Χατζηδάκης: Η διαχείριση απορριμμάτων είναι ζήτημα “εθνικού φιλότιμου”

Ως θέμα “εθνικού φιλότιμου” χαρακτηρίζει τη διαχείριση απορριμμάτων ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης ,ενώ τονίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες μας έχουν “προσπεράσει” σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio North 98.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφερόμενος στη ΔΕΗ επεσήμανε ότι η εξυγίανσή της προχωρεί «χέρι – χέρι με την απολιγνιτοποίηση και τις πολιτικές δίκαιης μετάβασης», ενώ σχετικά με τη δημοπράτηση 17 σύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσα στο 2020, υπενθύμισε ότι τα συγκεκριμένα έργα θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες:

«Εμείς δεν εφαρμόζουμε άλλη πολιτική από την πολιτική της Ευρώπης. Μη σας πω ότι από το ΄21 και μετά στο νέο ΕΣΠΑ, μάλλον δεν θα είναι επιλέξιμα τέτοιου είδους έργα γιατί θεωρείται από την Ε.Ε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Επομένως ας τα κάνουμε αλλιώς θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα από το ΄21 και μετά. Έχουμε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, δημόσιας υγείας, προστασίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας και φυσικά για μένα έχουμε ένα θέμα εθνικού φιλότιμου. Μας έχουν περάσει σχεδόν όλες οι χώρες, που μπήκαν στην Ε.Ε το 2004 και το 2007».