Newsroom

Η REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πρωταγωνιστεί σε μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις, όπως χαρακτηριστικά καθίστανται η πρόσφατη επέκταση των εγκαταστάσεων του Smart Park στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen (σ.σ. επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ), καθώς κι η επικείμενη ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου. Ενός project προϋπολογισμού 107,5 εκατ. ευρώ, που θα αλλάξει συνολικά την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα στην πολυποίκιλη δραστηριότητα της REDS, ξεχωριστή θέση στα έργα που αναμένονται κατέχει το Cambas Project. Πρόκειται για μία μεικτή επένδυση γραφείων, μαζί μεταξύ άλλων με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο, σε οικόπεδο 157.383 μ3. Η επένδυση κοστολογείται πάνω από 220 εκατομμύρια και αναμένεται να δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το Cambas Project θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 315 στρεμμάτων, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. Δομήσιμη επιφάνεια ορίζονται τα 89.000 τ.μ. Το έργο θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη, σε υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Το καθοριστικό βήμα για το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Όταν το Κεντρικό Συµβούλιο Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), ενέκρινε την Πολεοδοµική Μελέτη της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) για την οριοθέτηση των ρεμάτων. Δίχως την ολοκλήρωση εκείνης της διαδικασίας, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος (σ.σ. και σε επόμενο στάδιο η οικοδομική άδεια) για την πολεοδόμηση της έκτασης, εντός της οποίας θα πραγματοποιηθεί η επένδυση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Για να πάρει προσεχώς το Cambas Project σάρκα και οστά, απαραίτητη ήταν και παραμένει ακόμα φυσικά, η αγαστή συνεργασία της REDS με τον Δήμο Παλλήνης.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, η REDS έχει συμφωνήσει ότι το 50% της συνολικής έκτασης (ήτοι 157 στρέμματα) του Cambas Project θα παραχωρηθεί στον Δήμο Παλλήνης προς κοινόχρηστη χρήση των πολιτών. Με το υπόλοιπο 50% της έκτασης, ασφαλώς, να πηγαίνει για την κατασκευή κτιρίων γραφείων, ξενοδοχείων και όλων των άλλων χώρων που συμπεριλαμβάνονται στην επένδυση. Την ίδια στιγμή, 80 περίπου θα είναι τα στρέμματα ακάλυπτων χώρων πρασίνου και κυκλοφορίας στο πάλαι ποτέ οινοποιείο Καμπά.

Να υπογραμμιστεί προς επίρρωσιν ότι η θυγατρική της REDS, «KΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης για το τελικό σχέδιο του έργου.

Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Με αφορμή το Cambas Project, αλλά μέσω κι άλλων επενδύσεων όπως π.χ. για το Piraeus Port Plaza στον Αγ. Διονύσιο ή για το The Orbit στη Λεωφόρο Κηφισίας, αναδεικνύεται ξεκάθαρα μία τάση.

Η τάση αυτή, αφορά την ανάγκη που δημιουργείται σταδιακά να αποκτήσει η Ελλάδα όλο και περισσότερες σύγχρονες γραφειακές εγκαταστάσεις. Εγκαταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλες εταιρείες του εσωτερικού και ακόμη περισσότερο του εξωτερικού, που θα επιλέξουν να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας. Εγκαταστάσεις γραφείων που όχι μόνο θα κρίνονται απλώς καινούργιες, αλλά που θα έχουν κιόλας το μέγεθος να φιλοξενήσουν πολλούς εργαζομένους στις εγκαταστάσεις τους. Διότι μία μεγάλη εταιρεία, απαιτεί μεγάλους χώρους, που θα στεγάζουν αντίστοιχα τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων τους.

Επενδύσεις λοιπόν όπως το Cambas Project, που συμπεριλαμβάνει κτίρια γραφείων, δεν μπορεί παρά να έχει ως στόχο την προσέλκυση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Με το συγκριτικό πλεονέκτημα πως η επένδυση στα παλιά οινοποιεία Καμπά, θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη εμπειρία με ξενοδοχεία, ψυχαγωγία, πρόσβαση σε εμπορικές αγορές, πέραν δηλαδή των κτιρίων γραφείων.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV