Connect with us

SPECIAL EDITIONS

Αύξηση των επενδύσεων στο Cloud από τις επιχειρήσεις το 2020

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπηρεσίες Νέφους Cloud

Προσανατολισμένες στις επενδύσεις, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού, παραμένουν οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με το Cloud να βρίσκεται υψηλά στην επενδυτική τους ατζέντα. Για την ακρίβεια, οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, απαντούν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο Cloud το επόμενο έτος. Η πρόθεση για αύξηση των επενδύσεων, που σχετίζονται με το Cloud, αφορά τις εταιρείες όλων των μεγεθών, σύμφωνα με έρευνα της Analysis Mason.

Σε ερώτηση της έρευνας “σκοπεύετε να επενδύσετε σε υπηρεσίες Cloud τους επόμενους 12 μήνες”, θετικά απαντά: το 28% των εταιρειών με 0 έως 10 εργαζόμενους, το 43% των επιχειρήσεων με 10 έως 49 εργαζόμενους, το 60% των εταιρειών με 50 έως 249 εργαζόμενους και το 52% των επιχειρήσεων με 250 έως 1.000 εργαζόμενους.

Συνολικά, η μελέτη διαπιστώνει ότι η τάση των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο για επενδύσεις στο Cloud, δεν έχει μειωθεί και ούτε πρόκειται να μειωθεί. Οι αναλυτές της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνουν τον επενδυτικό τους βηματισμό προς το Cloud.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι ελάχιστοι πάροχοι κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά των υπηρεσιών Cloud. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κορυφαίες εταιρείες (Microsoft-Azure, AWS, Google και Alibaba Cloud) ελέγχουν το 87% του συνόλου της πελατειακής βάσης.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η έρευνα της Analysis Mason αναλύει και τη στάση των επιχειρήσεων, παγκοσμίως, έναντι του ψηφιακού μετασχηματισμού. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι εκείνες που, κατά κύριο λόγο, ενδιαφέρονται για τις επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες, που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως το Internet of Things (IoT), η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι κινεζικές εταιρείες “κοιτούν” επενδυτικά αυτούς τους τομείς πιο επισταμένα από τους συναδέλφους τους στη Γερμανία ή στις ΗΠΑ.

Επίσης, οι αναλυτές παρατηρούν ότι το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο για τεχνολογίες, όπως το IoT και τα applications του Cloud και μικρότερο για πιο προωθημένες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική.

Στόχοι

Όσον αφορά το τι επιδιώκουν μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, το σύνολο των επιχειρήσεων αναφέρει ως κύριους στόχους να αυξήσουν τα έσοδά τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές, όπως και να προσεγγίσουν και τα διατηρήσουν τα ταλέντα εντός της εταιρείας τους. Οι επιμέρους στόχοι αυτοί διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος μιας εταιρείας.

Έτσι, για τις μικρότερες εταιρείες κορυφαίος στόχος είναι να βελτιώσουν την εμπειρία και των πελατών και να αυξήσουν την αφοσίωσή τους, να μειώσουν τα λειτουργικά κόστη και να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης. Οι μεγαλύτερες εταιρείες υποδεικνύουν την αύξηση της παραγωγικότητας και της καινοτομίας ως το πιο σημαντικό κίνητρο για επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βελτίωση του customer experience να έπονται.

 

Πηγή: sepe.gr

image_pdfimage_print

SPECIAL EDITIONS

Πάνω από μισό τόνο σκουπιδιών καθάρισε η Deloitte από παραλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Διαβρωμένη Ακτή

Σημαντική επιτυχία σημείωσε το 1ο Impact Day που διοργάνωσε η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, HELMEPA, ως Εταιρικό της Μέλος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, πάνω από 300 εργαζόμενοι από την εταιρεία συμμετείχαν σε αυτή την ενέργεια για καθαρότερες ακτές. Σημειώνεται πως ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στις παραλίες του Ελληνικού στην Αθήνα και στο Καραμπουρνάκι στην Θεσσαλονίκη.

Η Deloitte, έχοντας ως σκοπό να συνεισφέρει στην κοινωνία και την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε την πρώτη από μία σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν την ημέρα τους, μαζεύοντας σκουπίδια που μολύνουν τις ακτές της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, μετέδωσαν την αξία του εθελοντισμού και συνέβαλαν έμπρακτα στην προάσπιση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Από την ενέργεια αυτή συλλέχθηκαν πάνω από μισός τόνος απορριμμάτων. Τα κυριότερα αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καθαρίστηκαν από τις παραλίες ήταν αποτσίγαρα, καλαμάκια, μπουκάλια/καπάκια, ποτήρια μιας χρήσης/καπάκια, σακούλες, συσκευασίες τροφίμων και λοιπά ήδη μικροπλαστικών που επιβαρύνουν τις ακτές και καταλήγουν στο πόσιμο νερό.

Ο κ. Δημήτρης Κατσιμπόκης, CSR Leader/Audit & Assurance Partner, δήλωσε χαρακτηριστικά για το 1o Impact Day: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας να δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο, που έχει αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Η «Deloitte Impact Day» είναι ένας παγκόσμιος θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια. Διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο σε πάνω από 150 χώρες του κόσμου, όπου και δραστηριοποιείται η εταιρεία. Την ημέρα αυτή συμμετέχουν πάνω από 280.000 επαγγελματίες, παγκοσμίως, οι οποίοι κάνουν πράξη μέσω του εθελοντισμού το «Make an Impact that Matters» που έχει ορίσει ως σκοπό της η Deloitte.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

SPECIAL EDITIONS

Διάκριση της Ελλάδας στην UNESCO

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

UNESCO Λογότυπο

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η Ελλάδα, όσον αφορά στο ρόλο και τη συνεισφορά της, σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό τομέα δραστηριοποίησης της UNESCO, στον τομέα του Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 3 Δεκεμβρίου η Ελλάδα εξελέγη, με το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, στην Επιτροπή του Β’ Πρωτοκόλλου της σύμβασης της Χάγης του 1954, που αφορά στην Προστασία των πολιτιστικών Αγαθών, σε περιπτώσεις ενόπλων συγκρούσεων. Εξελέγησαν έξι χώρες, οι οποίες συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Η θητεία της χώρας μας στην επιτροπή θα είναι τετραετής, από το 2019 έως το 2023.

Η άνετη αυτή εκλογή της Ελλάδας συνιστά μία σπουδαία επιτυχία της χώρας μας, που, ουσιαστικά, ισοδυναμεί με τη διεθνή αναγνώριση του έργου και της δραστηριότητάς της στον τομέα του Πολιτισμού.

Με την ευκαιρία αυτή, το στρατιωτικό εγχειρίδιο Προστασίας Πολιτιστικών αγαθών, το οποίο εκδόθηκε από την UNESCO το Δεκέμβρη 2016, θα εκδοθεί το 2020 στα ελληνικά, από το ΥΠΠΟΑ για να καλυφθεί και αυτή η υποχρέωση της Ελλάδας.

Το εγχειρίδιο θα απευθύνεται προς όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης που εμπλέκονται με αυτό το ζήτημα, όπως στρατιωτικούς, αρχαιολόγους, μέλη ειρηνευτικών αποστολών, διπλωμάτες.

Επίσης, εντός του 2020, το ΥΠΠΟΑ θα προωθήσει στη Βουλή την κύρωση της εφαρμοστικής νομοθεσίας του κεφ. 4, του Β’ Πρωτοκόλλου στη σύμβαση της Χάγης, που αφορά σε ποινικές διατάξεις επί σκόπιμης καταστροφής πολιτιστικών αγαθών. Έτσι, κλείνει άλλη μια υποχρέωση της Ελλάδας η οποία εκκρεμεί πλέον της τριετίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

News in English

First Citadis LRV for Paris T9 inaugurated

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Alstom Tram Citadis

The first Citadis LRV designed and built by Alstom for the Paris light rail Line T9 was inaugurated in Orly on December 3. The vehicle was launched by Ms Valérie Pécresse, president of the Île-de-France region and president of Île-de-France Mobilités, Mr Christian Favier, president of the Departmental Council of Val-de-Marne, Ms Anne Hidalgo, mayor of Paris, and Mr Michel Lepêtre, president of the Grand-Orly Seine Bièvre EPT (Public Territorial Establishment).

Île-de-France Mobilités awarded Alstom a €70m contract in November 2016 to supply 22 Citadis X05 LRVs, which are due to enter service in December 2020 on Line T9 which connects Porte de Choisy to the suburb of Orly. Delivery began in November and will be completed in October 2020.

The 45m-long vehicles can carry up to 314 passengers. The design was created in partnership between Alstom’s design and styling teams and the Design Saguez & Partners agency.

The Citadis LRV has eight double doors on each side along with an enlarged, interior that facilitates movement and speeds up boarding and alighting by 20%. It features 45% glass surfaces, 100% LED lighting, eight multimedia screens displaying a dynamic route map, USB sockets and bench seats.

Alstom says the LRV is also more energy efficient than the previous Citadis LRVs with improved energy consumption linked to the traction and auxiliaries. The overall cost of preventative maintenance has been reduced by 18%, and the materials used are 99% recyclable.

 

Source: railjournal.com

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα