Κατερίνα
Παναγέα

Με πρώτο κριτήριο τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών προέβη στα πιο πρόσφατα έργα της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι παρεμβάσεις έχουν σαν κύριο στόχο τους την οδική ασφάλεια αλλά συγχρόνως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών, καθώς και τη βελτίωση της προσβασιμότητας, που θεωρείται καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε τα 4 νέα οδικά έργα στη Δυτική Ελλάδα:

  • Θα βελτιωθούν οι δρόμοι που οδηγούν σε τρεις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας, με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «Βελτίωση οδών πρόσβασης προς Ιερές Μονές Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου, Αγίου Συμεών Μεσολογγίου, Ζωοδόχου Πηγής Γαβαλούς, προϋπολογισμού 2,3 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπεται η υλοποίηση παρεμβάσεων για τη συντήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση φθορών που υπάρχουν σε τμήματα των οδών πρόσβασης προς τις Ιερές Μονές, καθώς και άμεση επέμβαση για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας.
  • Στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Τριχωνίδας στοχεύει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υπογραφή σύμβασης για το έργο «βελτίωση δρόμου Τριανταφυλλεϊκα –Κοκκινόβρυση» που είναι προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν σύντομα στην 54η Επαρχιακή οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα Τριανταφυλλέϊκα–Διποταμιά, ένα δρόμο μήκους 6χλμ., στον οποίο έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα από Διποταμιά προς Αμπέλια, αλλά το υπόλοιπό είναι χωματόδρομος κακής βατότητας και προσβασιμότητας.
  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα οδικά έργα στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο για την “Οδοποιϊα Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας – Παραλίας – Βραχνέϊκων (2023)” που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πατρέων. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων. Το κόστος με Φ.Π.Α. ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2023 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών ήταν προγραμματισμένη για τις 3 Νοεμβρίου 2023. Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
  • Το «πράσινο φως» δόθηκε για την υλοποίηση σημαντικών έργων σε ολόκληρο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 23.10.2023. Πρόκειται για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων», προϋπολογισμού 2,15 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο που θα πραγματοποιηθούν για τη διαμόρφωση του οδοστρώματος των δρόμων, χωματουργικές εργασίες, διαστρώσεις με συμπυκνωμένο υλικό, τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στη μελέτη. Επιπλέον, εγκρίθηκε το έργο ««Οδοποιία Ζώνης ΟΠΑΑΧ Γραίκα», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn