Connect with us

Editorial

Editorial:αυτό που απαιτούμε είναι ανάπτυξη και όχι καταστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Λέμε όχι στην καταστροφολογία, ναι στην ελπιδα

Εδώ και αρκετές μέρες μου έρχονται αρκετά mails από αναγνώστες που εκφράζουν την αγωνία τους για την τύχη αυτής της χώρας και την παντελή απουσία έργων. Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που με ρωτούν γιατί συνεχίζω να γράφω για έργα την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε ένα βάλτο.

Θα ήθελα λοιπόν να απαντήσω σε όλους τους αναγνώστες μας που αγωνιούν και που αμφισβητούν την συνέχεια αυτής της προσπάθειας μέσω των έργων ότι ειδικά αυτή την χρονική περίοδο αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι και δεχθούμε μία μοίρα που σώνει και καλά έρχεται και θα καταστρέψει συθέμελα αυτή την δοκιμασμένη χώρα.

Θα πρέπει ειδικά τώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ότι έχει μείνει αλλά κυρίως να προετοιμάσουμε για το μέλλον δείχνοντας τον δρόμο που εμείς πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός.

Αν υποταχθούμε στην φιλοσοφία της καταστροφολογίας τότε θα έχουμε νικηθεί. Τότε αυτοί που δικό τους όφελος θα θέλουν να υπάρχει μία Ελλάδα μόνο θύμα, μία Ελλάδα μόνο ερείπια για να μπορούν να χορεύουν πάνω της και πάνω μας τότε θα μας έχουν νικήσει.

Αυτό λοιπόν το αρνούμαι πεισματικά. Μέχρι να υπάρχει σε εξέλιξη το τελευταίο έργο στο πιο μικρό σημείο αυτής της χώρας από εδώ θα το παρουσιάζουμε και θα το προβάλλουμε. Η εικόνα απόλυτης καταστροφής μπορεί κάποιους να τους βολεύει αλλά η πραγματικότητα είναι πάντα εδώ.

Από αυτή την ιστοσελίδα προσπαθούμε πάντα με ήπιο και αντικειμενικό τρόπο να προβάλουμε την πραγματικότητα, να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, να φέρνουμε πρώτοι τα νέα για έργα καλά ή κακά.

Εμείς  όλοι εδώ στο «υποδομές» περιμένουμε όταν συσταθεί η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, να εστιάσει στην ανάπτυξη, να εστιάσει σε εργοτάξια, σε θέσεις εργασίας, σε νέες παραγωγικές δραστηριότητες, σε οραματικά έργα για το μέλλον της χώρας μας.

Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της ψευδαίσθησης ότι όλα είναι τελειωμένα. Όχι, υπάρχουν σημαντικοί θύλακες που αντιστέκονται και που προσπαθούν για το καλύτερο. Εμείς από αυτή εδώ την ιστοσελίδα μιλάμε συχνά με τους ανθρώπους που είναι στις κατασκευαστικές εταιρίες, που μοχθούν καθημερινά παρά τις αντιξοότητες.

Μιλάμε με τους ανθρώπους που στελεχώνουν σημαντικές εταιρείες όπως η Αττικό Μετρό, η ΕΡΓΟΣΕ, η ΕΓΝΑΤΙΑ και άλλες και η αγωνία τους είναι καθημερινή, όχι μόνο για το αυτονόητο, δηλαδή το δικό τους μέλλον αλλά για την γενικότερη τύχη των έργων τους που είναι τρόπον τινά δικά τους παιδιά.

Μιλάμε με εργαζόμενους που θέλουν να μάθουν αν κάτι θα ξεκινήσει, να μπορέσουν να βρουν μία θέση ενώ τους ενδιαφέρει η πρόοδος της χώρας μας καθώς αποτελούν και οι ίδιοι κομμάτι της.

Από εδώ λοιπόν αγωνιζόμαστε καθημερινά για να σας παρουσιάζουμε ότι καλό υπάρχει μαζί με τα μαζεμένα κακά. Δημοσιεύουμε ότι βλέπουμε ότι μπορεί να είναι κάτι καλό για το μέλλον ασχέτως αν αυτό επηρεάζει συντεχνίες ή κατεστημένα. Ξέρουμε πως όλοι εσείς που διαβάζετε αυτή την ιστοσελίδα έχετε παρόμοιες αγωνίες, άγχη και πως περιμένετε να ξημερώσει ένα καλύτερο σήμερα από το χτες.

Να ξέρετε λοιπόν ότι δεν είστε μόνοι, δεν είστε λίγοι.  Οι καλύτερες μέρες θα έρθουν αρκεί να μπορέσουμε να διακρίνουμε και να επιλέξουμε. Εγώ και συνολικά από αυτή την ιστοσελίδα θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ελπίδα, φως και όσο γίνεται αισιοδοξία.  

Σας εύχομαι καλή ψήφο
Νίκος Καραγιάννης
11.6.2012

Υ.Γ Αύριο η ιστοσελίδα έχει τα δικά της γενέθλια και κλείνει 2 χρόνια ζωής.  Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την προσοχή σας.
 

Διαβάστε περισσότερα Editorial πατώντας εδώ.

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα