fbpx
Connect with us

Επικαιρότητα

Χατζηδάκης: Στόχος μας είναι η πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Τουρίστες σε καλοκαιρινό θέρετρο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός κ. Δημήτρης Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Κωστής Χατζηδάκης

«Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να υιοθετηθούν, σύντομα, μέτρα που θα διευκολύνουν την πατρίδα μας να έχει τουρισμό υψηλού επιπέδου, που σημαίνει τουρισμό που σέβεται το περιβάλλον. Υπάρχουν εκκρεμότητες πολλών ετών, που αφορούν είτε περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, είτε χρήσεις γης. Συμφωνήσαμε με τον ΣΕΤΕ να τις αντιμετωπίσουμε γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις.

Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους, σε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα αφορά στην απλούστευση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος και στην εκκαθάριση μιας σειράς τέτοιων ζητημάτων που έρχονται από το παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε με σφαιρικό τρόπο μια σειρά από ζητήματα, που ταλαιπωρούν την επιχειρηματική κοινότητα του τουρισμού εδώ και πολλά χρόνια.

Φυσικά μακριά από «αγριότητες»του παρελθόντος, μακριά από υπερβολές, διότι έτσι κι αλλιώς ο ΣΕΤΕ συνειδητοποιεί απόλυτα πως οτιδήποτε γίνεται αγνοώντας το περιβάλλον, ζημιώνει και την ίδια τη δουλειά του».

Γιάννης Ρέτσος

«Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, και τον υφυπουργό τον κ. Οικονόμου και συνεργάτες τους. Εκείνο που λέμε πολύ καιρό τώρα είναι ότι ο τουρισμός έχει φτάσει πλέον σε ένα στάδιο ωρίμανσης.

Ο αριθμός πλέον των επισκεπτών μας και τα έσοδά μας δημιουργούν αφενός ευχάριστη διάθεση, αλλά από την άλλη, πρέπει να περάσουμε στο στάδιο της ωρίμανσης. Αυτό σημαίνει να διαχειριστούμε καλύτερα τους προορισμούς, να τους κάνουμε καλύτερους και φιλικότερους και για τους κατοίκους τους και επομένως και για τους επισκέπτες και να δημιουργήσουμε τις καινούργιες προϋποθέσεις του νέου αναπτυξιακού ρεύματος για τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να είναι πάρα πολύ στενή η συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Υπάρχουν πολλά θέματα από το παρελθόν, το οποία πρέπει να λυθούν. Αλλά όπως σας είπα πρέπει με αλλαγή νοοτροπιών και με υιοθέτηση νέων πρακτικών πλέον να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις γι’ αυτό που θέλουμε εμείς στον τουρισμό, για βιώσιμη ανάπτυξη, που σημαίνει επενδύσεις μεν, με προστασία όμως του περιβάλλοντος και δημιουργία ενός καλύτερου και ποιοτικότερου προϊόντος».

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Βαρεμένος: Πρεμούρα της Κυβέρνησης να δημιουργήσει τετελεσμένα για τον Αχελώο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γιώργος Βαρεμένος

Σε δήλωση προχώρησε ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, με θέμα την εκτροπή του Αχελώου, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για επικοινωνιακές κινήσεις σε ό,τι αφορά το έργο.

Αναλυτικά:

Μέσω επικοινωνιακών κινήσεων και συσκέψεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρώτος επανέφερε θέμα εκτροπής του Αχελώου από την ΔΕΘ, προσπαθεί να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον ως λαϊκό αίτημα της Θεσσαλίας. Από την οποία Θεσσαλία, περιφερειακοί ή άλλοι παράγοντες προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι, ετσιθελικά, αρνούνται να προχωρήσουν στην υλοποίηση προβλεπόμενων έργων για την επίλυση του υδατικού της προβλήματος.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται την επιχειρηματικότητα με τριτοκοσμικό τρόπο ως ικανοποίηση «ημετέρων» χωρίς εξισορρόπηση συμφερόντων, περιφερειακή ανάπτυξη και σεβασμό δικαστικών αποφάσεων και ευρωπαϊκών Οδηγιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρεμούρα της να «στήσει» το παιγνίδι και να δημιουργήσει τετελεσμένα, αγνοεί παντελώς και με προκλητικό τρόπο την Αιτωλοακαρνανία, η οποία έτσι κι αλλιώς δικαιούται να θέτει το αίτημα για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, αφού δίνει τα νερά της για να ξεδιψάσει η Αττική.

Περιφρονεί κάθε έννοια Κράτους με δικαιική βάση και συνέχεια, και θέλει να επιφυλάξει σε ένα ποτάμι, που λατρευόταν σαν θεότητα, την τύχη των αρχαίων της Θεσσαλονίκης.

Κανονικά, για να μην επέλθει η εκδίκηση της Φύσης, πρέπει να προηγηθεί η αντίδραση της Κοινωνίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Ο Μανώλης Βιτσαράς νέος Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΥΝΔΔΕ&L

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Λιμάνι με πλοίο μεταφοράς container

Συγκροτήθηκε σε σώμα, κατά τη συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2020, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΔΕ&L, σύμφωνα με το άρθρο 19 §2 του καταστατικού του Συνδέσμου.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος Δ.Σ.: Εμμανουήλ Βιτσαράς – IMPERIAL ΕΠΕ

Γενικός Γραμματέας Δ.Σ.: Νικόλαος Αργυρίδης – GO FREIGHT AE

Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Γεώργιος Γαβριηλίδης  – SPEED AIR ΕΠΕ

Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.: Γεώργιος Στάμνος – GOLDAIR CARGO AE

Ταμίας Δ.Σ.: Μαρία Καζαγκά – MULTI SOLUTION LOGISTICS THIRD PARTY IKE

Μέλος Δ.Σ.: Γεώργιος Δελλατόλας – GREEK AIR CARGO AE

Μέλος Δ.Σ.: Ηλίας Ανδρονικίδης – ΕΡΜΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αποκλεισμός διαμαρτυρίας στην Πατρών-Πύργου αύριο Τρίτη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα οδοποιίας αυτοκινητοδρόμου

Αποκλεισμό του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου ανακοίνωσε για αύριο, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο Δήμος Πατρέων με κεντρικό αίτημα την άμεση εκκίνηση των εργασιών κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, με αλλαγή χάραξης και χωρίς διόδια.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δήμος:

«Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα