Κατερίνα
Παναγέα

Συνεχίζουν ακάθεκτα τα μικρά οδικά έργα σε όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυο σε επίπεδο αποκατάστασης – βελτίωσης – συντήρησης και, φυσικά, έχοντας ως στόχο την οδική ασφάλεια.

Δείτε τα 20 νέα μικρά οδικά έργα που προέκυψαν τον τελευταίο περίπου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το ypodomes.com:

 • Προχωρά νέο οδικό έργο στην Εύβοια. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε την αναγκαία χρηματοδότηση, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες ωρίμανσης – δημοπράτησης και προχώρησε ήδη στη συμβασιοποίηση του έργου με τίτλο «Προστασία Παράκτιας Ζώνης Πλατανας Κύμης» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 7.000.000 ευρώ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Υπεγράφησαν, μεταξύ του Δημάρχου Ανδρέα Στεργίου και των τελικών αναδόχων, οι δημόσιες συμβάσεις που αφορούν σε εγκεκριμένα έργα του Δήμου Αργιθέας στην Καρδίτσα, με πιστώσεις που προέρχονται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. Πρόκειται για δύο κομβικά έργα βελτίωσης πρόσβασης σε αγροτικούς οδούς συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Σε συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Ηλείας με έμφαση στις αποκαταστάσεις φθορών που παρατηρούνται σε διασταυρώσεις με το δημοτικό οδικό δίκτυο του νοτίου τμήματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Aποκατάσταση του οδικού δικτύου ΠΕ Φλώρινας (ΕΟ Φλώρινα-Πρέσπες)», υπέγραψε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δια της Περιφερειακής Επιτροπής ως Προϊσταμένης αρχής και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, διακηρύσσει, ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «Εργασίες ασφαλτόστρωσης, τοποθέτησης Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων (ΣΑΟ) και βαφής ιστών οδοφωτισμού, σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Καβάλας» , προϋπολογισμού: 2.800.000 ευρώ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης, της υπηρεσίας: «Υπηρεσίες Καθαρισμού Ερεισμάτων του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου ΠΕ Καβάλας από Χόρτα κ.λπ.» με προϋπολογισμό: 199.993,40 ευρώ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Στο στάδιο της υλοποίησης περνά το έργο «Συντήρηση ασφαλτικών στρώσεων Οδικού Δικτύου Δήμου Λειψών», ένα ακόμη στη μακρά λίστα των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συνεχούς υποστηρικτικής λειτουργίας της προς τους δήμους που δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια. Προηγήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Λειψών, βάσει της οποίας η Περιφέρεια ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης: «Μελέτη Βελτίωσης Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ν. Κύθνου». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Σουφλίου Καλακίκου Παναγιώτη και του αναδόχου «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΟΝ. Α.Τ.Ε.», για το έργο που αφορά παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο Διαδημοτικό Οδικό Δίκτυο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τους ορεινούς οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου στο πρόσφατο παρελθόν. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης: «Μελέτη βελτίωσης της επαρχιακής οδού Νάξου – Σαγκρίου – Πολυχνίου μέσω Βίβλου, με παράκαμψη του οικισμού Βίβλου». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης «Υπηρεσίες Καθαρισμού Ερεισμάτων του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Νήσου Θάσου από Χόρτα κ.λπ.» με προϋπολογισμό: 73.067 ευρώ. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Δρομολογείται νέο οδικό έργο στην Κοζάνη. Εκτενέστερα, την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση υφιστάμενης οδού προς παρεκκλήσι Όσιου Βαραδάτου» υπέγραψε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις μήνες. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Δημοπρατείται έργο βελτίωσης οδικού δικτύου στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Βελτίωση Επαρχιακής Οδού Υπ’ Αριθμ. 81Α02 από τον Κόμβο Φανερωμένης έως Αεροδρόμιο» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Ρόδου. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς χρηματοδοτεί τις μελέτες των κόμβων: Νέας Λεύκης-Μανιάκων, εισόδου Άργους Ορεστικού-Αεροδρομίου και εισόδου Μεσοποταμίας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ. Σκοπός της μελέτης είναι να καθοριστεί η αναγκαιότητα υλοποίησης κόμβων στις παραπάνω περιοχές, που ανήκουν οι τρεις διασταυρώσεις. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Έργα ύδρευσης, αγροτικών και οδικών υποδομών προωθούνται σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Σε αυτά των οδικών υποδομών περιλαμβάνονται 3 έργα βελτιώσεων – συντηρήσεων οδικού δικτύου στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Φιλιππιάδα και στην Πρέβεζα, συνολικού ύψους 784.314,52 ευρώ. Δείτε περισσότερα για τα έργα εδώ.
 • Την σύμβαση με προϋπολογισμό 4,36 εκ. ευρώ για την «Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, Τμήμα Μάλεμε – Κολυμβάρι» (υποέργο 3) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης Περιφέρειας Κρήτης» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση, Συντήρηση, Αναβάθμιση Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας», με προϋπολογισμό 716.000 ευρώ, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Την σύμβαση με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων σε μικρής έκτασης επιφάνειες σε Π.Ε.Ο. Ν.Ε.Ο. και Β.Ο.Α.Κ.» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση τμημάτων οδοστρώματος της 1ης Επαρχιακής οδού αρμοδιότητας ΠΕ Ημαθίας». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.
 • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέο έργο συντήρησης οδικού δικτύου στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, σε δημοπράτηση βγήκε το έργο «Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Θεσσαλονίκης για τη Χρονική Περίοδο 2024-2025» που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Νομού Θεσσαλονίκης. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε περισσότερα για το έργο εδώ.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

 • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
 • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
 • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV