Newsroom

Την εμπιστοσύνη των επενδυτών κερδίζει η Prosperty, η πρωτοποριακή πλατφόρμα που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο αγοραπωλησίας και ενοικίασης ακινήτων παρέχοντας ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις και αυτοματοποίηση των σχετικών διαδικασιών φέρνοντας διαφάνεια, επαγγελματισμό και καινοτόμες υπηρεσίες με ανταγωνιστικό κόστος. Η Prosperty εξασφάλισε κεφάλαια εκκίνησης (seed funding) 1,1 εκατ. ευρώ από τα funds Velocity.Partners και Metavallon καθώς και από angel investors.

Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης η εταιρεία λανσάρει την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα διατίθενται, σταδιακά, ακίνητα προς αγορά και ενοικίαση.

Οι τρεις συνιδρυτές της εταιρείας, κ.κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, Νίκος Πατσιόγιαννης και Αντώνης Δεσποτάκης μιλούν για μία νέα και αξιόπιστη εμπειρία στη διαχείριση των ακινήτων με πλήρη έλεγχο των προς διάθεση ακινήτων, πλούσια παρουσίαση με χρήση 3D & Virtual tours, ψηφιοποίηση εγγράφων και online υπηρεσίες για την ολοκλήρωση όλων των τεχνικών, νομικών και συμβολαιογραφικών διαδικασιών που απαιτούνται, καθώς και την αποτελεσματική προώθηση των ακινήτων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, που απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και θεσμικούς επενδυτές.

Με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperty, Αντώνης Μαρκόπουλος, δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα και σε αντίστοιχες αγορές αναπτύσσεται και προσελκύει επενδυτές. Παρά το σημαντικό μέγεθός της αγοράς ακινήτων η αγοραπωλησία και ενοικίαση ενός ακίνητου απαιτεί πολύπλοκες και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες με ελάχιστη παρουσία της τεχνολογίας, προσφέροντας μια φτωχή έως και κακή εμπειρία τόσο σε ιδιοκτήτες όσο και σε αγοραστές ή ενοικιαστές.

Σε μια αγορά που παραμένει τεχνολογικά εδώ και καιρό στάσιμη, η Prosperty, μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα της theprosperty.com, κάνει τη διαφορά και προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγοραπωλησίας και ενοικίασης ακινήτων με αξιόπιστα δεδομένα, πλούσιο περιεχόμενο, διαφάνεια, ταχύτητα και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

Η Prosperty αναπτύσσει σύγχρονες τεχνολογίες και δεδομένα για να διευκολύνει τις συναλλαγές σε ακίνητα, να διασφαλίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, να αναβαθμίσει την εμπειρία τους από τη διαδικασία και τελικά να δώσει ώθηση στην ίδια την αγορά των ακινήτων.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που οι επενδυτές αναγνώρισαν την καινοτομία και την δυναμική του σχεδίου μας και μας εμπιστεύθηκαν για να το υλοποιήσουμε σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ο κ. Αχιλλέας Πετρόπουλος, Operating Partner της Velocity.Partners δήλωσε:

«Η Prosperty ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές που θέτουμε για επένδυση σε μία νέα επιχείρηση. Εξαιρετική ομάδα, ξεκάθαρη στόχευση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και δραστηριοποίηση σε μία αγορά που μετασχηματίζεται και ως εκ τούτου δημιουργεί νέες σημαντικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα, στην μετά κορωνοϊού εποχή, η πλατφόρμα της Prosperty αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για αγοραστές και πωλητές να διαχειρίζονται ψηφιακά πολλά – αν όχι όλα – τα στάδια αγοραπωλησίας και ενοικίασης ακινήτων χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία.

Επιπλέον, το δίκτυο συνεργασιών που αναπτύσσει συνεχώς η ομάδα της Prosperty, παρέχει άμεση πρόσβαση σε αυτά τα ακίνητα και σε αγοραστές του εξωτερικού που επιζητούν έτοιμα προς αγορά ακίνητα μέσω μιας ολοκληρωμένης λύσης».

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μούσμουλας, Partner της Metavallon VC, είπε:

«Η συμμετοχή μας σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους seed financing σε αμιγώς ελληνική startup, δείχνει την εμπιστοσύνη μας στο όραμα και τις ικανότητες της ομάδας της Prosperty να ορίσει τις εξελίξεις στον κλάδο του real estate.

Η πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της Prosperty, παρέχει στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να παρουσιάζουν με τον πιο επαγγελματικό τρόπο τα ακίνητα τους και να διαπραγματεύονται απευθείας με αγοραστές και ενοικιαστές – με πλήρη διαφάνεια – για την καλύτερη δυνατή συμφωνία, και όλα αυτά σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που εξελίσσεται στην Ελλάδα θα βοηθήσει στην απόδειξη του επιχειρηματικού μοντέλου στην εγχώρια αγορά, επιταχύνοντας την επέκταση και στις επόμενες χώρες το 2021».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV