Connect with us

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης

ΒΟΑΚ: Το κοστος για να ολοκληρωθεί ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ, αναμένεται η ίδρυση της Κρήτη ΑΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

O Βόρειος Οδικός άξονας Κρήτης πρόκειται μελλοντικά να ενώσει μέσω ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου την Ανατολική με την Δυτική Κρήτη περνώντας από όλη τη Βόρεια ακτή του νησιού.

Αυτή την εποχή προετοιμάζεται να ιδρυθεί η εταιρεία διαχείρισης του άξονα (η Κρήτη ΑΕ) που θα είναι υπεύθυνη τόσο για την κατασκευή όσο και για την συντήρηση του δρόμου. Επίσης εκπονούνται μελέτες για τα τμήματα που δεν έχουν αναβαθμιστεί ενώ από σαν αυτοκινητόδρομος μπορούν να χαρακτηριστούν περίπου 40 από τα 250 χιλιόμετρα του μήκους του δρόμου.

Ο ΒΟΑΚ ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα και το κόστος για να ολοκληρωθεί εκτιμάται σε περίπου 1,5 δις ευρώ. Από το Υπουργείο Υποδομών υπάρχει η προσδοκία να υπάρξει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η μελέτη θα προχωρήσει ταυτόχρονα με την ΚΡΗΤΗ ΑΕ” που εκ των πραγμάτων θα έχει την εποπτεία και θα συνδράμει σε αυτή την μελέτη η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα σχέδια των μελετών που είναι σε εξέλιξη και να δώσει κατευθύνσεις για το πώς θα υλοποιηθούν οι νέες και υφιστάμενες χαράξεις.

Η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου έχει οδηγήσει στα γνωστά λάθη και τις προχειρότητες, όπως στο να γίνονται δρόμοι και να μην υπάρχουν κόμβοι, να κατασκευάζονται τμήματα και μετά από 5 χρόνια να βλέπουν ότι δεν είχε προβλεφθεί διπλός κλάδος.

Η εταιρεία είναι το στοίχημα
Πάντως το κρίσιμο θέμα είναι εάν θα μπορέσει η εταιρεία να συσταθεί γίνει γρήγορα και να δώσει λύσεις. Από το φθινόπωρο του 2009 είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα ιδρύσει την εταιρεία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», αλλά 1,5 χρόνο μετά αυτό δεν έχει γίνει εφικτό.

Η εταιρεία θα δουλέψει με μεταταγμένο και αποσπασμένο προσωπικό (στο μάξιμουμ θα φτάσει τους 45 μαζί με τα στελέχη της ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ) και ίσως να έλθουν και στελέχη της «Εγνατία ΑΕ» παρότι οι μειώσεις μισθών και οι καθυστερήσεις τόσων μηνών μάλλον λειτουργούν ανασταλτικά.

Στόχος της εταιρείας δεν είναι η εκπόνηση όλων των μελετών, αλλά κυρίως να ξεπερνά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δημιουργούνται στο στάδιο της χωροθέτησης και μέχρι την ΜΠΕ που αυτά πολλές φορές χρειάζονται 2-3 χρόνια για να ξεπεραστούν και να ωριμάσει το έργο..

Το κόστος λειτουργίας της εταιρείας, στον τρόπο χρηματοδότησης των έργων που θα εκτελέσει ενώ προσδιορίζει και το πρόγραμμα έργων της περιόδου 2010-2015, των έργων δηλαδή που προβλέπεται ότι θα εκτελεστούν τα πρώτα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

  • Ο σκοπός και οι στόχοι της «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», όπως αποτυπώνονται στο καταστατικό της εταιρείας, μεταξύ άλλων είναι:
  • Ο σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση και διαχείριση του έργου με τον τίτλο «Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο Κρήτης».
  • Ο σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση και διαχείριση αφενός οποιουδήποτε άλλου έργου υποδομής δικτύων, μεταφορών ή επικοινωνιών, αφετέρου παρόδιων εκτάσεων στην Κρήτη και στη λοιπή Ελλάδα.
  • Η συμβολή στην αξιοποίηση, ανάπτυξη, διαχείριση, συντήρηση και προστασία των φυσικών πόρων και του δομημένου περιβάλλοντος της Κρήτης και των λοιπών νησιωτικών περιοχών της χώρας.
  • ο σύνολο των μελετών του Διευρωπαϊκού Δικτύου Κρήτης και τμήμα των κατασκευών θα χρηματοδοτηθούν από δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το υπόλοιπο έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους.

O φορέας για τα έργα
Ο φορέας που θα αναλάβει τα έργα του ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει με τα ώριμα έργα που μπορούν να δημοπρατηθούν σχετικά άμεσα, με την προοπτική να ολοκληρωθούν στην επόμενη πενταετία και με προσπάθεια να είναι συμβατά προς τους στόχους του στρατηγικού σχεδιασμού.

Τέτοια έργα είναι η παράκαμψη της Βιάννου, ο διπλός κλάδος της Χερσονήσου, ο δρόμος στο Χαμέζι (εκεί που κηρύχτηκε έκπτωτος ο εργολάβος), η παράκαμψη των Μαλίων και οι κόμβοι, ενώ πχ στα Χανιά δεν υπάρχει ώριμο έργο!

133 χιλιόμετρα πρέπει να κατασκευαστούν

Η εταιρεία θα έχει την μέριμνα για την κατασκευή νέων τμημάτων συνολικού μήκους 133 χλμ στο ΒΟΑΚ και 10 χλμ στο ΝΟΑΚ, εκ των οποίων 93 χλμ με τετράιχνη διατομή, και 40,10 χλμ με δίιχνη. Η γεωγραφική κατανομή τους στους Νομούς της Κρήτης είναι 26 χλμ στο Ν. Χανίων, 36 χλμ στο Ν. Ρεθύμνου, 24 χλμ στο Ν. Ηρακλείου και 47 χλμ στο Ν. Λασιθίου.

Παράλληλα θα πρέπει κατά την περίοδο αυτή να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την αναβάθμιση του συνόλου των αξόνων ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ. Το συνολικό κόστος των έργων και μελετών που προαναφέρθηκαν εκτιμάται (χωρίς όπως προαναφέραμε ουσιαστική μελέτη) σε περίπου 1 δισ. 500 εκατ. ευρώ.

Από πόρους του ΕΣΠΑ προβλέπεται ότι θα εξασφαλισθούν 125 εκατ. ? για τρία τουλάχιστον από τα παραπάνω έργα ενώ έχει εξασφαλιστεί δανειοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την κατασκευή και των υπολοίπων έργων.

Σύνταξη : ypodomes.com με πληροφορίες από το patris.gr


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα