Connect with us

Editorial

Editorial: η άνοιξη της ανάπτυξης και των έργων αργεί..

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες της πιο μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα τελευταία 40-50 χρόνια. Μεγάλες οικονομίες του κόσμου και παραδοσιακές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αυτό φυσικά και με καθυστέρηση έφτασε και στην Ελλάδα η οποία λόγω της σαθρής οικονομίας και της κακής οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια είναι πλέον σε κατάσταση συναγερμού.

Σήμερα βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της κρίσης με καταιγισμό αρνητικής δημοσιότητας και απειλών από εξωτερικές δυνάμεις οι οποίες μας απειλούν. Την ίδια στιγμή που οι ίδιες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Αλλά η Ελλάδα είναι εύκολο θύμα και με ύφος υποτακτικό όποτε δεχόμαστε με ευχαρίστηση κάθε λογής “βουρδουλιά” από Ευρωπαϊκά κράτη και απολογούμαστε σε εκείνους που μας έστειλαν την κρίση.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Οικονομία βυθίζεται και δεν μπορεί να βρει τρόπους να ξεφύγει. Αντιθέτως καθημερινά προστίθενται και νέα προβλήματα που εγκλωβίζουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Αν και τα πακέτα του ΕΣΠΑ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο ενώ τα έργα υποδομής έχουν εμφανίσει μια μεγάλη καθίζηση ενώ έργα υπό δημοπράτηση μετατίθενται μελλοντικά με τη δικαιολογία της “επανεξέτασης” “επαναχάραξης” “επανασχεδιασμού”.

Στην πραγματικότητα προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης μέχρι να ξεπεραστεί το πρώτο δύσκολο χρονικό πλαίσιο. Αυτό φυσικά διογκώνει το πρόβλημα τόσο στην παραγωγή δημόσιων έργων, στην αξιοποίηση χρημάτων από τις Βρυξέλλες αλλά το σημαντικότερο σημαντική ενίσχυση της απασχόλησης προσωπικού και δεκάδων επαγγελμάτων που θα δουλέψουν χάρις σε αυτά τα έργα.

Όλη αυτή η αναμονή μόνο κακό κάνει αφού μετατίθενται συνεχώς χρονικά, έργα που έχει ανάγκη η χώρα ενώ το 2010 θεωρώ ότι είναι έτος οριακό για έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του ΕΣΠΑ 2007-2013 το οποίο μαζί με τον κανόνα του Ν+2 (δηλαδή διετής παράταση μέχρι το 2015)ίσα που φτάνει για την δημοπράτηση-ανάθεση-κατασκευή- παράδοση των έργων.

Αν μέσα στο επόμενο εξάμηνο δεν δούμε να ξεκινούν μεγάλα έργα αναπτυξιακής φύσης τότε θα είμαστε σε πολύ δυσχερή θέση καθώς στους εκατοντάδες χιλιάδες ανάργους θα προστεθούν ακόμα περισσότεροι.

Τα έργα σιδηρόδρομου που στόχος ήταν το 2015 τένας έτοιμος ΠΑΘΕΠ τουλάχιστον για την Πάτρα ο στόχος να έχει χαθεί οριστικά. Το έργα Μετρό επίσης είναι σίγουρο ότι θα επιβαρυνθούν χρονικά. Τα μόνα που έχουν κάποιο ρυθμό είναι τα έργα παραχώρησης και αυτό γιατί παρεμβάλλεται ο ιδιωτικός τομέας.

Οι υποδομές στη χώρα μας αποτελούν και στυλοβάτη της οικονομίας και η συνεχής μετάθεση δεν ωφελεί κανένα. Σε απόλυτα νούμερα έχουμε γυρίσει σε ρυθμούς 1996-1997 που τα έργα ήταν για λίγους και αφορούσαν ακόμα λιγότερους.

Το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουμε αν το καράβι που λέγεται Ελλάδα είναι ένας σύγχρονος Τιτανικός που ή θα αποφύγει το παγόβουνο της κρίσης ή θα συγκρουστεί με τις όποιες συνέπειες συνεπάγονται.

Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα