Connect with us

Επικαιρότητα

ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών: Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ προϋπόθεση για την εργασιακή ειρήνη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΕΣΣΤΥ Τροχαίο Υλικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με αφορμή τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ. Διαβάστε αναλυτικά:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι ξεκάθαρο πως η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.) εξελίσσεται σε μια μακρά, ψυχοφθόρα και οικονομικά ζημιογόνα διαδικασία για τους εργαζόμενους.

Οι διακηρυγμένες και εγγράφως διατυπωμένες προθέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, καθηγητή κ. Φίλιππου Τσαλίδη, περί καλής πίστης και εργασιακής ειρήνης, δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη, αντιθέτως διαψεύδονται από τις προτάσεις και τις ακολουθούμενες πρακτικές.

Κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοικτά από την 1η Απριλίου, ημέρα ιδιωτικοποίησης της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., καθώς και από τον Ιούλιο που έληξε η ισχύς της Σ.Σ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. συνεχίζουν και αμείβονται με κλίμακες Ενιαίου Μισθολογίου όταν εδώ και επτά μήνες εργάζονται σε μια ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση. Οι όποιες υπερωρίες, πληρώνονται ως υπάλληλοι δημοσίου και όχι ιδιωτικοί με ότι αυτό, πέραν των άλλων, συνεπάγεται για φορολογικές και ασφαλιστικές ανακολουθίες. Στην ίδια κατεύθυνση ο CEO καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να υπογράψει ότι δεν θα διεκδικηθούν αυτά που ο νόμος προβλέπει για το διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου 2019…

Φυσικά και η συγχώνευση δεν είναι μια απλή διαδικασία. Η μητρική, όμως, FS Italliane (Ferrovie dello Stato Italiane) οφείλει να διαμορφώνει ένα στιβαρό πλαίσιο ενιαίας αντιμετώπισης για το σύνολο των εργαζομένων στην νέα εν Ελλάδι επιχείρηση. Ο σεβασμός στους εργαζόμενους και στην εργατική νομοθεσία της χώρας από τον Επενδυτή είναι αναγκαία συνθήκη και όχι πολυτέλεια…

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον εργασιακό βίο δεν επιλύονται με αλχημείες, στατιστικές πονηρίες ή με τη μεθοδολογία του α λα καρτ. Αν η Διοίκηση νομίζει ότι θα πουλήσει “χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς” είναι γελασμένη. Η Σ.Σ.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασιακή ειρήνη, δεν μπορεί να υπονομεύεται.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό συμβατικές θεσμικές εργοδοτικές υποχρεώσεις (π.χ. οικογενειακό επίδομα, ανθυγιεινό & επικίνδυνο κ.λπ.) να “βαφτίζονται” ως αυξήσεις και μάλιστα με πλαφόν που δεν επιτρέπει την εις ολόκληρο καταβολή τους. Η άρνηση δημιουργίας ειδικού μισθολογίου για τεχνικούς-τεχνίτες όταν υπάρχει για όλες τις άλλες επαγγελματικές ειδικότητες (Διοικητικούς, Μηχανοδηγούς, Συνοδούς) συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείριση ενώ η μη εξομοίωση των εργαζομένων της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. με αυτούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με συνέπεια ένα εργατικό δυναμικό πολλαπλών ταχυτήτων εγείρει εύλογες αντιδράσεις, ειδικά όταν το συνολικό κόστος της εξομοίωσης είναι σχεδόν αμελητέο για το μέγεθος και το τζίρο της νέας Εταιρείας.

Μιας Εταιρείας που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την αριστερή Κυβέρνηση έναντι κυριολεκτικά πινακίου φακής (45 εκ. €) και αναμένεται με απευθείας ανάθεση να λαμβάνει 50 εκατ. € ΥΓΟΣ το χρόνο για την επόμενη δεκαετία.

Στοχευμένες αστοχίες ή αδυναμία εκπόνησης και υλοποίησης ενός σοβαρού σχεδίου; Η Διοίκηση μιας κορυφαίας επιχείρησης και του προσωπικού της δεν θα πρέπει να εστιάζει στις “εξυπνάδες” και την “κοροϊδία” για τη μη καταβολή αυτών που οι εργαζόμενοι εκ του νόμου δικαιούνται, αντιθέτως επιβάλλεται να έχει ως γνώμονα την ανάπτυξη μιας δυναμικής και παραγωγικής εταιρείας. Σε κάθε άλλη περίπτωση ας επιλέξουν να μη διαχειρίζονται ανθρώπους και επιχειρήσεις περιοριζόμενοι στη διαχείριση της ανεπάρκειάς τους.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Συνάντηση εργασίας Πατούλη με τον Δήμαρχο Κυθήρων για αναπτυξιακά έργα υποδομών 

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση Πατούλη με Δήμαρχο Κυθήρων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με Δημάρχους της Αττικής με στόχο τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που απαιτούνται στα Κύθηρα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στις απαιτούμενες υποδομές που πρέπει να γίνουν για να μπορεί να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο του νησιού από μεγαλύτερα αεροπλάνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται και πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στα Κύθηρα, όσο και στα Αντικύθηρα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζήτησε, εκτός από έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, να υπάρξει πρόβλεψη και για τεχνικά έργα όπως είναι η διαχείριση λυμάτων και το οδικό δίκτυο. Επίσης ζήτησε στο προγραμματισμό των προσλήψεων της Περιφέρειας να υπάρξει ειδική πρόβλεψη θέσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Κυθήρων για κτηνίατρο και γεωπόνο.

Τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας, όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υποδειγματικό επίπεδο συνεργασίας και υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί.

Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κυθήρων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών και στον πλέον απομακρυσμένο Δήμο της Περιφέρειας μας όπως είναι αυτός των Κυθήρων.

Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις θα δώσει έμφαση σε θέματα που αφορούν στη νησιωτικότητα η οποία δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης. Ο νησιωτικός χώρος μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε η Αττική να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός.

Μέσα από το σχεδιασμό αυτό δεν μπορούν να λείψουν τα Κύθηρα, ένας Δήμος με ιδιαίτερη ομορφιά που μπορεί να γίνει πόλος τουριστικής έλξης επενδύοντας στο θεματικό τουρισμό και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Μόνο έτσι θα φέρουμε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους. Είναι σημαντικό που στη θέση του δημάρχου βρίσκεται ένας άνθρωπος με γνώση και αποτελεσματικότητα. Με το Στράτο Χαρχαλάκη έχουμε συνεργαστεί στενά τα προηγούμενα χρόνια και μας συνδέει μια σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις καθαρισμού και επισκευών σε πλατείες του Δήμου Αθηναίων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Καθαρισμός πεζοδρομίων Karcher

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων σε κεντρικά σημεία ολόκληρης της πόλης με στόχο τον καθαρισμό και την αποκατάστασή τους.

Το τελευταίο τριήμερο συνεργεία του δήμου «σάρωσαν» δυο πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας, στο Γκάζι και στο Παγκράτι. Την πλατεία Κεραμεικού και την Πλατεία Πλυτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στην Πλατεία Πλυτά, έγινε «μια μεγάλη παρέμβαση που κράτησε τρεις ημέρες» και κατά τη διάρκεια της οποίας κλαδεύτηκαν όλα τα δένδρα, επιδιορθώθηκαν και βάφτηκαν τα παγκάκια, επισκευάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός και στους γύρω πεζόδρομους, ενώ πλύθηκε και απολυμάνθηκε η πλατεία.

Στην Πλατεία Κεραμεικού, καθαρίστηκε από αφίσες ο χώρος κοντά στις εισόδους του μετρό, έγιναν βαψίματα κ.α.

«Ακόμη δύο πλατείες που είναι έτοιμες, καθαρές και περιποιημένες, για τη βόλτα του Σαββατοκύριακου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΤΑΙΠΕΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΤΑΙΠΕΔ Λογότυπο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την κήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου» ως άγονου, καθώς η δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε υποβληθεί ήταν κατώτερη του εύρους αποτίμησης του ακινήτου.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεχθεί μία δεσμευτική οικονομική προσφορά από το επενδυτικό σχήμα «AMALIA DEVELOP & INVEST UG» για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» για 99 έτη.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Ταμείο ζήτησε την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, ωστόσο ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν ανταποκρίθηκε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα