Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ελβετία: τελείωσε η διάνοιξη της μεγαλύτερης σε μήκος σήραγγας στον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ρεκόρ γράφεται κάτω από τις ¶λπεις αυτές τις ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη διάνοιξη της μεγαλύτερης σε μήκος σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο!

Η σήραγγα Gotthard Base Tunnel συνδέει 2 καντόνια στην Ελβετία και βρίσκεται σε βάθος 2 χιλιομέτρων κάτω από τις ¶λπεις, κοντά στην επιφάνεια της γης, με συνολικό μήκος 57 ολόκληρα χιλιόμετρα (μια διαδρομή αντίστοιχη με το Αθήνα – Λαύριο)! Ήδη μετρά 17 χρόνια εργασιών και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία των τρένων το 2017.

Την Παρασκευή μάλιστα έγινε το μεγάλο βήμα καθώς η τεράστια σήραγγα έχει διανοιχθεί πλέον από άκρη σε άκρη, Oι εργαζόμενοι ανέμιζαν την ελβετική σημαία και τη σημαία από το καντόνι Grisons, μόλις το γεωτρύπανο Sissi, διαμέτρου 9,5 μέτρων, ολοκλήρωσε τη διάνοιξη.Τώρα αρχίζει το έργο της υποστήριξης της σήραγγας και της δημιουργίας των υποδομών μέσα σε αυτή!

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια (!) ενώ για την κατασκευή του έχουν ήδη εργαστεί περισσότεροι από 2.500 άτομα, εκ των οποίων 8 έχουν σκοτωθεί σε εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των εργασιών!

To Gotthard Base Tunnel
Το πέρασμα του Saint Gotthard (ορεινός όγκος των ¶λπεων στην Ελβετία) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά περάσματα και σημεία του άξονα Βοράς ? Νότος της Ευρώπης! Το Gotthard Base Tunnel είναι μια σήραγγα, η οποία περνάει ακριβώς κάτω από την οροσειρά των ¶λπεων, με 2 εισόδους: κοντά στο χωριό Ερστφελντ στην Ελβετία και κοντά στο χωριό Μπόντιο στο Τιτσίνο της Ελβετίας, συνδέοντας ουσιαστικά τα 2 καντόνια (Ούρι και Τιτσίνο).

Κοντά στο Gotthard Base Tunnel βρίσκονται 2 ακόμη σημαντικές σήραγγες: το Gotthard Rail Tunnel, για τρένα, που λειτούργησε το 1881, και το Gotthard Road Tunnel για αυτοκίνητα, που λειτούργησε το 1980.

Η ανάγκη που οδήγησε στην κατασκευή αυτής της σήραγγας προήλθε από την δεκαπλασιασμένη κυκλοφορία οχημάτων και τρένων από τα παλιότερα τούνελ. Με σκοπό τη δημιουργία μιας γρηγορότερης και πιο επίπεδης διαδρομής, μέσα από τις ¶λπεις, αποφασίστηκε να κατασκευαστεί η σήραγγα Gotthard Base Tunnel, η οποία βρίσκεται σχεδόν στο επίπεδο του εδάφους, κάτω από τις ¶λπεις αλλά και 600 μέτρα κάτω από το υπάρχον τούνελ για τρένα.

Λόγω της υπεραυξημένης κυκλοφορίας φορτηγών από τους δρόμους των ¶λπεων, με αρνητικές επιπτώσεις για το ορεινό οικοσύστημα της οροσειράς, οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα το Φεβρουάριο του 1994, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής στην πολιτική των μεταφορών στη χώρα τους.

Σκοπός των νέων νόμων ήταν να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι μεταφορές φορτίων και η κυκλοφορία των φορτηγών να γίνεται πλέον μέσω τρένων, για να αποσυμφορηθούν οι κορεσμένες οδικές αρτηρίες των ¶λπεων, μετακυλώντας τις οδικές μεταφορές προς τις σιδηροδρομικές και δημιουργώντας έναν νέο πιο σύντομο και οικολογικό άξονα ανάμεσα στη Νότια Γερμανία και τη Βόρεια Ιταλία.

Τα επιβατικά τρένα θα μπορούν να τρέχουν με ταχύτητα μέχρι 250 χιλιόμετρα την ώρα μέσα από τα νέα τούνελ, μειώνοντας την χρονοαπόσταση με τρένο, εκατέρωθεν των ¶λπεων, κατά 50 τουλάχιστον λεπτά (και κατά 1 ολόκληρη ώρα, όταν κατασκευασθούν και οι νέες σήραγγες, Zimmerberg και Ceneri Base Tunnels).

Eπίσης, η χρονοαπόσταση ανάμεσα σε Ζυρίχη και Μιλάνο θα μειωθεί κατά 1 ολόκληρη ώρα και από τη Ζυρίχη στο Λουγκάνο κατά 1 ώρα και 40 λεπτά!

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.neat.ch !


View Gotthard Tunnels in a larger map

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα