Νίκος
Καραγιάννης

Σε δημοπράτηση ετοιμάζεται να βγάλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφρών το έργο βελτίωσης του τμήματους του άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο: Παράκαμψη Γραβιάς-Μεταλλεία Βωξίτη. Πρόκειται για ένα ακόμα τμήμα που προχωρά σε διαπλάτυνση και θα βελτιώσει τη διαγώνια οδική σύνδεση Αιγαίου-Πατραϊκού Κόλπου.

Το κόστος των έργων ανέρχεται σε 12,85 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Το εν λόγω τμήμα ξεκινά μετά το πέρας της παράκαμψης Γραβιάς στη Χ.Θ. 9,300 με βελτίωση ως επί το πλείστον της υφιστάμενης οδού στην περιοχή του Στενορέματος όπου εκεί ο οδικός άξονας κινείται παράλληλα με το ρέμα από ΧΘ10,000 μέχρι και τη ΧΘ 13,000, στη συνέχεια και μέχρι το πέρας του προς κατασκευή έργου, ακολουθείται νέα χάραξη για την αποφυγή κλειστών στροφών τοου υφιστάμενου δρόμου.

Το υπό κατασκευή τμήμα του άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, ανήκει στον Διευρωπαϊκό Άξονα Ε65. Σκοπός υλοποίησης της συγκεκριμένης εργολαβίας, είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και κατ επεκταση της οδικής ασφάλειας στο μέρος του βασικού οδικού δικτύου που ενώνει την Κεντρική Ελλάδα με τη Νότιο-δυτική.

Επίσης μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα συνδέσει τους οδικούς άξονε ΠΑΘΕ και Ε65 στην περιοχή του Μαλιακού με την Ιόνια Οδό στην περιοχή του Αντιρρίου. Επιπλέον θα συνεισφέρει στην επικοινωνία και στην οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται μάλιστα “λόγω της εξαιρετικής σημασίας του έργου για την οδική ασφάλεια και για την τόνωση των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής, είναι απολύτως αναγκαία η άμεση δημοπράτηση του”.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (μέσω του ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους). Αναθέτουσα Αρχή είναι η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του υπουργείου ΥΠΟΜΕ.

Στο έργο έχει προβλεφθεί προαίρεση επιπλέον ποσού 650.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), το οποίο θα αφορά στη συνέχιση της βελτίωσης της οδού με νέα χάραξη, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη από τηνΧΘ 13,600 έως τη ΧΘ14,000 συμπεριλαμβανομένου του ισόπεδου κόμβου Μεταλλείων Βωξίτη και της προσαρμογή του με την υπάρχουσα επαρχιακή οδό Μπράλου-Άμφισσας.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV