Νίκος
Καραγιάννης

Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις ετών χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, δόθηκε τέλος στο έργο της διώρυγας Αμφιλοχίας.

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το έργο «Διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων Επαρχίας Βάλτου»  διαλύθηκε η σύμβαση με την εταιρεία ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ.

Τώρα προετοιμάζεται απο το υπουργείο ΥΠΟΜΕ μία νέα εργολαβία σκούπα που θα ολοκληρώσει το έργο-φάντασμα.

Στο έργο σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου δεν έχει πραγματοποιηθεί εργασίες για σχεδόν ένα χρόνο. Το έργο θεωρείται κρίσιμο για την επάρκεια της άρδευσης των αγροτικών εκτάσεω στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Αμφιλοχίας αφού με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού δυτικά του Αχελώου,πρόκειται να αρδεύσει πάνω από 100.000 στρέμματα και παράλληλα να υδρεύσει περιοχές του δήμου της Αμφιλοχίας.

Το έργο, για περισσότερα από 15 χρόνια καρκινοβατεί, καθώς η πρώτη σύμβασή του ανάγεται στο μακρινό 2006 (!), ωστόσο μετά από ένα αέναο «σταμάτα – ξεκίνα» και με προβλήματα στη χρηματοδότησή του, το 2012 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προκειμένου ακριβώς αυτά τα προβλήματα να πάψουν.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί στον ανάδοχο 8,5 εκατ. ευρώ για την σύμβαση που αφορά την «Αποπεράτωση Διώρυγας Αμφιλοχίας και σήραγγας Βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων Επαρχίας Βάλτου» και 21, 1 εκατ. ευρώ όσον αφορά την «Ανακατασκευή Διώρυγας Δ1 και επέκταση διώρυγας Αμβρακίας – Αμφιλοχίας».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV