείου Ηπείρου από Αγ. Τριάδας έως Αργυροκάστρου και Βύρωνος από Υψηλά Αλώνια έως Γεωργίου Ολυμπίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Επίσκεψη Πατούλη-Μενδώνη στο ανακαινισμένο Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου

Για την πορεία υλοποίησης των έργων του κτιριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου ενημέρωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο εργοτάξιο στην οδό Μαυρομιχάλη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ε.Ε. Έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και έχει φορέα υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Ο Συνολικός Προϋπολογισμός είναι 3.600.000 ευρώ, ενώ το πρόγραμμα υλοποίησης της Β’ Φάσης ανέρχεται στα 1.765.075,05 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης και θα αξιοποιηθεί, τόσο ως παράρτημα του Βυζαντινού Μουσείου προκειμένου να στεγάσει τη συλλογή των Βυζαντινών εικόνων Λοβέρδου, όσο και ως αρχιτεκτονικό, ιστορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό μνημείο το οποίο έχει συμβάλει στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας.

Τόσο η Υπουργός όσο και ο Περιφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του έργου. Η Υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε ως σημαντικό γεγονός την άριστη συνεργασία που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ.

Η Υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου οι επισκέπτες στην Αθήνα να μην περιορίζονται στα αρχαία μνημεία αλλά να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να ενημερώνονται για σημαντικά αρχιτεκτονικά σύνολα και τα έργα του σύγχρονου πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

Είναι σημαντικό να αποκαλύπτονται τέτοιου είδους Πολιτιστικά και Ιστορικά Μνημεία τα οποία έχουν συμβάλει στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας. Το κτίριο Τσίλλερ-Λοβέρδου αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα μνημείου της Αττικής που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα χάραξης μιας νέας τουριστικής προβολής της Αττικής.

Το brand name «Attica» μπορεί να αποτελέσει ένα «διαβατήριο» το οποίο θα επιτρέψει στους επισκέπτες της Αττικής, να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε επίπεδο πολιτιστικό, υγείας, ευεξίας και γαστρονομίας. Για μας, ο Πολιτισμός είναι προτεραιότητα. Είναι πολλαπλασιαστής ισχύος και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Αττικής.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που έχουν αναλάβει την εκτέλεση του έργου, αλλά κυρίως την Υπουργό κ. Μενδώνη η οποία από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των δικών της καθηκόντων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία υλοποίησης τόσο σημαντικών έργων.

Σημειώνεται ότι τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Υπουργό Λ. Μενδώνη, συνόδευαν στην επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου και η υπεύθυνη Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων μνημείων Μ. Μερτζάνη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Στο ΕΣΠΑ έργα ψηφιοποίησης υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σχέδιο έξυπνης πόλης

Με την με αριθ. πρωτ. 2802/08.10.2019 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου εγκρίθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 – 2020» η πράξη «Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 189.472,00 ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στοχεύει στη δημιουργία και εγκατάσταση εξατομικευμένης πλατφόρμας λογισμικού έξυπνης πόλης σε υπολογιστικό νέφος, για τη λήψη, συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.

Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες δημιουργούμε την βασική υποδομή μιας ενοποιημένης πλατφόρμας «έξυπνης πόλης». Το έργο καλύπτει τους τομείς της βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του, τη μείωση του λειτουργικού κόστους στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων, της κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού, της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και την αποτελεσματική παρακολούθηση και βελτίωση των δεικτών αστικής βιώσιμης κινητικότητας για την κεντρική συλλογή, επεξεργασία και υπολογιστική ανάλυση των δεδομένων των πιλοτικών εφαρμογών και άλλων διαθέσιμων δεδομένων ανοικτών προτύπων με στόχο την ενημέρωση του πολίτη και των αρμοδίων για τη λήψη αποφάσεων.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καινοτομεί για μια ακόμη φορά, έχοντας ως κύριο στόχο την εξατομίκευση των υπηρεσιών στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αστικού περιβάλλοντος της ίδιας της πόλης προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι θα είναι και οι τελικοί χρήστες και δικαιούχοι των εν λόγω τεχνολογιών, που θα τις αξιολογήσουν, θα τις προσαρμόσουν και θα δύνανται να κατευθύνουν την μελλοντική τους εξέλιξη δυναμικά.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα