Connect with us

Επικαιρότητα

ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών: Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ προϋπόθεση για την εργασιακή ειρήνη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΕΣΣΤΥ Τροχαίο Υλικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με αφορμή τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ. Διαβάστε αναλυτικά:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είναι ξεκάθαρο πως η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) στην Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.) εξελίσσεται σε μια μακρά, ψυχοφθόρα και οικονομικά ζημιογόνα διαδικασία για τους εργαζόμενους.

Οι διακηρυγμένες και εγγράφως διατυπωμένες προθέσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, καθηγητή κ. Φίλιππου Τσαλίδη, περί καλής πίστης και εργασιακής ειρήνης, δεν επιβεβαιώνονται στην πράξη, αντιθέτως διαψεύδονται από τις προτάσεις και τις ακολουθούμενες πρακτικές.

Κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοικτά από την 1η Απριλίου, ημέρα ιδιωτικοποίησης της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ., καθώς και από τον Ιούλιο που έληξε η ισχύς της Σ.Σ.Ε.

Οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. συνεχίζουν και αμείβονται με κλίμακες Ενιαίου Μισθολογίου όταν εδώ και επτά μήνες εργάζονται σε μια ιδιωτικοποιημένη επιχείρηση. Οι όποιες υπερωρίες, πληρώνονται ως υπάλληλοι δημοσίου και όχι ιδιωτικοί με ότι αυτό, πέραν των άλλων, συνεπάγεται για φορολογικές και ασφαλιστικές ανακολουθίες. Στην ίδια κατεύθυνση ο CEO καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να υπογράψει ότι δεν θα διεκδικηθούν αυτά που ο νόμος προβλέπει για το διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου 2019…

Φυσικά και η συγχώνευση δεν είναι μια απλή διαδικασία. Η μητρική, όμως, FS Italliane (Ferrovie dello Stato Italiane) οφείλει να διαμορφώνει ένα στιβαρό πλαίσιο ενιαίας αντιμετώπισης για το σύνολο των εργαζομένων στην νέα εν Ελλάδι επιχείρηση. Ο σεβασμός στους εργαζόμενους και στην εργατική νομοθεσία της χώρας από τον Επενδυτή είναι αναγκαία συνθήκη και όχι πολυτέλεια…

Σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον εργασιακό βίο δεν επιλύονται με αλχημείες, στατιστικές πονηρίες ή με τη μεθοδολογία του α λα καρτ. Αν η Διοίκηση νομίζει ότι θα πουλήσει “χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς” είναι γελασμένη. Η Σ.Σ.Ε. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασιακή ειρήνη, δεν μπορεί να υπονομεύεται.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον υποκριτικό συμβατικές θεσμικές εργοδοτικές υποχρεώσεις (π.χ. οικογενειακό επίδομα, ανθυγιεινό & επικίνδυνο κ.λπ.) να “βαφτίζονται” ως αυξήσεις και μάλιστα με πλαφόν που δεν επιτρέπει την εις ολόκληρο καταβολή τους. Η άρνηση δημιουργίας ειδικού μισθολογίου για τεχνικούς-τεχνίτες όταν υπάρχει για όλες τις άλλες επαγγελματικές ειδικότητες (Διοικητικούς, Μηχανοδηγούς, Συνοδούς) συνιστά δυσμενή διακριτική μεταχείριση ενώ η μη εξομοίωση των εργαζομένων της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. με αυτούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με συνέπεια ένα εργατικό δυναμικό πολλαπλών ταχυτήτων εγείρει εύλογες αντιδράσεις, ειδικά όταν το συνολικό κόστος της εξομοίωσης είναι σχεδόν αμελητέο για το μέγεθος και το τζίρο της νέας Εταιρείας.

Μιας Εταιρείας που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την αριστερή Κυβέρνηση έναντι κυριολεκτικά πινακίου φακής (45 εκ. €) και αναμένεται με απευθείας ανάθεση να λαμβάνει 50 εκατ. € ΥΓΟΣ το χρόνο για την επόμενη δεκαετία.

Στοχευμένες αστοχίες ή αδυναμία εκπόνησης και υλοποίησης ενός σοβαρού σχεδίου; Η Διοίκηση μιας κορυφαίας επιχείρησης και του προσωπικού της δεν θα πρέπει να εστιάζει στις “εξυπνάδες” και την “κοροϊδία” για τη μη καταβολή αυτών που οι εργαζόμενοι εκ του νόμου δικαιούνται, αντιθέτως επιβάλλεται να έχει ως γνώμονα την ανάπτυξη μιας δυναμικής και παραγωγικής εταιρείας. Σε κάθε άλλη περίπτωση ας επιλέξουν να μη διαχειρίζονται ανθρώπους και επιχειρήσεις περιοριζόμενοι στη διαχείριση της ανεπάρκειάς τους.

image_print

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Περιορισμός κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα Πάτρας και Βόλου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Δημοτικός φωτισμός

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών:

– Στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και συγκεκριμένα:

α) στην περιοχή Νότιο Πάρκο οριζόμενο από την Ιχθυόσκαλα, Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου, Νέο Λιμένα και

β) περιοχή Πλαζ Αγυιάς από Κανελλοπούλου περικλείοντας όλη την περιοχή παρά το έλος Αγυιάς, η οποία θα ισχύσει από την 04-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 16-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές και

– Στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, η οποία θα ισχύσει από την 06-04-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-04-2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ’ όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής,

για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,

Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.

Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ παρέλαβαν 1,2 εκατ. μάσκες από την Κίνα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Παραλαβή μασκών από το Γιώργο Πατούλη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέλαβε τα ξημερώματα μια σημαντική ποσότητα από μάσκες οι οποίες μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση της Aegean από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ εξασφάλισαν 1.200.000 μάσκες οι οποίες θα  αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών προφύλαξης των στελεχών και λειτουργών των φορέων που συμμετέχουν στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής έγκαιρα είχε εξασφαλίσει και διαθέσει άμεσα μια μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού (πάνω από 500.000 τεμάχια μάσκες, γάντια, ατομικές και επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικού υγρού κ.ά.).

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παραλαβής του υλικού στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στα στελέχη της Aegean και προσωπικά στον κ. Ε. Βασιλάκη καθώς και στα ΕΛ.ΠΕ. για την έμπρακτη συμβολή τους και την αποφασιστικότητά τους να βοηθήσουν σε αυτή τη μεγάλη υγειονομική κρίση.

Ο Γ. Πατούλης συνεχάρη προσωπικά τους πιλότους και το πλήρωμα του αεροσκάφους που ταξίδευαν συνεχόμενα για 28 ώρες (Αθήνα – Guangzhou – Αθήνα) για να μεταφέρουν το υγειονομικό υλικό.

«Όλοι μαζί ενωμένοι εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Στεκόμαστε αρωγοί στην εθνική προσπάθεια της χώρας μας απέναντι από τον κορωνοϊό. Με συγκεκριμένες ενέργειες στηρίζουμε τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, που αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα είναι συνεχώς στο πλευρό λειτουργών και των εργαζομένων, συμβάλλοντας  όσο μπορεί στην προστασία τους».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές επηρεάζει

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 03 Απριλίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία που θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται από αύριο Σάββατο (04-04-2020) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Προβλέπονται από το μεσημέρι του Σαββάτου (04-04-2020) στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στο Ιόνιο (κυρίως στο νότιο). Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ το Βόρειο Αιγαίο και τα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως η Χαλκιδική). Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (05-04-2020). Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι βροχές που θα σημειώνονται ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (04-04-2020), μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής (05-04-2020).

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή (05-04-2020) σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα (06-04-2020) θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ). Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08-04-2020).

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία όπου θα χιονίσει και στα ημιορεινά (περίπου πάνω από 600 μέτρα). Εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα