Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Χαμηλό πενταετίας για τις πωλήσεις smartphones στην EMEA

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Άνδρας κρατά smarphone

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας εκτιμάται ότι θα βρεθούν οι πωλήσεις smartphones στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), κατά το 2ο τρίμηνο του 2020. Μετά από μια υγιή ανάπτυξη κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, οι πωλήσεις “έξυπνων” κινητών στην περιοχή αναμένεται να διολισθήσουν στα επίπεδα των €19 δισ. σε αξία (προ φόρων επί των πωλήσεων και προ ΦΠΑ) και 63 εκατ. τεμαχίων σε όγκο, που συνιστά τη χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων πέντε ετών.

Σύμφωνα την IDC (Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker), αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πτώση σε ένα μόνο τρίμηνο, που έχει δει η αγορά από τότε που η άρχισε να παρακολουθεί την περιοχή η εταιρεία, πριν από 14 χρόνια. Η βαθύτερη πτώση, μέχρι τώρα, ήταν η μείωση της αξίας της αγοράς κατά 13% σε ετήσια βάση το 3ο τρίμηνο του 2009, κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. “Η αναμενόμενη πτώση του 2ου τριμήνου θα είναι πιο έντονη στην Ευρώπη.

Ειδικά η περιοχή της Νότιας Ευρώπης θα πληγεί σοβαρά και κυρίως αυτή της Ισπανίας, με την πτώση της αξίας της αγοράς να υπολογίζεται κοντά στο ένα τρίτο του συνόλου”, αναφέρουν οι αναλυτές. Προσθέτουν δε ότι όλες οι επιμέρους αγορές της Ευρώπης θα βρεθούν σε αρνητικό πρόσημο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η αγορά της Ρωσίας

Έντονα αρνητική θα είναι η εικόνα της ρωσικής αγοράς, στην οποία το lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού ήρθε να επιδεινώσει μια ήδη κακή πορεία, λόγω της πτώσης του νομίσματος. “Υπήρχαν ορισμένες ενδείξεις ότι οι καταναλωτές έκαναν ρεκόρ αγορών κινητών τηλεφώνων τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της καραντίνας και της αύξησης των τιμών λόγω της πτώσης του νομίσματος. Η προηγούμενη εμπειρία αντίστοιχων κρίσεων στη Ρωσία υποδηλώνει ότι η αγορά θα συρρικνωθεί σημαντικά για μερικούς μήνες μετά”, εξηγούν οι αναλυτές.

Η IDC αναμένει ότι η πτώση των πωλήσεων θα συνεχιστεί έως το 3ο τρίμηνο, αλλά η αγορά της Δυτικής Ευρώπης αναμένεται να ανακάμψει στο τέλος του έτους, με την κυκλοφορία των αναμενόμενων πρώτων iPhone 5G της Apple. Όπως μάλιστα προσθέτουν οι αναλυτές, η Apple αποτέλεσε τη φωτεινή εξαίρεση στη διάρκεια του 2ου τριμήνου, αφού τα πήγε σχετικά καλά, συγκριτικά με τη γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Λειτουργικά συστήματα

Το Android – στο μεταξύ – θα συνεχίσει να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για smartphones, γεγονός που οφείλεται στις χαμηλότερες τιμές των συσκευών που το υποστηρίζουν και στον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των ανταγωνιστών. Μάλιστα, το λειτουργικό σύστημα Android της Google αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό του ειδικά στις συσκευές για επιχειρηματική χρήση, χάρη στο πρόγραμμα “Android Enterprise Recommended Program”.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, δεύτερη παγκοσμίως στους διαγωνισμούς για έργα ΣΔΙΤ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΕΡΓΑ

Μία πολλή μεγάλη διάκριση επεφύλασσε για την Ελλάδα η δημοσίευση του InfraCompass 2020 report σύμφωνα με την οποία η χώρα μας είναι δεύτερη παγκοσμίως στην κατάταξη για τις διαφανείς διαδικασίες στις συμβάσεις Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Είναι ακόμα μία απόδειξη για την επιτυχημένη στροφή της χώρας σε ένα “εργαλείο” που παράγει υγιή έργα με την συνεργασία της αγοράς και της Πολιτείας.

Το σκορ της Ελλάδας είναι εντυπωσιακό μιας και έπιασε τους 91 βαθμούς με άριστα τους 100 και η μόνη χώρα που την προσπέρασε είναι η Σλοβακία με 94 βαθμούς. Μάλιστα όπως διαπιστώνει η έκθεση “τα νομικά και κανονιστικά πλαίσια της Ελλάδας που διέπουν τον τρόπο επιλογής των ιδιωτικών εταίρων για τις ΣΔΙΤ ενθαρρύνουν τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια. Οι δίκαιες και διαφανείς διαδικασίες ενθαρρύνουν περισσότερη συμμετοχή και ανταγωνισμό που οδηγούν στην αξία για τα χρήματα και στην καλύτερη ποιότητα των αποτελεσμάτων”.

Η βαρυσήμαντη αυτή έκθεση αυτή είναι σημαντική για την Ελλάδα καθώς προέρχεται από το Global Infrastructure Hub των G20 (το γκρουπ των 20 ισχυρότερων χωρών του κόσμου) που βαθμολόγησε συνολικά 81 χώρες που έχουν πραγματοποιήσει διαγωνιστικές διαδικασίες ΣΔΙΤ και που αντιπροσωπεύουν το 93% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Κάτω από την Ελλάδα είναι παγκόσμιες υπερδυνάμεις, όπως η Γαλλία με 89 βαθμούς (4η), η Ισπανία (5η), η Μεγάλη Βρετανία (7η). Ενδεικτικό της επιτυχούς ενσωμάτωσης των ΣΔΙΤ στη χώρα μας και των αποτελεσμάτων που πετυχαίνει είναι πως χώρες με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια στην υλοποίηση έργων όπως η Γερμανία, η Ιαπωνία ή οι Σκανδιναβικές χώρες δεν βρίσκονται στο κατάλογο των 10 καλύτερων σε επιδόσεις χωρών.

Μπάσιμο στα μεγάλα έργα

Ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας είναι ο εδώ και 11 χρόνια Γενικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας ο οποίος το 2009 ανέλαβε να παρουσιάσει αυτόν τον νέο τρόπο υλοποίησης έργων. Σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δέχεται καθημερινά αιτήματα για νέα έργα ΣΔΙΤ τα οποία ξεκίνησαν δειλά με την υλοποίηση σχολείων και πυροσβεστικών σταθμών και σήμερα έχουν διεισδύσει στον τομέα των μεγάλων έργων όπως αυτοκινητόδρομοι (ΒΟΑΚ, Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, Περιφερειακή Θεσσαλονίκης), φράγματα (Χαβρία Χαλκιδικής), οδοφωτισμού, μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, φοιτητικών εστιών κ.α.

Πρόσφατα η χώρα μας “έσπασε” το φράγμα των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν, δείχνοντας και τη δυναμική με την οποία κινούνται. Η Ελλάδα έχει διακριθεί πολλές φορές για τις επιδόσεις της στα έργα-ΣΔΙΤ, με σημαντικότερη τη σημερινή 2η θέση αλλά και παλαιότερα όταν είχε καταλάβει την τρίτη θέση παγκοσμίως από την World Bank, για τις διαφανείς διαδικασίες στους διαγωνισμούς που πραγματοποιεί.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Residential Development Awards 2020: Αδράξτε την ευκαιρία για διάκριση μέσω της παράτασης υποβολής!

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα, Ειδήσεις

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στα Residential Development Awards 2020, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.
Η διοργανώτρια εταιρεία των Residential Development Awards 2020, Boussias Communications, ανακοίνωσε ότι παρατείνει το χρόνο υποβολής, δίνοντας την ευκαιρία στις ενδιαφερόμενες εταιρείες να συγκεντρώσουν το υλικό που χρειάζεται για να τεκμηριώσουν και να παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τα Residential Development Awards 2020, είναι τα πρώτα ελληνικά βραβεία που φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός στην οικιστικό κλάδο αναδεικνύοντας την αριστεία στο σχεδιασμό και την κατασκευή κατοικιών.

Στη τελετή απονομής των βραβείων θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες, μεσίτες και καταξιωμένα πρόσωπα της αγοράς και των επενδύσεων. Νικητές και συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα πρωτοποριακά τους έργα, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, να ενισχύσουν το brand awareness των εταιρειών τους και να έρθουν σε επαφή με κορυφαία στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου.

Τελική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Πώς μπορείτε να εμπλακείτε:
Μπείτε άμεσα στο site https://www.residentialawards.gr/ και υποβάλλετε υποψηφιότητα!

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οικονομία - Χρηματοδότηση

Συνάντηση Κασαπίδη-Καραμανλή με μενού Εγνατία, Ε65 και σιδηρόδρομο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα. ειδήσες

Την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του σχεδιασμού και ολοκλήρωσης των βασικών υποδομών μεταφορών και στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία συζητήσαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με τον υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην έδρα του υπουργείου στην Αθήνα.

Ο Ε65, ο κάθετος της Εγνατίας στην ΠΕ Φλώρινας έως τα όρια του Ν. Λάρισας, οι σιδηροδρομικές υποδομές, η αναβάθμιση των αεροδρομίων μας και οι νέες τεχνολογίες στις μεταφορές μεταξύ άλλων ετέθησαν εμπεριστατωμένα από τον γράφοντα προς τον υπουργό ως προτεραιότητες για την Περιφέρεια μας, στο πλαίσιο ενός συνολικού ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού στις μεταφορές.

Εν όψει της απολιγνιτοποίησης η αναγκαιότητα και σπουδαιότητα των υποδομών αυτών είναι άρρηκτα δεμένη με την αναπτυξιακή προοπτική, την εξωστρέφεια και τον κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής που επιδιώκουμε και διεκδικούμε. Όπως επεσήμανε ο υπουργός σύντομα θα έχουμε εξελίξεις που θα αφορούν στην Περιφέρεια μας ξεκινώντας από τον Ε65.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα