Newsroom

Ένα ακόμα σχολείο εγκαινιάστηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου, αυτή τη φορά στο Γάζι, από το Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πρόκειται για το νέο, βιοκλιματικό 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, ένα σύγχρονο σχολείο δυναμικότητας 360 μαθητών που περιλαμβάνει:

– 13 αίθουσες διδασκαλίας

– Βιβλιοθήκη

– Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

– Χώρο φαγητού

– Γραφεία διδασκόντων

– Ιατρείο

– Γυμναστήριο

– 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών)

– Γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ

Η ανέγερσή του νέου δημοτικού σχολείου έγινε σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του σχολείου ανήλθε στο ποσό των 4.500.000 € περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και η χρηματοδότηση του έργου έγινε μέσω του ΕΣΠΑ.

Σταύρος Αρναουτάκης: Χρέος μας η στήριξη της παιδείας, της κοινωνίας

Ενότητα, συνεργασία συμπόρευση των φορέων, πολιτών για την σωστή οργάνωση και επίτευξη έργων υποδομής και ανάπτυξης σε κάθε Δήμο, στην Κρήτη, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στα εγκαίνια του νέου βιοκλιματικού εκπαιδευτικού συγκροτήματος στο Γάζι. «Είναι χρέος της Περιφέρειας» τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης «σε συνεργασία με τούς φορείς να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας» και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του σύγχρονου βιοκλιματικού εκπαιδευτηρίου.

Για την κατασκευή του έργου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός ευχαρίστησαν θερμά τον Περιφερειάρχη για την αποτελεσματική του παρέμβαση αλλά και την έμπρακτη στήριξη του. Όπως είπαν, το σύγχρονο σχόλιο ήταν ένα χρόνιο το αίτημα 30 χρόνων μεγάλων και μικρών στο Γάζι, αίτημα που διατυπώθηκε πριν δύο χρόνια και από μικρή μαθήτρια στον Σταύρο Αρναουτακη στο οποίο και έδωσε λύση για το σχολείο και την παιδική χαρά.

Έτσι σε ένδειξη ευχαρίστησης σήμερα στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων η ίδια η μικρή μαθήτρια Ιωάννα Κοτσυφού κόρη του προέδρου της Δ.Ε. Γαζίου, έδωσε δημόσια στον Περιφερειάρχη ευχαριστίες και ένα αναμνηστικό δώρο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία στην κατασκευή του σχολείου, όπως και άλλων 11 εκπαιδευτηρίων στο Δήμο, τον Δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και όλους τους φορείς. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ουσιαστική, γόνιμη και αποτελεσματική την συνεργασία σε όλους τους τομείς με τον Κώστα Μαμουλάκη, ενώ ευχήθηκε στον παριστάμενο νέο Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα καλή συνεργασία και επιτυχία στο έργο του.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε επίσης τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τη συνεργασία, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, αιρετούς και υπηρεσιακούς για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τονίζοντας:

«Ένα όνειρο δεκαετιών για τους Γαζανούς υλοποιείται και η πρωτεύουσα του Μαλεβιζίου αποκτά ένα ακόμα σχολείο υψηλών προδιαγραφών. Ένα σχολείο υπερσύγχρονο που δίνει άλλη διάσταση στη διαδικασία της μάθησης. Με πολλούς λειτουργικούς χώρους, με την απαραίτητη βοηθητική υποδομή, το νέο δημοτικό σχολείο του Γαζίου θα προσφέρει στους μικρούς του μαθητές όλα όσα ονειρεύονταν!

Φίλες και φίλοι, αυτό το νέο αυτό δημοτικό, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σχολικών κτιρίων όλων των βαθμίδων που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια στο δήμο Μαλεβιζίου και ειδικότερα:

– Στο βιοκλιματικό Γενικό Λύκειο Γαζίου.

– Στο παλιό αθλητικό γυμνάσιο της Αμμουδάρας που πλέον λειτουργεί ως δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας.

– Στα δυο νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, στο νηπιαγωγείο της Ροδιάς και το νηπιαγωγείο των Καλεσσών.

– Στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς του Κρουσώνα, της Τυλίσου, της Αγίας Πελαγίας και της Αμμουδάρας

Έντεκα συνολικά νέοι χώροι μάθησης, παιχνιδιού, γνώσης και χαράς για τα παιδιά του Μαλεβιζίου. Και προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος αλλά και πολύ υπερήφανος για όσα καταφέραμε τα τελευταία 9 χρόνια. Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα, που να κατάφερε τη δημιουργία 11 χώρων εκπαίδευσης σε αυτό το διάστημα…»

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV