Connect with us

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δυνατότητα χρήσης μισθωμένων οχημάτων από τις Σχολές Οδηγών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Οδήγηση, Οδηγός, Οδική Ασφάλεια

Εκπαιδευτικά οχήματα με χρηματοδοτική ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή μίσθωσης (λειτουργική), μπορούν να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες της λειτουργίας τους οι Σχολές Οδηγών, με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, στην άδεια κυκλοφορίας του εκπαιδευτικού οχήματος αναγράφεται ως κάτοχος η μισθώτρια εταιρεία.

Η σχετική άδεια κυκλοφορίας υποβάλλεται στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών και συνοδεύεται υποχρεωτικά από απλό φωτοαντίγραφο του συμφωνητικού μίσθωσης.

image_pdfimage_print

Λιμάνια - Αεροδρόμια

Στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης ο Ξενόφος – Ολοκληρώνεται ο τριήμερος κύκλος επισκέψεων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Άρης Ξενόφος ΤΑΙΠΕΔ

Με την επίσκεψη σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος ολοκληρώνει την τριήμερη περιοδεία του στα περιφερειακά λιμάνια, τα οποία θα βρεθούν στο πρώτο κύμα αξιοποίησης από το Ταμείο.

Ο κ. Ξενόφος είχε επαφές μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, με τους εργαζόμενους και τον εκπρόσωπο των λιμενεργατών όπου συζήτησαν την πορεία του λιμανιού και τις προοπτικές ανάπτυξής του μέσα από την αξιοποίηση.

«Η σημερινή επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υποδηλώνει την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, στην οποία θα προχωρήσουμε σύντομα, ενώ παράλληλα, υπογραμμίζει τη στρατηγική δέσμευση του Ταμείου να συμβάλλει στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξενόφος.

Η αξιοποίηση του λιμένα θα γίνει με πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ΑΕ. Ήδη σε επίπεδο προετοιμασίας από πλευράς ελληνικού δημοσίου έχουν δρομολογηθεί οι διευθετήσεις σε δύο καίρια ζητήματα που αφορούν στο λιμάνι. Το πρώτο θέμα σχετίζεται με την μεταφορά της διαχείρισης στους Οργανισμούς Λιμένων εκτάσεων της ΓΑΙΑΟΣΕ, οι οποίες βρίσκονται εντός των χερσαίων λιμενικών ζωνών.

Για το θέμα αυτό αναμένεται εντός των ημερών να υπάρξει σχετική ρύθμιση. Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις εκτάσεων ιδιωτών εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισήμανε για ακόμη μια φορά τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μέσα από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, στο οποίο έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, αλλά σε μεγάλο βαθμό παραμένουν αναξιοποίητες.

«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να αναδειχθεί σε πυρήνα της οικονομικής ζωής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, τόσο λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης όσο και για την εμπορευματική δραστηριότητα και τις προοπτικές της. Συνδέεται με την Εγνατία Οδό, ενώ διαθέτει σιδηροδρομική διασύνδεση δίνοντας εύκολη δίοδο στα εμπορεύματα Ανατολής και Δύσης και αντίστροφα», σημείωσε ο κ. Ξενόφος.

Επιπλέον, μπορεί να καταστεί στρατηγικός πόλος στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας πέρα από τις παραδοσιακές του δραστηριότητες, αναπτύσσοντας το μεταφορικό έργο και η εναπόθεση LNG. Όπως είναι γνωστό η Αλεξανδρούπολη αποτελεί επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συνδυαστικά με την πρόσφατη έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της ΥΑΦΑ στη Νότια Καβάλα δημιουργείται ένα δυναμικό πλέγμα προοπτικής και ανάπτυξης .

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Online εκδήλωση για ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις σε projects καθαρών και «έξυπνων» πόλεων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Siemens Digital Enterprise

Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 – 13:15, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), συνδιοργανώνει, σε συνεργασία με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020 και τον εθνικό εκπρόσωπο στην Αποστολή “Climate-neutral and smart cities”, διευθυντή του ΙΜΕΤ, Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Ευκαιρίες Χρηματοδότησης από την Αποστολή “Climate-neutral and smart cities” του Προγράμματος Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη».

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το επόμενο Πρόγραμμα Πλαίσιο Ορίζοντας Ευρώπη, με στόχο την ενημέρωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων για την Αποστολή “Climate-neutral and smart cities”.

Το πλαίσιο αυτό θα χρηματοδοτήσει 100 Ευρωπαϊκές πόλεις (τουλάχιστον 1 ανά χώρα) για να καταστούν Καθαρές κι Ευφυείς έως το 2030.

Δικαίωμα για χρηματοδότηση έχουν μεγα-πόλεις, αλλά και μικρότερες, καθώς και νησιά και ευρύτερες αστικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί:

– Ομιλίες για το περιεχόμενο και τον σχεδιασμό της Αποστολής, καθώς και την προετοιμασία των ελληνικών πόλεων.

– Συζήτηση «Στρογγυλής Τράπεζας» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και άλλων φορέων.

Στόχος είναι να αναδειχθούν όλες οι πιθανές παράμετροι ενός ιδιαιτέρως πολυπαραγοντικού θέματος, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πόλεις και να διευκολυνθεί ο απαιτούμενος σχεδιασμός που θα τις οδηγήσει σε πολλές ελληνικές επιτυχείς υποψηφιότητες.

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΕΣΥΜ Λογότυπο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 29 Ιουνίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρεία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη.

Τη συνάντηση τιμήσαν με τη συμμετοχή τους ο κ. Ανδρέας Πολάκις, Γενικός Δ/ντής Μεταφορών και η κα. Ασπασία Γουρβέλου, Δ/ντρια Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκπροσωπώντας τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, καθώς και τα ειδικά προσκεκλημένα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος ΙΟΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», και οι κ.κ. Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου – Επιστημονικός Συνεργάτης Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, και Γεώργιος Εμμανουλόπουλος, Τοπ. Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος.

Ο κ. Πολλάκις, μετέφερε το χαιρετισμό του κ. Υφυπουργού στο ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και τη διαβεβαίωσή του Υπουργείου πως ακούει με προσοχή και λαμβάνει πάντα υπόψη του τις προτάσεις και παρατηρήσεις του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. στα θέματα των μεταφορών, ως εξειδικευμένου φορέα μεταφορών πανελλήνιας εμβέλειας. Με αφορμή τα δυο πολύ σημαντικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics) και την ψηφιοποίηση των Μεταφορών, ενημέρωσε για τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου καθώς και τις σχετικές προκλήσεις και συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης του Κορωνοιού στον κλάδο μεταφορών, συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και προγραμματισμός δράσεων του Συνδέσμου για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (City Logistics) και την ψηφιοποίηση των Χερσαίων Μεταφορών, την οδική ασφάλεια, θέματα Ακτοπλοΐας και Δικτύου Νησιωτικών Μεταφορών, ανάπτυξης λιμένων καθώς και η φετινή διοργάνωση του ετήσιου Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δ. Τσαμπούλας» .

Το ΔΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτές σχετικές αιτήσεις και ενέγραψε στην δύναμη των μελών του τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε, την εταιρεία VTG Rail Logistics και τους κ.κ. Γεώργιο Βαγγέλα, Αναπ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και Σάββα Ασλανίδη, Επαγγελματία Μεταφορών, εξειδικευμένο στις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές.

Υπενθυμίζεται πως η ιστορική απόφαση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., τον Σεπτέμβριο 2017, για εγγραφή στη δύναμη των μελών του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και φυσικά πρόσωπα, με δικαίωμα ψήφου, άνοιξε το δρόμο για θεσμική διεύρυνση και συνέβαλε αποφασιστικά στην εγγραφή στην δύναμη των μελών του σε λιμένες, αυτοκινητοδρόμους, ναυτιλιακές και άλλες επιχειρήσεις φορείς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, συμβάλλοντας στις συνολικές εθνικές προσπάθειες για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Μεταφορικών Συστημάτων και υποδομών.

Σαν αποτέλεσμα, στο σημερινό ΔΣ συμμετέχουν όχι μόνο εκπρόσωποι των Ελληνικών Επιμελητηρίων, αλλά και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, όπως Αυτοκινητιστές, Λιμένες, Αυτοκινητόδρομοι, Ακτοπλοΐα καθώς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα