Connect with us

Έργα πόλης

Διαμόρφωση προαύλιου χώρου στο Λύκειο Βραχνέικων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχολικό κτίριο στην Πάτρα

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαμόρφωση του προαυλίου στο σχολικό συγκρότημα των Βραχνέικων και συγκεκριμένα στο χώρο που ως επί το πλείστον, αθλούνται οι μαθητές του Λυκείου.

Τα συνεργείο εργάστηκε πυρετωδώς και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την επόμενη μέρα, το Σάββατο 4 του μήνα, προκειμένου να είναι το προαύλιο έτοιμο να «υποδεχθεί» τους μαθητές, αύριο 8 Ιανουαρίου, οπότε και ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η επίστρωση έγινε με βιομηχανικό μπετόν, για να μην υπάρχουν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των αθλοπαιδιών.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Αναστασία Τογιοπούλου, μετά τα Βραχνέικα, ανάλογες εργασίες θα γίνουν στα σχολεία Καστριτσίου και Δεμενίκων.

image_print

Έργα πόλης

Πάτρα: Επίσκεψη Πελετίδη σε εργασίες ανακατασκευής σχολικών μονάδων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κώστας Πελετίδης Δήμαρχος Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνεχίζει τις επισκέψεις του στα έργα που είναι σε εξέλιξη στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου και τα οποία εκτελούνται από τους εργαζόμενους της αυτεπιστασίας του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι εργάζονται διαρκώς και αυτή την περίοδο, τηρώντας τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, και προσφέρουν τα μέγιστα στην εξ ολοκλήρου ανακατασκευή (ελαιοχρωματισμός, αλλαγή  υδραυλικών, μονώσεις, φωτισμός, τουαλέτες κ.λπ.) των σχολικών συγκροτημάτων της Πάτρας.

Πρόκειται για ένα  πρωτόγνωρο για την Ελλάδα έργο, που γίνεται από τον Δήμο. Σταδιακά το σύνολο των 264 σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, θα ανακατασκευαστούν πλήρως, με βάση τον σχεδιασμό που έκανε η Δημοτική Αρχή.

Σήμερα είναι σε λειτουργία 5 εργοτάξια σε αντίστοιχα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Τάκη Πετρόπουλο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Αυτεπιστασίας του Δήμου, Ν. Μωραΐτη και τον υπεύθυνο των Συνεργείων, Β. Καλαπόδη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το κτίριο του 62ου Δημοτικού Σχολείου και του 49ου Νηπιαγωγείου στις Δάφνες και στην συνέχεια στο 23ο Δημοτικό Σχολείο και 76ο Νηπιαγωγείο που συστεγάζονται, στην οδό Πανεπιστημίου 67 και συναντήθηκαν με τον επιβλέποντα μηχανικό και τους εργαζόμενους της αυτεπιστασίας και συζήτησαν για την πορεία των εργασιών.

Αντίστοιχες συναντήσεις ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, έκανε τις προηγούμενες ημέρες και μίλησε με τους εργαζόμενους της Αυτεπιστασίας στα εργοτάξια του 14ου Γυμνασίου και του 10ου ΓΕΛ στα Κρύα Ιτεών, όπου εκεί οι εργαζόμενοι κατασκευάζουν και σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο 39ο Δημοτικό Σχολείο και 70ο Νηπιαγωγείο Σουλίου, και στο 65ο Δημοτικό Σχολείο στην συνοικία Μακρυγιάννη

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Αττική: Συντήρηση και καθαρισμός 10.000 ιστών ηλεκτροφωτισμού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Εργασίες οδοφωτισμού LED

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γ. Πατούλη για καθαρότερο περιβάλλον και μια Αττική ασφαλέστερη για τους κατοίκους της, προχωρά στην συντήρηση και τον καθαρισμό υποδομών του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα της επιδημίας του COVID19, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, οι εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης της βαφής των ιστών ηλεκτροφωτισμού του Πρωτεύοντος Αστικού Οδικού Δικτύου. H επέμβαση αφορά 10.000 ιστούς ηλεκτροφωτισμού που είναι εγκατεστημένοι στους σημαντικότερους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων πρόκειται για ιστούς που βρίσκονται στις λεωφόρους: Κατεχάκη, Ποσειδώνος, Συγγρού, Κηφισίας, Μεσογείων, Αθηνών, Κηφισού, Βάρης Κορωπίου κοκ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον οδικό άξονα Λ. Π. Κανελλόπουλου – Λ. Αλίμου – Κατεχάκη – Λ. Αγ. Ι. Καρέα – Ελλήνων Αξιωματικών – Ελ. Βενιζέλου – Πρωτόπαππα – Ηρώων Πολυτεχνείου – Αργυρουπόλεως – Αλεξιουπόλεως (Περιφερειακή Κατεχάκη). Είναι συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων. Όταν ολοκληρωθεί η συντήρηση στο συγκεκριμένο τμήμα η δράση θα συνεχιστεί στην  παραλιακή λεωφόρο.

Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του σχετικού προγράμματος έχει χρονική διάρκεια 2 έτη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ο καθαρισμός των ιστών ηλεκτροφωτισμού από αφίσες, σχοινιά, αυτοκόλλητα, η επιμελής επεξεργασία της επιφάνειάς τους με απόξεση της παλαιάς βαφής, η εφαρμογή κατάλληλου αντισκωριακού υποστρώματος και η ανακαίνιση της βαφής με εφαρμογή χρώματος εποξειδικής βάσεως. Επί πλέον, γίνεται έλεγχος και συμπλήρωση των θυρίδων των ιστών για την διασφάλιση αποφυγής πιθανών ατυχημάτων.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα στείλαμε το μήνυμα ότι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα μας. Μετά την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σειρά έχει τώρα ο καθαρισμός και η συντήρηση των ιστών.

Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στους οδικούς άξονες αρμοδιότητάς της με σειρά συγκεκριμένων δράσεων. Η Αττική δεν μπορεί να περιμένει. Παρά τις αντιξοότητες προχωρούμε με συντονισμένα, μελετημένα και προσεκτικά βήματα στην υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει να φτιάξουμε την Αττική που μας αξίζει. Μια Αττική για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Έργα πόλης

Θεσσαλονίκη: «Πλώρη» για πάρκινγκ και Πάρκο Μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Θεσσαλονίκη

Την πρόθεσή του να κατασκευαστεί και υπόγειο πάρκινγκ για τη διευκόλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αλλά και πάρκο μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας και μάλιστα τα έργα να προχωρήσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω κορονοϊού, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη διάλυση της σύμβασης εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Ελευθερίας» εξαιτίας αδυναμίας του εργολάβου.

«Προσπαθούμε να μην πάει πίσω κανένα από τα έργα που έχουμε σχεδιάσει ως διοίκηση, παρά το γεγονός ότι δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες με την πανδημία του κορονοϊού. Τρέχουμε τα έργα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τα προχωράμε», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφορικά με την Πλατεία Ελευθερίας και με αφορμή τη λύση της σύμβασης του έργου που θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να κατασκευστεί το υπόγειο πάρκινγκ με πλήρη σεβασμό στα αρχαία και από πάνω να κατασκευαστεί το πάρκο μνήμης».

Σε πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί η αρχαιολογική μελέτη στον χώρο, όπως είπε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι θα ακολουθήσει προμελέτη και δημοπράτηση μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα) και προαναγγέλλοντας απομάκρυνση των λαμαρίνων. «Για το διάστημα κατά το οποίο θα σημειωθούν οι όποιες καθυστερήσεις, στόχος μας είναι να μην υπάρχουν λαμαρίνες και όχληση στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας και μέχρι την ωρίμανση και έναρξη του έργου, ο χώρος θα είναι σε χρήση», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, με συνολικό προϋπολογισμό 2,5 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 και είχε χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης τους δώδεκα μήνες. Προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες είχε μπει «λουκέτο» στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Προχωράει και η Πλατεία Διοικητηρίου

Ένα ακόμη θέμα, το οποίο θα απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη συνεδρίαση του, είναι η πορεία της Πλατείας Διοικητηρίου.

Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της «Εγνατία Οδός ΑΕ», του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη «Μελέτη της κατασκευής της πλατείας Διοικητηρίου και των προσβάσεών της με πιθανή κατασκευή Συγκοινωνιακού Πολυτροπικού Κέντρου- Μελέτη αποκατάστασης της Πλατείας Διοικητηρίου με ταυτόχρονη προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου».

«Προχωράμε στη μελέτη για να γίνει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, με στόχο την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο επίπεδο της Ολύμπου και τη διαμόρφωση μίας πλατείας αντάξιας του παρελθόντος», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Η πλατεία Διοικητηρίου, γνωστή και ως «Λευκά Μάρμαρα», κατασκευάστηκε το 1937, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο του ΥΜΑΘ και ο χώρος αποτέλεσε στέκι συνάντησης για νέους και αθλητές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποφασίστηκε να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ, αλλά στον χώρο βρέθηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και από τότε οι όποιες προσπάθειες για ανάπλαση «πάγωσαν». Το «ξεπάγωμα» του έργου εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020 με την ανάθεση μελέτης.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα