Newsroom

Τη δική τους εκπαιδευτική στέγη θα έχουν τη νέα σχολική χρονιά, οι μαθητές με ειδικές ικανότητες στη Δυτική Αττική. Το Ειδικό Γυμνάσιο που δημιουργήθηκε στον Δήμο Φυλής είναι καθ’ όλα έτοιμο και εξοπλισμένο, ώστε να υποδεχθεί τα παιδιά καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή.

Η κατασκευή του κτιρίου, το οποίο καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη εκπαίδευση, έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στον Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε με πυρετώδεις ρυθμούς τις επιμέρους εργασίες, όχι μόνο εντός της σχολικής μονάδας, αλλά και πέριξ αυτής, με έργα οδοποιίας, ώστε να είναι εύκολη και απρόσκοπτη η πρόσβαση.

Το νέο Ειδικό Γυμνάσιο των Άνω Λιοσίων διαθέτει 32 αίθουσες, πισίνα, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρους γυμναστικής, ράμπες, τουαλέτες με τις ειδικές προδιαγραφές, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, γήπεδο μπάσκετ, ακόμη κι ένας μικρός ξενώνας έχει προβλεφθεί, σε περίπτωση που παραστεί μια έκτακτη ανάγκη, ενώ η κτιριακή μονάδα καλύπτεται πλήρως με σύστημα γεωθερμίας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αυτοψίες, καθώς το σχολείο και τους χώρους του έχουν επισκεφτεί και επιθεωρήσει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής δρ Αθανάσιος Νικολόπουλος και η συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης στο 3ο ΠΕΚΕΣ Αττικής Μαρία Δερέκα, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου Αθανασία Ζαγοράκη και τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Φυλής Νίκου Χατζητρακόσια.

Η βούληση της δημοτικής Αρχής ήταν να λειτουργήσει άμεσα το Ειδικό Σχολείο και επειδή κάποιες διαδικασίες από την Πολιτεία είναι εκ των πραγμάτων χρονοβόρες, ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφοδιάσει τη σχολική μονάδα. Έτσι, θρανία, καρέκλες, έδρες, πίνακες, βρίσκονται ήδη στη θέση τους, ενώ τοποθετούνται και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όργανα γυμναστικής και μουσικά όργανα, ώστε να εξυπηρετηθούν από την πρώτη στιγμή όλες οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για τους μαθητές.

Από εκεί και πέρα και ο προαύλιος χώρος είναι έτοιμος, έχουν γίνει και οι φυτεύσεις για τους κήπους, ενώ βρίσκονται στην τελική ευθεία τα έργα του Δήμου πέριξ του σχολείου, η αναβάθμιση και η ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου, αλλά και η χάραξη ενός νέου δρόμου, ο οποίος θα οδηγεί κατευθείαν στο Γυμνάσιο, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να έχουν πρόσβαση τα πούλμαν με τα παιδιά.

Όμως, το πιο ευχάριστο απ’ όλα είναι πως οι πρώτοι μαθητές του νέου σχολείου αποτελούν ήδη ένα γεγονός, καθώς γράφτηκαν ήδη τα πρώτα 15 παιδιά. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι στην έδρα του νέου Γυμνασίου επί της οδού Ερμιόνης 18 & Πατρών στα Άνω Λιόσια.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, γιατί καλύπτει τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν υπήρχε στην ευρύτερη περιοχή», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας και συνεχίζει: «Υπάρχει Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για τη Δυτική Αττική, αλλά δεν υπήρχε Γυμνάσιο. Πλέον η περιοχή το αποκτά και τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει, με όλο τον εξοπλισμό του και το εκπαιδευτικό εξιδεικευμένο προσωπικό για κάθε ανάγκη. Είναι το μοναδικό Γυμνάσιο για όλη τη Δυτική Αττική και δίνει το στίγμα της δικής μας θέσης, πως η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στις προτεραιότητές μας. Ταυτόχρονα εντάσσεται και στον γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση όλης της περιοχής».

Ο κ. Χατζητρακόσιας εξηγεί πως το συγκεκριμένο Γυμνάσιο θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 μαθητές, αφού στα Ειδικά Σχολεία η κάθε τάξη δεν μπορεί να έχει 25 μαθητές, αλλά μέχρι 8 έως 10 το πολύ, λόγω των ειδικών συνθηκών διδασκαλίας. Και προσθέτει: «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία με τη δημιουργία αυτού του Σχολείου, είναι να νιώσει το κάθε παιδί με τις ειδικές ικανότητες πως δεν υπολείπεται στο παραμικρό πάνω στο θέμα της εκπαίδευσης, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον μαθητή».

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV