Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Με αφορμή την πανδημία του κοροναϊου COVID-19 και με υψηλό αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στην υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων μας όσο και απέναντι στους οδηγούς, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι έλαβε όλα τα δυνατά μέτρα όπως προβλέπονται και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενώ επιπροσθέτως ανέλαβε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση που αφορά την προστασία της δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας με βάση και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ως Εθνικής Σημασίας Υποδομή είναι υποχρέωση μας να μεριμνήσουμε και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας για την μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.  

Τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την Εταιρία είναι πρωτόγνωρα και αυξημένου βαθμού δυσκολίας, τα επίπεδα ωστόσο ασφαλείας και εξυπηρέτησης του αυτοκινητόδρομου δεν θα επηρεαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνουμε ότι θα λειτουργήσουμε με το λιγότερο δυνατό προσωπικό στις λωρίδες των διοδίων για την περίοδο της κρίσης.

Προτείνουμε δε στους οδηγούς για την διευκόλυνσή τους στις διελεύσεις τους να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών λωρίδων, προκειμένου στο μέτρο του δυνατού να να ελαχιστοποιηθούν οι συναλλαγές με χρήση μετρητών.

Για την δωρεάν προμήθεια πομποδεκτών που παρέχει η εταιρία μας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο www.myewαy.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2410 741440.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και προτρέπουμε όλους να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που καθημερινά ανακοινώνει η Πολιτεία.

image_pdfimage_print

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Δωρεές στήριξης φορέων υγείας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου είναι μια εταιρία που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έχει εντάξει στο αντικείμενό της δραστηριότητες Κοινωνικής Ευθύνης.

Στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με σύνθημα «κρατάμε ασφαλείς και αυτούς που μας κρατούν υγιείς» και ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την στήριξη των φορέων υγείας των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρία (Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία).

Πιο αναλυτικά, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση, προχώρησε σε δωρεές υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού ως ακολούθως:

* Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (που αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον ιό) προσέφερε κατόπιν σχετικού αιτήματος, ένα πλήρες Σύστημα Ηλεκτρο-Εγκεφαλο-Γραφίας μοντέλο TRUSCAN, του Τσέχικου οίκου DEYMED.

* Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (που διαθέτει κλινική για τον ιό) προσέφερε, κατόπιν σχετικού αιτήματος, 10 αντλίες χορήγησης φαρμάκων, 28 ψηφιακά πιεσόμετρα, 30 παλμικά οξύμετρα, 50 στολές ολικής προστασίας (επαναχρησιμοποιούμενες), 50 γυαλιά προστασίας, 25 στηθοσκόπια, 10.000 γάντια νιτριλίου, 2.000 χειρουργικές μάσκες.

*Στο Σωματείο Εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Πιερίας (Όλυμπος) προσέφερε, κατόπιν αιτήματος τους, 4 ψηφιακά θερμόμετρα, 3 ψηφιακά πιεσόμετρα, 5 παλμικά οξύμετρα, 10 στολές ολικής προστασίας, 1000 γάντια νιτριλίου, 650 χειρουργικές μάσκες, 6 λίτρα υγρό αντισηπτικό

*Στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου (που ανήκει στην 3η ΥΠΕ) και κατόπιν σχετικού αιτήματος για τον επιτόπου καθαρισμό των ρούχων/στολών του νοσηλευτικού/ιατρικού προσωπικού, η Εταιρία προσέφερε 1 πλυντήριο ρούχων 8 κιλών και 1 στεγνωτήριο επίσης 8 κιλών.

«Θέλουμε τέλος να μεταφέρουμε, εξ όλων μας στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τις ευχαριστίες μας στις ομάδες υγείας και στις ομάδες των σωμάτων ασφαλείας/πολιτικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού», καταλήγει η ανακοίνωση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομοι: Πάνω από 20% η πτώση στα ιχ, αύξηση στα φορτηγά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγες Τεμπών

Η πανδημία του κορωνοϊού  έχει πλήξει καίρια την καθημερινότητα μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Πλέον με τους περισσότερους εντός σπιτιού για να μειωθεί η μεταδοτικότητα της νόσου, οι μεταφορές είναι αυτές που βιώνουν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα. Στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων τα πράγματα είναι καλύτερα μεν από τις αστικές ή τις αεροπορικές μεταφορές που το κοντέρ έχει σχεδόν μηδενίσει, αλλά γράφουν και εκείνες μεγάλη πτώση στην κίνηση.

Όπως σημειώνει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, Ρένα Ζαβρίδου στο ypodomes.com, η πτώση που έχει παρατηρηθεί στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, από τις αρχές του Μάρτη, είναι μεταξύ 20-25%. Αντίθετα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχει καταγραφεί άνοδος στην κίνηση φορτηγών σε ποσοστό που αγγίζει το 4%. Αυτό δικαιολογείται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στην προσπάθεια για ομαλή τροφοδότηση καταστημάτων με προϊόντα προκειμένου να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, o ΟΦΑΕ έστειλε επιστολή στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου  και ζητά το άνοιγμα των διοδίων λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Όπως τονίζει η κα Ζαβρίδου, αναφορικά με την προφύλαξη οδηγών και υπαλλήλων διοδίων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού. Επίσης, όπως λέει, υπάρχει σύσταση να γίνεται χρήση των ηλεκτρονικών διοδίων όπου εδώ μιλάμε για ανέπαφη λειτουργία.

Όπως ενημερώνει η κυρία Ζαβρίδου, για αυτό το διάστημα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τον πομποδέκτη eway (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τον Αιγαίου και σε Ολυμπία, Μορέα και Αττική Οδός) μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά στο myway.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2410 741440 – και θα σταλεί στη διεύθυνση που θα δώσουν εντελώς δωρεάν. Και ο πομποδέκτης είναι και αυτός Δωρεάν

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Τέσσερα χρυσά βραβεία στα Energy Mastering Awards

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητοδρομος Αιγαιου βραβεια

Τέσσερα βραβεία απέσπασε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στη διοργάνωση για τα Energy Mastering Awards 2019 που διεξήχθη Radisson Blu Park Hotel Athens στις 12 Δεκεμβρίου. Τα βραβεία αφορούν τις καλές πρακτικές εταιρειών για ενεργειακή απόδοση, εξοικονόμηση και αειφορία.

Το “Led Project” της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ ήταν αυτό που διαγωνίστηκε και αφορούσε την αντικατάσταση περίπου 10.000 παλαιού τύπου φωτιστικών νατρίου υψηλής πίεσης, με σύγχρονα τύπου led και μείωσε σε μεγάλο ποσοστό την κατανάλωση ενέργειας. Ξεκίνησε να σχεδιάζεται το 2013 και ολοκληρώθηκε το 2019. Η δράση της “Αιγαίου” απέσπασε 4 χρυσά βραβεία στις ακόλουθες κατηγορίες :

1. Εnergy Efficiency Improvement στις Υποδομές Μεταφορών / Transportation Infrastructure :
Βασικός Επιχειρηματικός Στρατηγικός Προσανατολισμός η Αύξηση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας,

2. Energy Innovation :
Έρευνα, Σχεδιασμός και Υλοποίηση Ενεργειακής Βελτιστοποίησης του Ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου.

3. Leadership :
Η Ενεργειακή Διαχείριση ως Κύριος Στόχος της Εταιρικής Διακυβέρνησης

4. Οι πολλαπλές διακρίσεις της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην πορεία των καλών πρακτικών της μέσα στο χρόνο, οδήγησε στην απονομή του βραβείου: The best of the best in Energy Efficiency: Stewardship Award for Efficiency Initiative.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ LED PROJECT

Η συγκεκριμένη υποβολή αφορούσε την συνοπτική περιγραφή του πλαισίου της Εταιρικής Διακυβέρνηση η οποία είναι προσανατολισμένη, μεταξύ άλλων, στην Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Διαχείριση, όπως αυτή περιγράφεται στο Όραμα και τους πέντε κεντρικούς Σκοπούς της Εταιρίας.

Οι πέντε Βασικοί Σκοποί, οι οποίοι αποτελούν ολοκληρωμένη προσέγγιση της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Εταιρίας αφορούν:
•Οδηγική Εμπειρία & Εξυπηρέτηση
•Εταιρική Διακυβέρνηση & Συμμόρφωση
•Οικονομική Βιωσιμότητα
•Περιβαλλοντική Διαχείριση
•Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω Επιχειρηματικού Προσανατολισμού, η Εταιρία εγκατέστησε και λειτουργεί Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (Πρότυπο PAS99), το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έξι Πιστοποιημένα Συστήματα Διαχείρισης όπως:
•της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO14001:2015 από το 2009
•της Ενεργειακής Διαχείρισης ISO50001:2011 από το 2015.
•Επαλήθευση των Εκπομπών CO2, τόσο από τις λειτουργικές της δραστηριότητας, όσο και την κυκλοφορία των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο.

Ειδικότερα Το Ενεργειακό Όραμα της Εταιρίας περιλαμβάνει:

-Ο Εταιρικός Κεντρικός Στόχος της Εταιρίας είναι η βελτιστοποίηση/ μείωση των ενεργειακών φορτίων που απαιτούνται για το σύνολο των λειτουργειών της.
Σκοπός του Στόχου αυτού είναι να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων που προγραμματίζονται για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της επόμενης περιόδου, που αποτελεί και τον Απώτερο Στόχο.

-Ο Εταιρικός Απώτερος Στόχος είναι η οικονομικότερη μετάβαση στην επόμενη ενεργειακή περίοδο λειτουργίας, αυτή της Καθαρής Ενέργειας μέσω Φωτοβολταϊκών, Ηλεκτρικών Οχημάτων κλπ.

-Ο Κοινωνικός Στόχος είναι η Μείωση της ανάλωσης των διαθέσιμων Φυσικών Πόρων, η Μείωση των Εκπομπών CO2, και τελικά η μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή.

-5ετές Πλάνο Επενδύσεων μείωσης των Ενεργειακών Φορτίων
Δαπάνες: ~6 εκ euro
Απόσβεση: ~ 5,5 έτη
Εξοικονόμηση: ~ 40%, 10,5 GWh/ year
Μείωση CO2: ~ 6.700 tn/ year

Σημαντικό εργαλείο λήψης αποφάσεων στην κατεύθυνση αυτή, αποτελεί η διεργασία Διαχείρισης των Εταιρικών Κινδύνων και Ευκαιριών Βελτίωσης, που έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει η Διοίκηση

Ο τρόπος Υλοποίησης
•Σύσταση Επιτροπής Ενέργειας με αποκλειστικό αντικείμενο, την συνεχή βελτιστοποίηση του Ενεργειακού Προφίλ της Εταιρίας, ερευνώντας μεταξύ άλλων και τεχνολογίες και εφαρμογές χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος.
•Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού σε όλες τις Δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση

•Ομαδικό Αποτέλεσμα
-Όλη η Εταιρία συμμετέχει στα Συστήματα Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης
-Στην επιτυχή ολοκλήρωση του πλέον πρωτοποριακό ερευνητικό/ επενδυτικό πρόγραμμα LED ανοιχτού Αυτοκινητοδρόμου συμμετείχε προσωπικό από όλα τα ιεραρχικά επίπεδα της Εταιρική, το οποίο πίστεψε σε αυτό και εργάστηκε με ζήλο για την επιτυχία του
-Ενεργοποίηση και Συμμετοχή όλου του Προσωπικού στους Στόχους της Εταιρίας

Διασπορά της Εμπειρίας και της Τεχνογνωσίας της Εταιρίας
-Η Εταιρία συμμετέχει σε σημαντικό αριθμό Συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, παρουσιάζοντας αποτελέσματα από τα Έργα και τις καινοτομίες που υιοθετεί.
-Το 2016, η Εταιρία βραβεύτηκε από τον Μέτοχο HOCHTIEF για την υιοθέτηση καινοτομιών στην εξοικονόμηση ενέργειας.
-Τα Έργα και οι Επιδόσεις τους κοινοποιούνται εσωτερικά σε όλο το Προσωπικό της Εταιρίας.
-Η αποκτηθείσα Τεχνογνωσία έχει μεγάλη διασπορά σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μέσω των Μετόχων, τέσσερεις Τεχνικές Εταιρίες – Ελληνικές και Ξένες.
–HOCHTIEF
–ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ
–J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ
–VINCI CONCESSIONS SA
οι οποίοι υιοθετούν τα αποτελέσματα και σε άλλα μεγάλα έργα σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακού Ελέγχου βάσει του Παραρτήματος VI της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Αρχείο Ενεργειακών Ελέγχων τον Δεκέμβριο 2018.

-Το Υπουργείο Υποδομών εκπονεί νέο κανονισμό οδοφωτισμού βάσει την Ευρωπαϊκής οδηγίας ΕΝ 13201 και έχει συστήσει Ειδική Επιτροπή Σύνταξης Νέου Κανονισμού Μελετών Φωτισμού Υπαίθριων Οδικών Έργων και Σηράγγων, στην οποία συμμετέχει και η εταιρία.

Στην συγκεκριμένη Επιτροπή κλήθηκε να συμμετάσχει και η Εταιρία μας, λόγω της εμπειρίας της από την εκτεταμένη έρευνα που διενήργησε καθώς και από την εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.

-Το 2018 η εταιρία δημοσίευσε το Κοινωνικο-Οικονομικο της Αποτύπωμα σε Αριθμούς, χρησιμοποιώντας έγκυρα εργαλεία όπως το μοντέλο εισροών-εκροών, το GRI, κλπ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται:
–Μη-Συμβατικές περιβαλλοντικές Επενδύσεις: Πάνω από 4.000.000 euro
–Δέσμευση στους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών: Μεταξύ των 12 Στόχων περιλαμβάνεται και ο 7ος Στόχος – ΦΤΗΝΗ & ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα