Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

ΒΙΝΤΕΟ: όγδοα γενέθλια για τη Γέφυρα στο Ρίο – Αντίρριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γέφυρα εγκαινιάστηκε 1 ημέρα πριν την επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Σε εντελώς άλλο κλίμα από αυτό που επικρατούσε την παραμονή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οπότε και εγκαινιάστηκε, γιόρτασε χθες η Εθνική μας Γέφυρα τα όγδοα γενέθλιά της.

Προορίζεται βεβαίως – όπως και η Ελλάδα – να ζήσει πολύ περισσότερα χρόνιακαι μαζί της να προσπεράσει την παρούσα δυσχερή περίοδο, αποτελώντας σταθερό κομμάτι του τοπίου στο οποίο θα εκτυλίσσεται η πορεία του λαού μας στην Ιστορία.
 
Οι άνθρωποι που την έχτισαν και τη λειτουργούν θα έχουν αποσυρθεί, ωστόσοτο πνεύμα που πρυτάνευσε στην τεχνογνωσία για τη διαχείριση της «μέσα στηνκοινωνία, από την κοινωνία, για την κοινωνία» καλείται να αφήσει χνάρια δεσμευτικά – όπως μία επετειακή ανακοίνωση – για να μη χαθεί στο χρόνο, αφήνοντας πίσω μνήμες και όχι μόνο αριθμούς, τσιμέντο και ατσάλι.
 
Με τη λογική αυτή, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αποφάσισε να αφιερώσει την φετινή επέτειο στο διάλογο, λέξη ελληνική και διεθνή όπως ελληνική και διεθνής είναι και η Γέφυρα. Λέξη που καθιέρωσε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο εργοτάξιο του Αντιρρίου και κάνουμε πράξη εμείς που συνεχίζουμε.
 
Ο διάλογος με την τοπική κοινωνία, με τις συλλογικότητές της, με τους θεσμούς της, με κάθε ενδιαφερόμενο μέρος, μα κυρίως με τον πολίτη (πυρήνα πολιτισμού, κοινωνίας και πατρίδας) που ενυπάρχει σε κάθε ένα από τουςχρήστες-πελάτες της.

Για τη Γέφυρά μας, η φετινή επέτειος σηματοδοτεί τη φροντίδα για περισσότερο διάλογο και περισσότερη επικοινωνία με την κοινωνία.Έτσι σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 2004, η Γέφυρα ξανα-άνοιξε τις «πύλες» της για δεκάδες από τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία για ξενάγηση κάτω από το κατάστρωμά της, μην παραλείποντας προηγουμένως τον καλοπροαίρετο διάλογο με τους υπεύθυνους της εταιρείας που τους υποδέχονταν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αντιρρίου.

Επιπλέον, δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο φύλλο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας, εστιασμένο στον πελάτη-πολίτη και τον εύγλωττο πρωτοσέλιδο τίτλο «ΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ» που είναι και ο τίτλος του ειδικού επετειακού βίντεο (http://vimeo.com/47389609). Ταυτόχρονα μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter) της Γέφυρας, διεξάγεται διαγωνισμός ιδεών για περισσότερη και καλύτερη επικοινωνία με το κοινό, ενώ έχουν συνειδητά και συμβολικά προγραμματιστεί εντός του Αυγούστου ανοικτές συναντήσεις διαλόγου με συλλογικότητες των πολιτών του Ρίου και του Αντιρρίου, που υπήρξαν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν
τη Γέφυρα.
 
Εξίσου συνειδητά και συμβολικά, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. χαιρετίζει και τη σημερινή επέτειο των γενεθλίων της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», την οποία αναγνωρίζει ως την πλέον εξέχουσα από τις γέφυρες διαλόγου που έχει εγκαθιδρύσει με την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας.
 
Όπως αναγραφόταν ήδη από την παραμονή της επετείου στους ηλεκτρονικούς πίνακες μηνυμάτων της Γέφυρας «Η καλύτερη γέφυρα είναι ο διάλογος». Συνειδητή κι αυτή επιλογή, αφού ό,τι αναγράφεται, καταγράφεται.
 
 

gefyra genethlia 2012 from viewpro farm on Vimeo.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα