Θοδωρής
Κολοκυθάς

Προς υλοποίηση οδεύει ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για αιολικό σταθμό στην Αρκαδία.

Πρόκειται για το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 22 MW στη θέση “Κορομηλιά” στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία.

Το project έλαβε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς κατασκευή.

Φορέας υλοποίησης του έργου για αιολικό σταθμό στην Αρκαδία είναι η ROUGERO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Ταυτότητα του Έργου

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στην Αρκαδία και των συνοδών έργων αυτού, ισχύος 22MW, ο οποίος θα αποτελείται από έντεκα (11) ανεμογεννήτριες τύπου Enercon Ε-82, η κάθε μία εκ των οποίων θα έχει ονομαστική ισχύ 2MW, διάμετρο ρότορα 82μ. και ύψος πυλώνα 80μ. Για την ηλεκτρική διασύνδεση των Α/Γων με το δίκτυο μέσης τάσης 20KV, θα εγκατασταθεί μετασχηματιστής 0,4/20KV, ισχύος 2.300 KVA εντός του πυλώνα της κάθε Α/Γ.

Τα έργα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου είναι τα εξής:

Κατασκευή πλατειών ανέγερσης Α/Γων, οι διαστάσεις των οποίων θα είναι περίπου 60μ. Χ 60μ. και σε ορισμένες περιπτώσεις μεγαλύτερες ή μικρότερες λόγω σημειακών συνθηκών (κλίσεων, αναγλύφου) οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την προσωρινή απόθεση των επιμέρους τμημάτων της Α/Γ, την συναρμολόγηση του ρότορα και την ανέγερση της μηχανής. Στη θέση που θα τοποθετηθεί το θεμέλιο της κάθε ανεμογεννήτριας καθώς και τα ανυψωτικά μηχανήματα θα πρέπει η πλατεία να βρίσκεται σε όρυγμα (στέρεο έδαφος) και όχι σε επίχωμα. Τα πρανή των ορυγμάτων των πλατειών θα διαμορφωθούν με κλίση 2:1 και τα πρανή των επιχωμάτων με κλίση 2:3, 1:2 και 1:3.

Κατασκευή εσωτερικού υπόγειου δικτύου μέσης τάσης, γείωσης και οπτικής ίνας, μεταφοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τις Α/Γες στο κέντρο ελέγχου του ΑΣΠΗΕ, μήκους περίπου 4.832,96μ.

Έργα οδοποιίας για την σύνδεση του ΑΣΠΗΕ με το οδικό δίκτυο και την εσωτερική οδική διασύνδεση των Α/Γων, μήκους περίπου 4.932,51μ.

Κατασκευή τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων (κανάλι απορροής όμβριων υδάτων και σωληνωτοί οχετοί κατάλληλης διατομής).

Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μέσης τάσης για την διασύνδεση του αιολικού σταθμού με νέο υποσταθμό Μ.Τ/Υ.Τ, μήκους περίπου 3.373,45μ. Ο υποσταθμός προβλέπεται να κατασκευαστεί από τον φορέα του έργου στην τοποθεσία «Καμπουρό» σε απόσταση περίπου 3.500μ. δυτικά του έργου και θα αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά σε μεταγενέστερο χρόνο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κατασκευή οικίσκου ελέγχου επιφάνειας περίπου 80τ.μ. Εντός αυτού θα εγκατασταθεί ο απαιτούμενος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός για την σύνδεση του αιολικού σταθμού με το ηλεκτρικό δίκτυο, το σύστημα τηλε-επίβλεψης ελέγχου και ασφαλείας, χώρος μικροεπισκευών και αποθήκευσης και χώρος υγιεινής. Για τις ανάγκες ύδρευσης του κτιρίου προβλέπεται η εγκατάσταση δεξαμενής νερού καθώς και η κατασκευή βόθρου.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Δείτε την εταιρική μας σελίδα στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας τα δημοφιλή άρθρα μας