Connect with us

Επικαιρότητα

Διευκρινίσεις για την αποκομιδή απορριμμάτων στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εξηγώντας -δια στόματος του Αντιδημάρχου Πόλης, Γιάννη Πουλάκη- τι ισχύει με την αποκομμιδή των απορριμμάτων από το Γ.Ν.Δ.Α. «Αγία Βάρβαρα» αλλά και την προστασία των εργαζόμενων.

Αναλυτικά:

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Αγίας Βαρβάρας, μετά από επιστολή φορέων, σχετικά με την αποκομιδή απορριμμάτων από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

– Με εντολή του Δημάρχου, για τους εργαζομένους του Δήμου στον τομέα καθαριότητας, έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι ίδιοι, με ευθύνη του Δήμου, έχουν εφοδιασθεί με κάθε μέσο ατομικής προστασίας όπως, άλλωστε, έχει αναφερθεί και σε παλαιότερες αναρτήσεις.

– Ειδικότερα δε, για όσους εμπλέκονται στην αποκομιδή απορριμμάτων από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» έχει γίνει προμήθεια και στους εργαζόμενους παρέχονται, ήδη, όλα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας: οι γνωστές ολόσωμες λευκές φόρμες, μάσκες, ποδονάρια, γάντια και φυσικά, αντισηπτικά υγρά.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα πρέπει, επιπροσθέτως, να επισημανθούν τα εξής:

– Οι κάδοι και τα απορρίμματα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες, οι οποίες συνοδεύουν το δημοσίευμα, ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών (Κ.Κ.Α.Χ.), το οποίο λειτουργεί ως θεραπευτήριο παιδιών ΑΜΕΑ και όχι ως Νοσοκομείο, γεγονός, το οποίο καταρρίπτει τις εικασίες και ισχυρισμούς περί μολυσματικών, νοσοκομειακών αποβλήτων.

– Τα απορρίμματα -πάνες κ.λπ.- δεν είναι μολυσματικά, νοσοκομειακά απόβλητα, αλλά, απορρίμματα που βρίσκονται σε κάθε σπίτι που έχει παιδιά, τα οποία δεν αυτοεξυπηρετούνται για τις ανάγκες αφόδευσής τους. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι κάποια περίοδο «αλλάζαμε πάνες» στα παιδιά μας. Πού τις πετούσαμε άραγε;

Εν κατακλείδι και πολύ συνοπτικά: η υγεία των εργαζομένων συνιστά προτεραιότητα και κύρια μέριμνα της σημερινής Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, ο οποίος έχει δώσει απολύτως σαφείς οδηγίες για την παροχή κάθε δυνατού μέσου προστασίας.

Εκτός αυτού και κάθε αιρετός είναι σίγουρο ότι έχει την απαιτούμενη ευαισθησία και φροντίζει ώστε να λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που αφορούν στην υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και εν γένει των πολιτών.

Ως προς τη διαχείριση των μολυσματικών απορριμμάτων, γνωρίζουμε -και το παρακολουθούμε- ότι, το νοσοκομείο ακολουθεί τους κανόνες διαχείρισης μολυσματικών, τα οποία συλλέγονται σε συγκεκριμένους ειδικούς κίτρινους κάδους και τη διαχείρισή τους αναλαμβάνει άλλο σύστημα,  χωρίς να εμπλέκεται ο Δήμος.

Εις επίμετρο, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το «γαϊτανάκι» των ανταπαντήσεων. Τούτο, διότι σεβόμενοι τους συμπολίτες μας, κατά κύριο λόγο προτιμούμε να ασχολούμεθα–όπως, μέχρι σήμερα πράττουμε- με την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητάς τους, γεγονός που στις σημερινές συνθήκες πανδημίας, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αρνούμεθα κατηγορηματικά να εμπλακούμε σε έναν πλειστηριασμό «ευαισθησίας» και εργατοπατερισμού. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοι και πόσο ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας τους και την ασφάλειά τους.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα