Connect with us

Editorial

Editorial: μονόδρομος η ανάπτυξη, χρειάζονται έργα, έργα, έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Το γεγονός πως είμαστε για τα καλά πλέον σε προεκλογική περίοδο επηρεάζει την εξέλιξη των έργων υποδομής στην χώρα

Το γεγονός πως είμαστε για τα καλά πλέον σε προεκλογική περίοδο επηρεάζει την εξέλιξη των έργων υποδομής στην χώρα. Πολλά έργα που καρκινοβατούν λόγω της ισχυρής οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα μπαίνουν και πάλι σε αναμονή περιμένοντας την νέα πολιτική ηγεσία να λύσει πολλά από τα προβλήματα που της κληρονομεί η σημερινή κατάσταση.
 
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Το στοίχημα της ανάπτυξης έχει χαθεί εδώ και 3 χρόνια περίπου και αυτός είναι ο μεγάλος πόθος τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός. Είναι αλήθεια πως όσα μέτρα και αν παρθούν αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα μπορέσει καμία κυβέρνηση να κατακτήσει το έπαθλο της εξόδου της χώρας από την κρίση.
 
Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είναι εδώ και περιμένουν να εκτελεστούν να δώσουν πνοή στην πραγματική οικονομία που ζει ημέρες ασφυξίας αφού το χρήμα κυκλοφορεί όλο και σε πιο μικρό βαθμό. Οι αναπτυξιακές κορόνες που ακούμε εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν  ανενεργοί και οι νέοι Υπουργοί στα κρίσιμα αναπτυξιακά Υπουργεία (Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Υποδομών, Περιβάλλοντος) όσο και στις Περιφέρειες πρέπει αυτή τη φορά να καταφέρουν να αναστήσουν την κρυμμένη αξία της Ελληνικής Οικονομίας.
 
Το ζητούμενο είναι η σωστή εφαρμογή και όχι η επιπλέον καθυστέρηση μιας και ο χρόνος έχει ήδη τελειώσει και η πίεση στις Ελληνικές επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η ωριμότητα που επέφερε η κρίση είναι και μια μεγάλη ευκαιρία να δοθεί το βάρος σε έργα μεγάλου, μεσαίου και μικρού βεληνεκούς όχι απαραίτητα μόνο στον τομέα των υποδομών.
 
Οι πολιτικοί που θα αναλάβουν τα ηνία έχουν σίγουρα την ανάγκη ομάδων τεχνοκρατών που θα τους καθοδηγούν χωρίς να υπάρχει η πελατειακή σχέση του παρελθόντος για να δημιουργηθεί το μείγμα που χρειάζεται για να σταματήσει σε πρώτη φάση η αιμορραγία της οικονομίας, να επουλωθούν οι πληγές και σε δεύτερη φάση που εισέλθουμε σε αναπτυξιακή πορεία.
 
ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ, ΕΡΓΑ
Συνήθως για τους πολιτικούς λέμε να αφήσουν τα λόγια και να πιάσουν τα έργα. Η έκφραση αυτή πλέον είναι κυριολεκτική καθώς τα περιθώρια ελιγμών τελείωσαν εδώ και καιρό.   Μόνο με σκληρή δουλειά και έργα θα αλλάξει το σημερινό μαύρο σκηνικό που ταλαιπωρεί την χώρα και δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών της.
 
Είναι μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ποτέ σε αυτή τη χώρα να αλλάξει πρόσωπο, να μετατραπεί σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή δύναμη και να δείξει τις μεγάλες δυνατότητες που έχει τόσο πολιτισμικά όσο και γεωγραφικά.
 
Η ενέργεια, τα έργα υποδομής, η αστική ανάπτυξη, η έρευνα, οι τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και οι παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και οι κατασκευές μπορούν συνδυαστικά να δώσουν αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα: ελπίδα και ένα νέο μεγάλο στόχο που αν κατακτήσει θα την οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες.  Αλλά αυτό μεταφράζεται σε τρεις πανομοιότυπες λέξεις: έργα, έργα, έργα.
 
Πηγή:ypodomes.com

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα