Νίκος
Καραγιάννης

Διαλύθηκε η σύμβαση για την μικρή επέκταση του διαδρόµου προσαπογειώσεων αεροσκαφών στον Κρατικό Αερολιµένα Σύρου. Με απόφαση της η  υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ (Ειδική Υπηρεσία ∆ηµοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδοµών) έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της εργοληπτικής επιχείρησης 3K TEXNIKH A.E.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com το έργο, “δεν περπατούσε” με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί. Το έργο είχε υπογραφεί στις 19 Ιουλίου 2018 με στόχο να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες (14.1.2019). Ωστόσο μετά από 4 παρατάσεις (η τελευταία μέχρι τις 24 Νοεμβρίου) είχε γίνει φανερό ότι η εργολαβία δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί.

Με αφορμή την αίτηση διάλυσης της εργολαβικής σύμβασης στις 31 Οκτωβρίου 2019 από τον ανάδοχο, η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει και στις 21 Νοεμβρίου ο κύβος ερρίφθη με την έγκριση της αίτησης.

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Υποδομών, τώρα στόχος είναι η προχωρήσει άμεσα η υποκατάσταση του αναδόχου βάσει του διαγωνισμού που είχε διεξαχθεί. Θα προχωρήσει στην αναζήτηση του επόμενου διαγωνιζόμενου (δεύτερος και αν χρειαστεί τρίτος) για να συνεχίσει να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι πλήρως απαραίτητο για την συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της Σύρου από αέρος.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV