Παύλος
Ρίζος

Έτος – ρεκόρ εκτιμάται ότι θα είναι το 2023 για τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με τον Alexander Zinell, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Όπως ανέφερε από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2023, «η εκτίμησή μας, για το σύνολο του 2023, είναι 33 εκατ. επιβάτες έναντι 31,19 εκατ. πέρυσι».

Εξειδικεύοντας στην εικόνα των αεροδρόμιων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece σημείωσε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά προορισμό.

«Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη φέτος σημειώνει εξαιρετικά καλές επιδόσεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στα οποία συντελέστηκε η διακοπή λειτουργίας εταιρειών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουμε και την απώλεια πτήσεων από Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία».

Αναφερόμενος στα αεροδρόμια της Σαντορίνης και της Μυκόνου, ο κ. Zinell ανέφερε ότι «βρίσκονται πιο κάτω από τα περσινά επίπεδα. Αυτό όμως δεν μας εκπλήσσει, καθώς σημείωσαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη έναν χρόνο νωρίτερα».

Ο κ. Zinell στάθηκε ιδιαίτερα στον θέμα των υποδομών, εκτός των αεροδρομιακών, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ροές τουριστών.

«Οι υποδομές θα πρέπει να ενισχυθούν, παράλληλα με τη ζήτηση και τις τουριστικές ροές», είπε.

Τέλος, στάθηκε στο ζήτημα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών, τονίζοντας ότι η Fraport Greece κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις σε κάποια αεροδρόμια, όπως στη Ρόδο και τη Σκιάθο, με το προσωπικό της εταιρείας να επιδεικνύει τα απαραίτητα αντανακλαστικά.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ