Connect with us

Νέα Οδός

Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας: Την αναστολή πληρωμής διοδίων για κατοίκους Ωρωπού και Βαρνάβα ανακοίνωσε ο Σπίρτζης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Ωρωπού και της δημοτικής κοινότητας Βαρνάβα από τα μετωπικά και πλευρικά διόδια, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του στο Καπανδρίτι με θέμα «Διόδια – Αστικές και Σιδηροδρομικές Συγκοινωνίες».

«Εμείς συνεχίσαμε και ας μας κατηγορήσουν για ό,τι θέλουν, μετά την τελευταία διαπραγμάτευση που έγινε και την εκκίνηση των εργασιών στον Ε-65 που ήταν ένας δρόμος ανέκδοτο, ήταν το μεσαίο τμήμα μόνο, ξεκίνησαν οι εργασίες για το νότιο τμήμα και ξεκινήσαμε τη διαπραγμάτευση για το βόρειο, πετύχαμε κάτι πρόσθετο για την περιοχή. Για την περιοχή πετύχαμε από αυτή την εβδομάδα, από τις 23 του μηνός, μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβριο του ’21, συν ένα χρόνο που δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το ’22 στην περιοχή, οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού να διέρχονται δωρεάν από τα διόδια».

«Εμείς όταν λέμε ότι ακούμε τους πολίτες, τους ακούμε πραγματικά για να διαμορφώσουμε τις πολιτικές και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Άρα, στη συμφωνία που κάναμε για τα διόδια για το Δήμο Ωρωπού, συμπεριλαμβάνονται και οι μόνιμοι κάτοικοι της κοινότητας Βαρνάβα», τόνισε ο Υπουργός.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού και της κοινότητας Βαρνάβα, θα επωφεληθούν από το εκπτωτικό πακέτο που θα τεθεί σε ισχύ.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «τα διλήμματα λίγο πριν τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές είναι προφανή, απ’ τη μια έχουμε την Ευρώπη των προοδευτικών δυνάμεων ή την Ευρώπη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αν επικρατήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις, οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη, θα υλοποιούνται έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής κατεύθυνσης, από την άλλη θα έχουμε έργα για τα έργα, δηλαδή βιώσιμα έργα, αλλά ενάντια στην κοινωνία».

image_pdfimage_print

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγ. Στεφάνου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αγίου Στεφάνου, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης οδοστρώματος στην κάθετη οδό (Λεωφόρος Κρυονερίου).

Ειδικότερα, από σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 21:00 ως και την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 6:00,  θα τεθούν σε ισχύ: 

Α) Πλήρης αποκλεισμός της ράμπας εισόδου προς Λαμία στον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίου Στεφάνου. Τα οχήματα που επιθυμούν να εισέρθουν στον αυτοκινητόδρομο θα εκτρέπονται μέσω του παράπλευρου δικτύου στον  Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καπανδριτίου.

Β) Στένωση λωρίδας στην ράμπα εξόδου προς Λαμία.

Γ) Εναλλάξ κυκλοφορία οχημάτων στην κάθετη οδό. (Λεωφόρος Κρυονερίου).

Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός, ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι-Χαλκίδα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σε συνέχεια της πρόσφατης παραλαβής από το Ελληνικό Δημόσιο του συνδετήριου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε Σχηματάρι – Χαλκίδα, συνολικού μήκους 11 χλμ., η Νέα Οδός συνεχίζει τις εργασίες βαριάς συντήρησης του οδοστρώματος, προκειμένου οι οδηγοί, να απολαμβάνουν τα υψηλοτέρα δυνατά επίπεδα ασφάλειας και εξυπηρέτησης, που προσφέρει η Νέα Οδός στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που λειτουργεί, συντηρεί και διαχειρίζεται.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Αυγούστου, θα τίθενται σε ισχύ εναλλάξ αποκλεισμοί της αριστερής και της δεξιάς λωρίδας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, από το 3ο έως το 10ο χλμ., στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χαλκίδα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται ανάλογα με την κυκλοφοριακή ρύθμιση από τις εναπομείνασες λωρίδες κυκλοφορίας.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέας Άνω Διάβασης του εν λόγω κόμβου.

Ειδικότερα, την Τρίτη 6, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Αυγούστου, από τις 17:00 το απόγευμα κάθε ημέρας έως τις 07:00 το πρωί της επομένης, θα ισχύει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Α/Κ Θήβας.
Κατά το ανώτερο διάστημα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Θήβας (90ο χλμ.) και μέσω του δεξιού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται σε προσωρινό άνοιγμα που θα έχει δημιουργηθεί για την επανείσοδό τους σε απόσταση 300 μέτρων.
Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, θα ισχύσει προσωρινή μονοδρόμηση του δεξιού παράπλευρου από τη 90ο έως το 92ο χλμ. περίπου καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των ως άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Θήβας στον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία.

Αντίστοιχα, οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Θήβας (90ο χλμ.) και μέσω του αριστερού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Ριτσώνας (75,5ο χλμ) από όπου και θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα στον Α/Κ Θήβας θα ισχύει αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Τέλος, κατά τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας που δεν θα εκτελούνται εργασίες θα ισχύει αποκλεισμός μακράς διάρκειας της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία, από το 88ο έως το 90ο περίπου χλμ.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα