Newsroom

Εν αναμονή βρίσκονται αρκετοί διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ, για σημαντικά ακίνητα σε Αθήνα και όχι μόνο. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. είχε έρθει εντός Ιανουαρίου ξανά στο προσκήνιο, όταν από το Υπουργείο Τουρισμού εθίγετο η ανάγκη αξιοποίησης ακινήτων της ΕΤΑΔ με τουριστικό ενδιαφέρον, αλλά και της περιουσίας του δημοσίου που διαχειρίζεται η ίδια η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο τότε συνάντησης εργασίας μεταξύ του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, κ. Στέφανου Βλαστού.

ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» ΤΟΥ ΞΕΝΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Οι αναμενόμενοι διαγωνισμοί της ΕΤΑΔ είναι ουκ ολίγοι και σίγουρα, ένας από τους πιο ξεχωριστούς είναι εκείνος που αφορά την αξιοποίηση του Ξενία στην Κομοτηνή. Το ακίνητο είναι χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600μ. από την κεντρική πλατεία, απέχοντας 2.800 μ. περίπου από την πλησιέστερη έξοδο της Εγνατίας Οδού.

Το κτίριο αποτελείται από δύο πτέρυγες. Το οικόπεδο (σ.σ. που ειρήσθω εν παρόδω διαθέτει υπόλοιπο δόμησης) έχει έκταση 18.205 τ.μ. και το κτίριο καλύπτει 2.058,48 τ.μ. αυτού. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και ένας υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Οι προοπτικές για την αξιοποίηση του Ξενία στο νομό Ροδόπης είναι μεγάλες για μία σειρά από λόγους. Πρώτον, διότι υπάρχει έλλειψη πολυτελών ξενοδοχείων αφενός στην πόλη της Κομοτηνής και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, το ακίνητο του Ξενία ενδείκνυται για την αναμόρφωση και μετατροπή του σε κατάλυμα υψηλών προδιαγραφών, τύπου boutique, κάτι που προκύπτει κι από τη χωροθέτησή του.

Δεύτερον, το Ξενία Κομοτηνής μπορεί να καταστεί (σ.σ. λόγω περιοχής) ένας ξενοδοχειακός προορισμός για όλο το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι, κάτι που κάνει την ενδεχόμενη επένδυση εκεί ακόμη πιο θελκτική. Σημειώνεται, ότι κεντρικός στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι η διεύρυνση της ελληνικής τουριστικής περιόδου, με στόχο να προσελκύει κοινό και επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κι όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο. Επομένως, επενδύσεις σαν του Ξενία στη Ροδόπη εξυπηρετούν ακριβώς τον παραπάνω σκοπό.

ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παράλληλα, στα «σκαριά» της ΕΤΑΔ βρίσκεται εξίσου διαγωνισμός για ένα διατηρητέο ακίνητο στην Πάτρα. Ειδικότερα, πρόκειται για διώροφο διατηρητέο κτίριο μετά υπογείου, στη διασταύρωση των οδών Πατρέως 81 & Γ. Καραϊσκάκη 138, στην περιοχή του κεντρικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων. Τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου είναι 436, ενώ τα τετραγωνικά μέτρα των κτισμάτων ορίζονται στα 960.

Σημειώνεται, ότι παλαιότερα στο συγκεκριμένο διατηρητέο στεγαζόταν η Νομαρχία Αχαΐας. Έκτοτε, το ακίνητο παραμένει αναξιοποίητο. Το σημείο του κτιρίου κρίνεται ιδανικό, καθώς βρίσκεται μόλις 350 μ. από την κεντρική πλατεία της Πάτρας, την Πλατεία Γεωργίου.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV