Προγειώθηκε η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Ελ.Βενιζέλος

Νέα αύξηση αλλά εμφανώς χαμηλότερη από άλλους μήνες, παρουσίασε η επιβατική κίνηση του Αεροδρομίου της Αθήνας, Ελ.Βενιζέλος τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία διαχείρισης, η αύξηση έφτασε το 4,3% που στατιστικά είναι η μικρότερη για το φετινό έτος. Όλα αυτά στη σκιά της εντυπωσιακής συμμετοχής 10 σχημάτων για την πώληση του 30% των μετοχών του Αεροδρομίου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ωστόσο, κρατάμε το θετικό πρόσημο καθώς το Αεροδρόμιο της Αθήνας έστω και με χαμηλότερες ταχύτητες, συνεχίζει τη θετική πορεία. Συνολικά για τον Οκτώβριο διακινήθηκαν 2,3εκατ.επιβάτες εκ των οποίων 1,63εκατ. ήταν εξωτερικού, με αύξηση 7,2%. Η κίνηση εσωτερικού συνέχισε για 4ο συνεχόμενο μήνα να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή 669 χιλιάδες επιβάτες, λιγότεροι κατά 2,2%.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δει το πρώτο δεκάμηνο δείχνει μάλλον απίθανο να σπάσει το ρεκόρ των 26εκατ.επιβατών το 2019. Κατ` εκτίμηση θα είμαστε μεταξύ 25,5-25,7εκατ.επιβάτες που και πάλι θα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2019, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 22,27 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 6,3%. Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 1,3% και 8,6% αντίστοιχα.