Connect with us

Editorial

Editorial: επιτέλους ολοκληρώστε τα έργα στο Σιδηρόδρομο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα είναι κάτι ξένο. Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη η μετακίνηση με το τρένο δεν είναι στα πλάνα των πολιτών καθώς το ΚΤΕΛ και το ι.χ τον έχουν εκτοπίσει εντελώς. Φυσικά και από μόνος του ο Σιδηρόδρομος όλα αυτά τα χρόνια με σίγουρα αυτοκτονικές κινήσεις φρόντισε να απαξιώσει την ίδια την ύπαρξη του.

Ο γιγαντισμός της ματαιόδοξης και παντελώς άστοχης επιλογής του τρόπου του εκσυγχρονισμού του βασικού δικτύου της χώρας έκανε ζημιά και οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων θα κάθονται αναγκαστικά μέχρι το 2015 τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στον βασικό άξονα.

Το έγκλημα με τα Σιδηροδρομικά έργα εκσυγχρονισμού ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ξεκινούσαν τα πρώτα μεγάλα έργα. Οι επιλογές με τις οποίες κινούνταν το Υπουργείο σε κάθε περίοδο ήταν ουσιαστικά τυχαία ενώ ο προγραμματισμός για κάθε έργο έπεφτε παταγωδώς έξω.

Αντί να δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήμα από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν να ξεκινήσουν ταυτόχρονα από τις δύο πόλεις με σκοπό να βρεθούν κάπου στη μέση, στη Στερεά Ελλάδα και να λειτουργήσει ο σύγχρονος ηλεκτροκίνητος Σιδηρόδρομος. Τελικά σήμερα αυτό που έχει δημιουργηθεί, είναι ένα ηλεκτροκινούμενο δίκτυο μεταξύ Θεσσαλονίκης και Δομοκού.

Στο νότιο τμήμα μεταξύ Αθήνας και Δομοκού έχουμε δύο τμήματα. Το πρώτο είναι το ΑθήναΤιθορέα που είναι έτοιμο και με τοποθετημένη την ηλεκτροκίνηση, η οποία όμως δεν λειτουργεί. Αποτέλεσμα να γίνει καθημερινό φαινόμενο η κλοπή του πανάκριβου υλικού της ηλεκτροκίνησης, του χαλκού, που υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ.

 

Το δεύτερο τμήμα του «Νότου» είναι το Τιθορέα-Λιανοκλάδι-Δομοκός» με τα έργα που ξεκίνησαν δειλά το 1997 και έχουμε φτάσει 15 χρόνια μετά να μιλάμε για αναμονή νέας εργολαβίας και ολοκλήρωση ?Θεού θέλοντοςτο 2015.

Έτσι το αποτέλεσμα είναι να κουρελιάζεται η επένδυση πολλών δις ευρώ που κάθονται και περιμένουν πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα εκσυγχρονισμού που υποτίθεται θα αλλάξουν τα συγκοινωνιακά δεδομένα των μαζικών υπεραστικών μετακινήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα να μην μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ιδιωτικές εταιρείες που θα μπορούσαν να φέρουν πραγματικά μια άλλη εποχή στις μετακινήσεις με τρένο και κυρίως δεν μπορεί να έχει μελλοντικά πλάνα για επέκταση του δικτύου σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο που παραμένουν αποκλεισμένες από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Το ζητούμενο πλέον είναι να διασφαλισθούν οι επενδύσεις δις ευρώ που έχουν πέσει στο σιδηρόδρομο 20 χρόνια τώρα, να λειτουργήσει επιτέλους η ηλεκτροκίνηση στο νότιο τμήμα του βασικού δικτύου και να υπάρξουν πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων που είναι κυριολεκτικά ατελείωτα.

Δεν θα μιλήσουμε για σπατάλες δις και άλλα που πολλές φορές επιπόλαια λέγονται καθώς η Ελλάδα μετά τη δημιουργία του Σιδηρόδρομου επί Τρικούπη δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα σχεδόν για 90 χρόνια. Εκτός αυτού το γεωγραφικό ανάγλυφο που υπάρχει δυστυχώς προϋποθέτει μεγάλα τεχνικά έργα που περιλαμβάνουν σήραγγες, κοιλαδογέφυρες και άλλες κοστοβόρες τεχνικές κατασκευής.

Εξίσου απαράδεκτη είναι η κατάσταση και στην γραμμή Αθήνα-Πάτρα που αποτελεί επίσης μέρος του βασικού δικτύου. Εδώ και χρόνια έχει εκσυγχρονιστεί το τμήμα Αθήνα-Κιάτο. Από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο γίνονται έργα που και εκεί παρουσιάζουν τεράστιες αποκλίσεις ενώ το σύγχρονο διπλό και ηλεκτροκινούμενο τρένο υπολογίζεται ότι θα φτάσει στο Ρίο μέχρι το 2016 αφήνοντας εκτός τον δυτικό τερματικό σταθμό του δικτύου, την Πάτρα.

Για τα 8 χιλιόμετρα Σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι την Πάτρα και άλλα 5 που αποτελούν αστικό κομμάτι δεν έχει γίνει καμία κίνηση ώστε να προχωρήσουν τα έργα , να αποκτήσουν μελετητική ωριμότητα και να δημοπρατηθούν φέρνοντας την πόλη και το λιμάνι της Πάτρα και πάλι στο δίκτυο του Σιδηρόδρομου.

Όσο τα Σιδηροδρομικά έργα φαντάζουν ως ελιτίστικη και όχι αναγκαία επιλογή στα έργα υποδομής της χώρας, δεν θα πρέπει να περιμένουμε και την ανάταση του πετυχημένου στην υπόλοιπη Ευρώπη μέσου, του Σιδηρόδρομου.

Καλά Χριστούγεννα και
Καλές γιορτές σε όλους

Νίκος Καραγιάννης
23.12.2011

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα