Νίκος
Καραγιάννης

Έργα αποκατάστασης εξπρές των κατολισθήσεων στο οδικό τμήμα Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά- Άγιοι Δέκα προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Λόγω των κατολισθήσεων που εκδηλώθηκαν την περίοδο του Μαρτίου 2022 , οφείλονταν στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις ασυνήθιστα υψηλές βροχοπτώσεις και είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση βλαβών σε πέντε θέσεις του έργου, με αποτέλεσμα την καθολική διακοπή της κυκλοφορίας στο σημαντικό αυτό οδικό άξονα από τις 15-3-2002 , για την πρόσβαση από και προς το Ηράκλειο.

Ο διαγωνισμός για τις «Επείγουσες εργασίες πρόληψης και αποκατάστασης κατολισθήσεων του έργου Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά – Αγιοι Δέκα (Καστέλι) στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης», έχεις ως προϋπολισμό 8,9 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα τις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης καθώς τα έργα επείγουν.

Οι πέντε θέσεις που εντοπίστηκαν οι κατολισθήσεις είναι: Α) στην περιοχή επιχώματος Απομαρμά 30+525 έως 30+817 , Β) στη Χ.Θ. 26+850 , Γ)
στη ΧΘ 26+700, Δ) στην περιοχή του lane cover Β9-Β20 , Ε) Υφιστ. Επ. Οδό προς Γέργερη ΧΘ 25+500».

Φορέας Υλοποίησης και αναθέτουσα αρχή είναι ο ΟΑΚ Α.Ε.

Η εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων είναι κατεπείγουσα, δεδομένου ότι: α) ο οδικός άξονας Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά – Μοίρες είναι καθολικά κλειστός σε κυκλοφορία με βάση την με αρ. 2501/1/494-ζ/5-4- 2022 απόφαση της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου, με συνέπεια να υφίστανται ταλαιπωρία πέραν των 50.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς Ηρακλείου και με παράλληλη υποβάθμιση της οδικής ασφάλειας με την χρήση της Π.Ε.Ο. , β) απαιτείται να αποτραπεί περαιτέρω σημαντική βλάβη των έργων, καθώς και να αποτραπούν σημαντικές ζημιές σε τρίτους και κυρίως να αποτραπούν κίνδυνοι για την ασφάλεια προσώπων και γ) έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με εξυπηρετούμενους προορισμούς την Φαιστό, τα Μάταλλα , Αγία Γαλήνη κ.α. των οποίων η πρόσβαση είναι πολύ πιο δύσκολη.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV