Newsroom

Αν και η εταιρία REDS Α.Ε έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλα projects πάνω στο real estate, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας στην περιοχή της Αττικής που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον σε τεράστιο βαθμό είναι το Cambas Project.

Το συγκεκριμένο project αφορά την ανάπλαση του Οινοποιείου Καμπά σε ένα σύγχρονο πάρκο εμπορικών δραστηριοτήτων, αθλητισμού αλλά και ψυχαγωγίας. Η ανάπλαση και η υλοποίηση του έργου θα ακολουθήσει τα σύγχρονα πρότυπα βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το έργο το οποίο πρόκειται να δώσει τουλάχιστον 1.600 νέες θέσεις εργασίας θα επικεντρωθεί και θα ενθαρρύνει την “πράσινη” ενέργεια και  τις “πράσινες” μετακινήσεις ενώ θα χρησιμοποιεί και μεθόδους ανακύκλωσης απορριμάτων και υδάτων.

Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ και έχει ήδη λάβει έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης που αφορά την περιοχή Κάντζα της Παλλήνης όπου και θα καλύψει περί τα 315 στρέμματα.

Το τμήμα του πάρκου θα καλύπτει 89.000 τ.μ ενώ θα υπάρξουν και χώροι που αφορούν τουριστικές χρήσεις, φιλοξενίας, άθλησης, εμπορίου και διασκέδασης.

Η κρίση που έφερε η πανδημία της νόσου Covid-19 προβλημάτισε παράγοντες της εταιρίας για την πιο ορθή χρήση των ακινήτων Camba. Προτάσεις από ξένους επενδυτές που έδειξαν ενδιαφέρον για αξιοποίηση των ακινήτων με την δημιουργία αποκλειστικά συγκροτημάτων οικιστικής χρήσης που θα συμπεριλάμβαναν καταστήματα και σχολεία αξιολογήθηκαν από την εταιρία αλλά παράγοντες της δήλωσαν σε δημοσιεύματα ότι η εταιρία παραμένει στον σχεδιασμό του τελικού masterplan σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα του Απριλίου του 2021 που δεν συμπεριλαμβάνει την δημιουργία κατοικιών.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα με το οποίο η REDS θα συνεχίσει το σχεδιασμό της, ο χώροι διασκέδασης, πολιτισμού και εστίασης παραμένουν στα πλάνο όπως και η επένδυση σε εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο η επένδυση σε γραφεία επανεκτιμάται καθώς η κρίση της πανδημίας οδήγησε σε αλλαγές στους χώρους εργασίας όπως για παράδειγμα η μεγάλη άνοδος της τηλεργασίας η οποία αλλάζει τα δεδομένα στο επενδυτικό πεδίο του γραφείου.

Η ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του 2025 εκτός απροόπτου όπως θα μπορούσε να είναι μια άλλη μετάλλαξη του ιού ή έξαρση της πανδημίας για άλλη μια φορά.

Προφίλ της εταιρείας REDS Α.Ε

Η REDS Α.Ε είναι πλέον μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα με τις επενδύσεις της να επικεντρώνονται σε κτίρια μικτών χρήσεων, οικιστικά συγκροτήματα, εμπορικά πάρκα και ψυχαγωγικάν κέντρα.

Στις χώρες που η εταιρία δραστηριοποιείται δηλαδή στην Ρουμανία και την Ελλάδα, ακολουθεί μια στρατηγική αναγνώρισης ακινήτων τα οποία έχουν προοπτικές αξιοποίησης και βρίσκονται σε ελκυστικές επενδυτικά τιμές ενώ αργότερα προχωρά σε συμφωνίες με καταξιωμένους επαγγελματίες για την ανάπλαση και δημιουργία των κτιριακών δομών και εγκαταστάσεων υψηλής οικονομικής απόδοσης.

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής της, η εταιρία έχει βραβευθεί από διεθνείς οργανισμούς για πολλά από τα έργα της στις χώρες που δραστηριοποιείται.

Η εταιρία αποτελεί μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV