Connect with us

Editorial

Editorial: έρχονται οι εξαγγελίες της ΔΕΘ, φέτος ποιός θα τις πιστέψει;

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσο πλησιάζουμε στην ΔΕΘ τόσο αναδεικνύεται και η γύμνια στα έργα που εκτελούνται στη χώρα. Αν και παραδοσιακά η ΔΕΘ είναι η ευκαιρία για να γίνουν μεγαλόστομες εξαγγελίες έργων, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά τόσο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας όσο και του γεγονότος του παγώματος σχεδόν όλου του τεχνικού κλάδου.

Τα έργα γίνονται με τα ..κιάλια, τα περισσότερα είναι σταματημένα, ακυρωμένα, με τους εργολάβους να μην μπορούν τελικά να αντέξουν την οικονομική πίεση που πολλές φορές τους προκαλεί το αβάσταχτο χρέος από το Δημόσιο.

Στη φετινή ΔΕΘ θα μιλήσουμε και πάλι για έργα, για επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από την αναπτυξιακή κουλτούρα που θα δώσει και πάλι πνοή στη χώρα αλλά τα περιθώρια είναι στενά και το γνωρίζει ο κόσμος.

Για λόγους προετοιμασίας ήδη στο Υπουργείο Υποδομών μιλούν για ανάδοχο στην επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά μέχρι τα τέλη του 2011. Πως θα γίνει αυτό όταν ο έτερος διαγωνισμός του Μετρό για Πειραιά είναι καθηλωμένος επί 2,5 +3 χρόνια λόγω δικαστικών προσφυγών κλπ.

Ο Δήμος φαίνεται πιο «τσαμπουκαλεμένος» και έστειλε ήδη επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητώντας να γίνουν τα απαραίτητα έργα για την πόλη. Στην Αθήνα ο Δήμος εγκλωβισμένος στα προβλήματα του περιμένει από την κεντρική εξουσία να συμμαζέψει την πόλη που χρόνο με το χρόνο δείχνει όλο και πιο ανήμπορη να σταματήσει την κατρακύλα της εικόνας της.

Στην υπόλοιπη Περιφέρεια τα έργα που αναμένονται θα είναι λίγα. Αυτή την εποχή είδαμε πολλές εντάξεις δικτύων αποχέτευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έργα σίγουρα απαραίτητα. Κατά τα άλλα μάλλον δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξαγγελίες των μεγάλων έργων που με την μειωμένη Εθνική συμμετοχή μπορούν να δρομολογηθούν.

Οι τεχνικές εταιρείες τώρα οφείλουν να παραδεχθούν πως μεγάλο μέρος της κατάστασης οφείλεται στις ίδιες καθώς το νομικό τους τμήμα έχει περισσότερη δουλειά από το τεχνικό. Κανείς δεν μπορεί να πει πως η τακτική του μπλοκαρίσματος των έργων από τις ίδιες τις εταιρείες εξυπηρετεί τελικά το σκοπό του. Συνήθως αυτό που γίνεται είναι μια μεγάλη χρονική «τρύπα» που πάει πίσω συνολικά την εκτέλεση του έργου.

Τρανό παράδειγμα η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά που άλλαξε ανάδοχο και πλέον εδώ και 1,5 χρόνο η δικαστική διαμάχη δεν αφήνει το έργο να εξελιχθεί ενώ υπάρχει κίνδυνος ακόμα και ακύρωσης του.

Το επόμενο διάστημα περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την εισροή έργων που θα δώσει ένα άλλο αέρα στην Ελληνική Οικονομία. Αυτό μάλλον θα εξαγγελθεί στη ΔΕΘ που κάθε χρόνο γίνεται και λιγότερο πιστευτή. Φέτος θα πρέπει να μας πείσουν πολύ περισσότερο από πέρυσι ότι τελικά κάτι θα γίνει και δεν θα έρθουν χειρότερες μέρες από αυτές που ζούμε.

Πηγή: ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα