Newsroom

Σειρά σημαντικών έργων που υλοποιούνται στον Δήμο Λαυρεωτικής με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 34 εκ. ευρώ, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Κερατέας με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Αντιδημάρχους, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού, της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου τεχνικών έργων Ε. Κοσμίδη και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας Θ. Κατσιγιάννη, οι οποίοι συνόδευαν τον Περιφερειάρχη.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αλλά και για τις σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στην περιοχή, μετά από πολλά χρόνια που είχαν «παγώσει» και ξεμπλόκαραν το τελευταίο διάστημα, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών της διοίκησης της Περιφέρειας, λύνοντας σημαντικά προβλήματα της περιοχής. Ειδικότερα η συζήτηση εστιάστηκε στα σημαντικά έργα αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης οικισμών του Δήμου Λαυρεωτικής όπου δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση από το 1992 οπότε και κατασκευάστηκαν, στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών αλλά και έργων ανάδειξης και αναστήλωσης πολιτιστικών μνημείων και Ιερών Ναών, στα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και στα έργα αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας, με ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο για την περιοχή.

ΚΕΡΑΤΕΑ / ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά από δεκαετίες εντάσσονται στο σχέδιο πόλης πολλές περιοχές της Λαυρεωτικής

Παράλληλα η συζήτηση εστιάστηκε στην ένταξη στο σχέδιο πόλης πολλών περιοχών του Δήμου Λαυρεωτικής μετά από δεκαετίες αναμονής και κατόπιν της σχετικής χρηματοδότησης από πλευρά της Περιφέρειας των σχετικών πολεοδομικών μελετών. Ειδικότερα επισημάνθηκε ότι υπεγράφη πρόσφατα η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Π.Ε.2 στις θέσεις «ΠΕΤΑ», «ΓΗΠΕΔΟ», «ΒΑΛΜΕΣΑ», «ΑΜΑΧΑΙΡΗ», «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, ενώ παράλληλα ολοκληρώνονται ο πολεοδομικός σχεδιασμός των περιοχών «Αγ. Μαρίνα-Πανόραμα-Τουρκολίμανο», «Περγιάλι-Τσονίμα-Τρεχαντιέρα», «Βρωμοπούσι-Καλοπήγαδο» του Δήμου Κερατέας, «Οξυγόνο», Πράσινη Αλεπού» , «Άνω Όρια» του Δ. Λαυρεωτικής. «Δίνουμε αξία στις περιουσίες των κατοίκων έμπρακτα που παρέμεναν όμηροι γραφειοκρατικών προβλημάτων και αυτό θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητά μας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης».
Επίσκεψη σε σημαντικά έργα σε Κερατέα και Λαύριο

ΚΕΡΑΤΕΑ(2) / ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ακολούθως ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε μαζί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής αυτοψία σε έργα που εκτελούνται στην Κερατέα και το Λαύριο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Ειδικότερα επισκέφθηκε το Διατηρητέο Κτίριο «Οικία Μπία» όπου θα γίνουν έργα αποκατάστασης, το Γήπεδο 9×9 που θα κατασκευαστεί στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας, τα έργα αντικατάστασης τμημάτων των δικτύων ύδρευσης των οικισμών Κερατέας, Αγ. Γεωργίου και Άρι του Δήμου Λαυρεωτικής. Όπως ενημερώθηκε ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής,τα έργα ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στο να σταματήσει το φαινόμενο διαρροής πολλών εκατοντάδων κυβικών νερού. Επιπρόσθετα ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα υπό εξέλιξη έργα αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας, παρεμβάσεις που αλλάζουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

ΚΕΡΑΤΕΑ(3) / ΠΗΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μετέβη στο Λαύριο όπου επισκέφθηκε τα έργα αποκατάστασης της «Γαλλικής Σκάλας» Λαυρίου, ένα εμβληματικό τοπόσημο με σημαντική ιστορία, το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου όπου έγιναν έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ανακατασκευής, τα έργα ανάπλασης στα γήπεδα «Βογιατζής» και «Ραφιάς», καθώς και τα έργα ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου Ποντίων.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV