Connect with us

Υπεραστικός Σιδηρόδρομος

Βόλος: τριπλή συμμαχία Δήμου-ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΟΛΒ για το σιδηρόδρομο στην περιοχή

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι βάσεις για την ανάπτυξη μιας σταθερής συνεργασίας του Δήμου Βόλου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, προς όφελος της πόλης και των πολιτών τέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθές στο Δημαρχείο η οποία κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία των τριών πλευρών για την από κοινού προετοιμασία με σκοπό την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γιάννη Πρίγκο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτριο Θεοδώρου, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Ν. Οικονόμου και υπηρεσιακά στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΛΒ, του Δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση διερευνήθηκαν καταρχήν οι δυνατότητες μεταφοράς φορτίων από το λιμάνι με το τρένο – σε κοντέινερς, σκραπ και χύδην- ώστε να μειωθεί η περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή όχληση από την κίνηση των βαρέων φορτηγών εντός της πόλης. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πολλές ενέργειες μπορούν να δρομολογηθούν άμεσα, δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τις εταιρείες που εξυπηρετούνται από το λιμάνι του Βόλου. Για το σκοπό αυτό συστάθηκε ομάδα εργασίας που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα παρουσιάσει τις σχετικές προτάσεις στους τρεις φορείς.

Η συνεργασία αυτή θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και τις ωφέλειες τόσο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και του ΟΛΒ, καθιστώντας την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου ελκυστική για επενδύσεις, στόχος που συνδέεται και με τα σχέδια για λειτουργία εμπορευματικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρότεινε να εξετασθούν και οι δυνατότητες παροχής υπηρεσιών συνδυασμένων μεταφορών στους επιβάτες των Κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Βόλου, για τη μεταφορά τους με το τρένο είτε στις Μηλιές (με το τρενάκι του Πηλίου) είτε στα Μετέωρα, με τρόπο ώστε να εξοικονομείται και χρόνος για την γνωριμία τους με την πόλη του Βόλου.

Επίσης, με την ηλεκτροκίνηση στην γραμμή Βόλου Λάρισας θα υπάρξει η δυνατότητα να προσφέρονται υπηρεσίες ταυτόχρονης αγοράς σιδηροδρομικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία θα συνδυάζονται μεταξύ τους, αυξάνοντας την κίνηση από την Θεσσαλονίκη και την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Οι τρεις πλευρές δεσμεύθηκαν να εργασθούν από κοινού ώστε να παρουσιάσουν σύντομα τεκμηριωμένες προτάσεις, τόσο για τις εμπορευματικές όσο και για τις επιβατικές μεταφορές που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος, με σκοπό την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους συνεργαζόμενους με την πόλη του Βόλου.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία, πατώντας πάνω στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο χάρτη που βρίσκεται στα δεξιά της σελίδας!

image_pdfimage_print
Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα

Social Proof Apps