Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Εγκαίνια για την «Κόκκινη Γραμμή» του Μετρό στο Ντουμπάι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα συγχαρητήριά της στην Αρχή Οδών και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) εξέφρασε η Alstom για τα εγκαίνια της γραμμής μετρό Dubai Route 2020. Το εμβληματικό αυτό έργο εγκαινιάστηκε επίσημα στις 7 Ιουλίου 2020 από την Αυτού Υψηλότητα, τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, Αντιπρόεδρο και Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και Κυβερνήτη του Εμιράτου του Ντουμπάι.

Στα εγκαίνια συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Henri Poupart-Lafarge, Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και της ανώτερης διοίκησης της Κοινοπραξίας ExpoLink.

Το έργο για τη νέα γραμμή, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και εκτελέστηκε από την Κοινοπραξία ExpoLink, της οποίας επικεφαλής είναι η Alstom, και την οποία απαρτίζουν επίσης οι ACCIONA και Gülermak, αφορά σε μια γραμμή μήκους 15χλμ., από τα οποία 11,8χλμ. είναι υπέργεια και 3,2χλμ. υπόγεια, καθώς και σε έναν κόμβο στην Κόκκινη Γραμμή. Η επέκταση του μετρό έχει επτά σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του Σταθμού Jabel Ali και του εμβληματικού σταθμού στο εκθεσιακό κέντρο Expo. Η συνολική αξία του έργου ανέρχεται σε €2,6 δισ.

Ως μέλος της Κοινοπραξίας, η Alstom ήταν υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του συνολικού συστήματος μετρό, που περιλαμβάνει 50 συρμούς Metropolis, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Alstom στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, καθώς και την παροχή ισχύος, την επικοινωνία, τη σηματοδότηση, τον αυτόματο έλεγχο εισιτηρίων, τα έργα επιδομής, τις θύρες προστασίας αποβάθρων (PSD) και μία τριετή εγγύηση για ολόκληρο το σύστημα. Η εταιρεία ήταν επίσης υπεύθυνη για την αναβάθμιση της υπάρχουσας γραμμής μετρό, η οποία περιλαμβάνει τη βελτίωση της παροχής ισχύος, των συστημάτων σηματοδότησης, των διαφόρων μέσων επικοινωνίας και της σιδηροδρομικής επιδομής. Οι συρμοί έχουν μήκος 85,5 μέτρα και αποτελούνται από πέντε βαγόνια ο καθένας, με χωρητικότητα έως και 696 επιβάτες έκαστο .

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την παράδοση του ταχύτερα κατασκευασμένου, ετοιμοπαράδοτου έργου μετρό στον κόσμο. Το έργο Route 2020 τεκμηριώνει τη δέσμευση του Ντουμπάι να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του ένα προηγμένο σιδηροδρομικό σύστημα.

Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στην RTA τη μέγιστη υποστήριξη στη διαδρομή της με προορισμό περισσότερες πράσινες και έξυπνες μεταφορές», σχολιάζει ο Müslüm Yakisan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Alstom για την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Αμερική.

Το τρένο προσφέρει μια επιβατική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών, χάρη στους φαρδιούς διαδρόμους, τις μεγάλες θύρες και παράθυρα και τους ειδικούς χώρους για τις Θέσεις Silver, Family και Gold. Φιλικοί προς το περιβάλλον, οι συρμοί διαθέτουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό σύστημα πέδησης, φωτισμό LED και άλλες καινοτομίες με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η Alstom αποτελεί αφοσιωμένο συνεργάτη με μακρά παρουσία στην ανάπτυξη των μεταφορών στο Ντουμπάι. Η εταιρεία παρέδωσε το τραμ του Ντουμπάι – το πρώτο πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα τραμ στη Μέση Ανατολή και η πρώτη γραμμή κατά 100% χωρίς αλυσοειδή στον κόσμο- το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2014. Η Alstom είναι υπεύθυνη επίσης για τη συντήρηση του Τραμ του Ντουμπάι εδώ και 13 χρόνια.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα