Connect with us

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Αυτοκινητόδρομοι: Πάνω από 20% η πτώση στα ιχ, αύξηση στα φορτηγά

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήραγγες Τεμπών

Η πανδημία του κορωνοϊού  έχει πλήξει καίρια την καθημερινότητα μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Πλέον με τους περισσότερους εντός σπιτιού για να μειωθεί η μεταδοτικότητα της νόσου, οι μεταφορές είναι αυτές που βιώνουν ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα. Στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων τα πράγματα είναι καλύτερα μεν από τις αστικές ή τις αεροπορικές μεταφορές που το κοντέρ έχει σχεδόν μηδενίσει, αλλά γράφουν και εκείνες μεγάλη πτώση στην κίνηση.

Όπως σημειώνει η υπεύθυνη επικοινωνίας του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, Ρένα Ζαβρίδου στο ypodomes.com, η πτώση που έχει παρατηρηθεί στα ιδιωτικής χρήσης οχήματα, από τις αρχές του Μάρτη, είναι μεταξύ 20-25%. Αντίθετα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχει καταγραφεί άνοδος στην κίνηση φορτηγών σε ποσοστό που αγγίζει το 4%. Αυτό δικαιολογείται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς στην προσπάθεια για ομαλή τροφοδότηση καταστημάτων με προϊόντα προκειμένου να μην παρουσιαστούν ελλείψεις.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, o ΟΦΑΕ έστειλε επιστολή στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου  και ζητά το άνοιγμα των διοδίων λόγω της τρέχουσας κατάστασης.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Όπως τονίζει η κα Ζαβρίδου, αναφορικά με την προφύλαξη οδηγών και υπαλλήλων διοδίων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού. Επίσης, όπως λέει, υπάρχει σύσταση να γίνεται χρήση των ηλεκτρονικών διοδίων όπου εδώ μιλάμε για ανέπαφη λειτουργία.

Όπως ενημερώνει η κυρία Ζαβρίδου, για αυτό το διάστημα και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών του αυτοκινητόδρομου, όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί τον πομποδέκτη eway (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τον Αιγαίου και σε Ολυμπία, Μορέα και Αττική Οδός) μπορεί να το κάνει ηλεκτρονικά στο myway.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2410 741440 – και θα σταλεί στη διεύθυνση που θα δώσουν εντελώς δωρεάν. Και ο πομποδέκτης είναι και αυτός Δωρεάν

image_pdfimage_print

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εγκαινιάζει 3 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Τρεις καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες εγκαινιάζει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού και της διαρκούς της προσπάθειας για βελτιστοποίηση των διαδικασιών της και την διευκόλυνση των χρηστών του αυτοκινητόδρομου.

Οι τρεις νέες υπηρεσίες που τίθενται άμεσα σε λειτουργία είναι:

• Σύστημα Πληροφοριών Ταξιδιού

Το προηγμένο σύστημα ATIS (Advanced Traffic Information System) προσφέρει σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, τη δυνατότητα να λάβουν ενημέρωση σχετικά με το ταξίδι τους σε πραγματικό χρόνο. Οι ταξιδιώτες, μέσα από την ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr θα μπορούν να πληροφορηθούν για τις καιρικές συνθήκες, για τυχόν έργα ή ατυχήματα, για προτεινόμενα αξιοθέατα, για τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, για τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων και θα μπορούν να υπολογίσουν και το κόστος των διοδίων που αφορούν τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου από την αφετηρία έως το τέρμα της διαδρομής τους.

• Αποπληρωμή εντύπων αδυναμίας καταβολής διοδίων

Σε περίπτωση που ο οδηγός, κατά τη διέλευσή του από έναν σταθμό διοδίων δηλώσει για οποιοδήποτε λόγο αδυναμία καταβολής των σχετικών διοδίων, λαμβάνει το σχετικό έντυπο αδυναμίας καταβολής τέλους διοδίων. Το ποσό που αντιστοιχεί στη διέλευσή του μπορεί πλέον να το εξοφλήσει μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητόδρομου. Η ηλεκτρονική πληρωμή γίνεται εύκολα, ενώ η συναλλαγή διενεργείται μέσω ασφαλούς περιβάλλοντος της συνεργαζόμενης τράπεζας, διασφαλίζοντας την προστασία των στοιχείων του χρήστη.

• Διαχείριση διελεύσεων υπερμεγεθών οχημάτων
Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής διαχείρισης διελεύσεων υπερμεγεθών οχημάτων, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες διαχείρισης υπερβαρέων και υπερμεγεθών οχημάτων να υποβάλουν και να διαχειρίζονται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις διέλευσης των οχημάτων τους, καθώς και να λαμβάνουν επίσης ηλεκτρονικά, χωρίς καθυστερήσεις, τα ενημερωτικά δελτία διέλευσης για τα οχήματά τους.

Οι νέες τεχνολογίες μας δίνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τις πολλές τους δυνατότητες και να υλοποιούμε λύσεις που βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους οδηγούς – συνδρομητές του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Έργα ανάπτυξης από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην Πιερία

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση έναρξη σημαντικών αναπτυξιακών έργων για την Πιερία ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, δίνοντας το πράσινο φως για την ενίσχυση και ανακατασκευή της γέφυρας του Αλιάκμονα (χιλιομετρική θέση 470 – ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) καθώς και της γέφυρας στο ρέμα Γερακάρη στην περιοχή του Κορινού (χιλιομετρική θέση 443 – ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.

Και οι δύο γέφυρες έχουν προσεγγίσει το τέλος του χρόνου ζωής τους, λόγω αφενός της παλαιότητάς τους και αφετέρου της αύξησης του κυκλοφοριακού φόρτου σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, οπότε κρίθηκαν, κατόπιν μελετών που εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, απαραίτητες οι επεμβάσεις ενίσχυσης/ανακατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, για τη μήκους 600 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα, προβλέπεται η ανακατασκευή του φορέα της γέφυρας, η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υφισταμένων βάθρων, ενώ θα κατασκευαστούν επιπλέον και 6 καινούργια μεσόβαθρα, προκειμένου να συνεχίσει την ασφαλή της λειτουργία, σ’ αυτή τη μεγάλης σπουδαιότητας νευραλγική θέση. Όλα τα καθαιρούμενα στοιχεία της γέφυρας θα απομακρυνθούν και θα ανακυκλωθούν, ώστε να μην προκληθεί η παραμικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση του ποταμού Αλιάκμονα.

Ανάλογης κατάστασης και παλαιότητας είναι και η γέφυρα επί του αυτοκινητόδρομου στο ρέμα Γερακάρη στην περιοχή του Κορινού (χλμ θέση 443 – ρεύμα προς Θεσσαλονίκη), η οποία πρόκειται να καθαιρεθεί και να ανακατασκευαστεί πλήρως.

Τόσο για τη γέφυρα του Αλιάκμονα όσο και γι’ αυτήν της περιοχής Κορινού, κρίθηκε απολύτως απαραίτητο να ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα, μιας και η αναγκαιότητα αναβάθμισής τους είναι επιτακτική. Η ενίσχυση και ανακατασκευή των δύο γεφυρών είναι έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή της Πιερίας. Πέραν της προφανούς ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας που θα προσφέρουν στους χρήστες της οδού, θα αναβαθμιστεί και η φέρουσα ικανότητά τους, προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται μεγαλύτερα εμπορικά φορτία, εξασφαλίζοντας έτσι απρόσκοπτη και διαρκή εμπορευματική κίνηση για τις επόμενες δεκαετίες.

Η διάρκεια των έργων για τη γέφυρα του Αλιάκμονα έχει εκτιμηθεί στα δύο (2) χρόνια, ενώ για τη γέφυρα ρέματος Γερακάρη στο ένα (1) έτος.

Για όλη τη διάρκεια των έργων έχουν προβλεφθεί οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη ολοκλήρωση των εργασιών και η κατά το δυνατόν μικρότερη όχληση των χρηστών της οδού. Και για τις δύο γέφυρες προβλέπεται ολικός αποκλεισμός του κλάδου προς Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονη αμφιδρόμηση του κλάδου προς Αθήνα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα προκύψουν με την επικείμενη έκδοση των αντίστοιχων αστυνομικών αποφάσεων.

Για την προετοιμασία των εργασιών θα προηγηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμούς τμημάτων του αυτοκινητόδρομου σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν από την αντίστοιχη Διεύθυνση Τροχαίας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Καλοκαιρινά εκπτωτικά προγράμματα eway από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Με δύο νέα εκπτωτικά προγράμματα για το καλοκαίρι παροτρύνει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τους οδηγούς στις εξορμήσεις τους, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προτάσεις τους.

«Κερνάμε τον Πλαταμώνα» το φετινό καλοκαίρι, ειδικά για τους κατοίκους της Λάρισας που επισκέπτονται τα εξοχικά τους, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους συνδρομητές. Με την απόκτηση του δωρεάν πομποδέκτη eway οι οδηγοί θα πληρώνουν μόνο €2,50 συνολικά (έναντι €3,20) για τη διέλευση από τα διόδια Μακρυχωρίου και Πλαταμώνα!

Οι κάτοχοι του πομποδέκτη μπορούν να επιστρέψουν όποτε επιθυμούν χωρίς χρονικό περιορισμό, με συνολική χρέωση από τα διόδια Πλαταμώνα και Μακρυχωρίου και πάλι στα €2,50. Έτσι, το ταξίδι Λάρισα-Πλαταμώνας με επιστροφή, κοστίζει πλέον μόνο €5,00 συνολικά!

Επιπλέον, για όλους όσους διέρχονται από τα διόδια Κλειδιού, πηγαίνοντας είτε προς Θεσσαλονίκη είτε προς Κατερίνη, με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Κλειδί LOCAL και με τον δωρεάν πομποδέκτη eway, ισχύει έκπτωση 32% από την πρώτη κιόλας διέλευση. Αυτό το καλοκαίρι η διέλευση από το Κλειδί κοστίζει μόνο €1,50 (έναντι €2,20).

Και τα δύο εκπτωτικά προγράμματα ισχύουν από την 1η Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ισχύουν φυσικά και όλα τα υπόλοιπα εκπτωτικά πακέτα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Με τους πομποδέκτες eway, πέραν των εκπτώσεων που απολαμβάνουν οι συνδρομητές, οι διελεύσεις στους σταθμούς διοδίων, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής, γίνονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις!

*Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκπτωτικά προγράμματα από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.myeway.gr ή να καλούν στο 2410-741440.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα