Πολύ ψηλά στην ατζέντα του 5ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών ITC 2022, βρέθηκαν και οι ενεργειακές υποδομές. Στο πάνελ με θέμα “Οι ενεργειακές υποδομές της χώρας και η ανάγκη για πράσινη ενέργεια” βρέθηκε και ο κύριος Χρήστος Νιχωρλής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής  της TUV AUSTRIA Hellas

Ο κύριος Νιχωρλής αναφέρθηκε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης των εταιρειών και με ποια εργαλεία μπορεί αυτό να επιτευχθεί.

Αναλυτικά όσα είπε:  “Η ενέργεια είναι απαραίτητο συστατικό είτε μιλάμε για ένα φυσικό πρόσωπο είτε είναι μία επιχείρηση. Και όταν μιλάμε για το κόστος ενέργειας, είναι πολύ απλό όταν μιλάμε για ένα φυσικό πρόσωπο καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να πάει κάπου με τα πόδια, αντί του αυτοκινήτου του”. 

“Όταν περνάμε όμως στο επίπεδο των εταιρειών η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Μιλάμε για πολυπαραγοντικές αποφάσεις που οι απαντήσεις δεν είναι μονοσήμαντες. Εκεί χρειαζόμαστε ένα κατάλληλο εργαλείο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για την διαχείριση της ενέργειας”.

“Ένα τέτοιο εργαλείο είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει εκδώσει ο διεθνής οργανισμός τυποποίησης και είναι το ISO 50.001 το οποίο αφορά συστήματα διαχείρισης της ενέργειας. Επιτρέπει στις εταιρείες να εγκαθιστούν ένα σύστημα για την σωστή διαχείριση της ενέργειας, Και να καταλήγουν σε σωστότερη χρήση αυτής”.

“Που ωφελούνται οι εταιρείες από αυτό; Έχουν καλύτερο ενεργειακό αποτέλεσμα και την μείωση του κόστους παραγωγής. Συμβάλλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας της εταιρείας. Συμμόρφωση με τη νομοθεσία και φυσικά μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στη συμβολή της μείωσης της κλιματικής αλλαγής. Το τελευταίο είναι πολύ εκτιμητέο  τον τελευταίο καιρό και μπορεί φυσικά να προβλεφθεί και από τις εταιρείες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης”.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn