Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Βόλος: κλείνει ο κόμβος Φυτόκου στον Περιφερειακό για αποφυγή ατυχημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις


Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βόλου και με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων δημιουργούνται νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στη διασταύρωση της Περιφερειακής οδού Βόλου με την οδό Φυτόκου, έπειτα και από την ολοσχερή βλάβη του κόμβου φωτεινής σηματοδότησης στο συγκεκριμένο σημείο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
 

Οι ρυθμίσεις θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα, θα ισχύσουν δηλαδή μέχρι να αποκατασταθεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.) η εύρυθμη λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης και διασφαλιστεί η ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
 

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή Βόλου με έγγραφό της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας υπέβαλε αίτημα, το οποίο και έγινε αποδεκτό, να ενεργοποιηθεί διάταξη του ΚΟΚ η οποία αφορά σε έκτακτες ανάγκες και περιπτώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, αποκλείεται προσωρινά η εγκάρσια κυκλοφορία επί της οδού Φυτόκου στο ύψος του Περιφερειακού. Στη συγκεκριμένη διασταύρωση επίσης απαγορεύονται οι αριστερές είσοδοι σε αυτόν και από τις δύο κατευθύνσεις της οδό Φυτόκου καθώς και οι αριστερές έξοδοι από τον Περιφερειακό προς την οδό Φυτόκου και από τις δύο κατευθύνσεις.
 

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σημείο αφορά κυρίως τη διέλευση πεζών και εποχουμένων, ιδιαίτερα δε φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μαθητών της Β/θμιας Εκπαίδευσης με κατεύθυνση τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής Καλλιθέας. Η διέλευση των πεζών και των δυκυκλιστών οι οποίοι επιθυμούν να διασχίσουν τη συγκεκριμένη διάβαση θα γίνεται στο εξής από την παρακείμενη πεζογέφυρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Επίσης, θα υπάρξει τροποποίηση των δρομολογίων σχολικών λεωφορείων, τα οποία θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν τον ανισόπεδο κόμβο στο ύψος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, καθώς και τον αντίστοιχο ισόπεδο κόμβο στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Advertisement

 

Από τον υπεύθυνο φορέα του έργου ολοκλήρωσης της Περιφερειακής Οδού Βόλου δηλαδή το Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και από την αρμόδια διεύθυνση έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε πίστωση ώστε να υλοποιηθεί εργολαβία ανακατασκευής των κόμβων Φυτόκου και Μελισσατίκων. “Έως ότου όμως γίνει το έργο αυτό”, όπως τονίζει ο Αντιδήαμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Λαμπρινίδης, “η κυκλοφοριακή ρύθμιση που αποφασίστηκε εξασφαλίζει στοιχειωδώς την ασφάλεια του δρόμου. Ο ίδιος δήλωσε ότι “πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτό το “γαϊτανάκι” ανευθυνοϋπευθυνότητας και από την πλευρά του Υ.ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., χωρίς άλλη χρονοτριβή και κωλυσιεργία, να προχωρήσει επιτέλους όχι μόνο η συγκεκριμένη παρέμβαση αλλά στο σύνολό της η εργολαβία “σκούπα” που αφορά τις εκκρεμότητες της Περιφερειακής Οδού”.
 

Εξάλλου, από την πλευρά του Δήμου Βόλου αναμένεται η απάντηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρόταση – αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη από τον περασμένο Νοέμβριο και αφορά τις αρμοδιότητες συντηρήσεων για το σύνολο της Περιφερειακής οδού στο τμήμα από Λαρίσης έως Γορίτσα. Σύμφωνα με την πρόταση, το συγκεκριμένο τμήμα ως κλάδος του εθνικού δικτύου πρέπει να περιέλθει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας όσον αφορά το σκέλος των συντηρήσεων, ενώ στην αρμοδιότητα το Δήμου Βόλου πρέπει να περιέλθουν οι κεντρικοί οδικοί άξονες του Βόλου που σήμερα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
 

 

Advertisement
Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα